Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 komfort na českých silnicích

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
commander

#1 Příspěvek od commander »

Kdo jste jel nebo jezdíte s E90 - měl bych na vás dotázek. Jak byste hodnotili komfort jizdy na našich tankodromech? Zajímalo by mne jak se chová normální i sportovní podvozek, na jakých pneumatikách (Rádius, počítám že RFT všichni vyhazujou).

Uvažuju o koupi E90 330i a nerad bych, aby mě to vyklepalo, protože 90% času jsem v Praze, a teda tady jsou teď díry to je neuvěřitelný.

Díky

P.S.: s komfortem souvisí i sedačky, jak byste je hodnotili? Jde mi o to, abych netrpěl, a když pojedu 500 km - 1000 km daleko, chci vylézt a být fyzicky OK.
Jarouch

#2 Příspěvek od Jarouch »

Ahoj BMW 3er jsou obecně tvrdý na podvozku ať je to normál nebo sport podvozek... ale s tim si ty auta kupujeme... co se týče komfortu sedaček tak na výbornou

PS: myslim si že je to jen o zvyk... a na Prahu ti stejně pomůže jen Offroad... takže je to uplně jedno :wink:
BudVlad

#3 Příspěvek od BudVlad »

Mám E92 se sportovním podvozkem a 18. Na D1 se v pravém pruhu skoro nedá jezdit, ale BMW jsem nikdy nekupoval kvůli phodlí. Až projedeš zatáčku s plynovým pedálem na podlaze tak nějaké to pohodlí oželíš. Jezdím i po polních cestách na chatu a dá se to vydržet.
Obrázek
Jarouch

#4 Příspěvek od Jarouch »

Co taky s BMW dělat v pravém pruhu :lol:
BudVlad

#5 Příspěvek od BudVlad »

Ještě k těm pneumatikám. RFT určitě ne, já mám 225/40/18 Yokohama Parada a jsem s nima spokojen. Příští gumy bych rád Yokohama Advan Neova AD08 ale zatim jsem nezjistil kde bych je tady sehnal.
Přílohy
Parada3.JPG
Parada3.JPG (50.37 KiB) Zobrazeno 2277 x
Obrázek
kawazx6r01

#6 Příspěvek od kawazx6r01 »

Ahoj,ja mam origo podvozek v E91 a trvdej je,ale zase jako ne az tak ze bys to chvilku neprezil...proste to je dan za chovani v zatackacha na limitu.Jezdim 17 runflaty a zimni nerunflaty a zadnej rozdil v tom nevidim,myslimze bmw uz to dotahlo s RF dal....kdyz das RF na auto ktery k tomu nema prispusobeny podvozek,tak je to maso:)Na leto jsem poridil 19tkovy RF,tak jsem zvedav,co to bude delat:)
BudVlad

#7 Příspěvek od BudVlad »

Nemyslím si že BMW něco vyřešili s runflatema protože na M3 je nedávají. Většina lidí se jich stále zbavuje.
Obrázek
Jarouch

#8 Příspěvek od Jarouch »

Runflat je ten nejhorší vynález co může bejt.... váhovej rozdíl mezi RF a normální pneu je větší než malá dojezdovka :roll: Auto na RF nedrží na nerovnostech rychleji se sjíždí a ještě špatně jsou o hodně dražší a jsou hlučný... Jakou mají výhodu??? že se neušpinim když píchnu :lol:
janzat

#9 Příspěvek od janzat »

oproti mé předchozí E46 (standard podvozek) mi přijda E90 (stand.podv.) o dost měkčí a pohodlnější...už ztrácí na pověstné tvrdosti v zatáčkách...
V létě jezdím na 17" runflat, v zimě 16" normál, minulý rok 16" Runflat.....rozdíl ale žádný nepozoruji...jen když ty gumy smýkám tak jsou těžké jak sfiň :-)
lukasv23

#10 Příspěvek od lukasv23 »

Ahoj, tak ja mam E90 s Mkovym podvozkem, 17"RFT, na jaro uz nachystany 18" non RFT. Muj nazor je, ze podvozek neni extra tvrdej, na druhou stranu, jak psal nekdo vyse, D1 v pravym pruhu je opruz, ale co taky delat v pravym pruhu. Puvodne jsem mel Seat Toledo druhe generace se sportovnim podvozkem a toto je oproti tomu vrchol komfortu :-)
Jinak k sedackam - rozhodne doporucuju sportovni sedacky, idealne pokud maji stelovatelnou bederni operku (takovej ctyrsmernej ovladac na boku sedacky). Pokud si to dobre nastavis, neni nic lepsiho, super bocni vedeni, komfort super a zada nebolej ani po 700km a to mam 195cm...

Snad jsem ti pomohl...
kawazx6r01

#11 Příspěvek od kawazx6r01 »

No jasný,že to neni zadna slava s RFT,ale kamarad ma New Beatla na RFT a to je pry katastrofa:)takze nejak ten podvozek RFT byt prispusobeny musi....Kazdopadne kdyz jsem jel z Plzne a bouchla zadni guma pri cca 160ti (cca 5cm trhanec),tak jsem nepocitil nic,jen kontrolku na displeji a varovani:),nevim jak by to vypadalo s neRFT.Jinak mam taky sport sedaky a parada,muzu doporucit:)
ELiLOBO
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ELiLOBO »

jezdím jen po Praze mam normální podvozek a mam na zimu 16" Micheliny RFT a ikdyž je to auto trochu tvrdší je to výbornej kompromis mezi komfortem a sportovní jízdou, na léto plánuju 18", na komfort ze zaměřím až budu pobírat důchod :D
BudVlad

#13 Příspěvek od BudVlad »

ELiLOBO píše: na komfort ze zaměřím až budu pobírat důchod :D

Důchod už pobírám ale o komfortu nechci ani slyšet. Tady jde o „Radost z jízdy“!
Obrázek
commander

#14 Příspěvek od commander »

Díky klucí za info. Nemáte někdo 330i v automatu? V žádným BMW v Praze ho nemají, takže si to těžko někde zkusím :(

Chtělo by to zkusit, protože ono je tvrdé a tvrdé. Jsou auta kdy mě bolí hlava po 5 ti minutách a někde je to sice tuhý ale nevadí to.

Určitě bych chtěl zkusit ty sport sedačky s bederkou, to musí být super. Tyhle sedačky jsou nafukovaný vzduchem? To jsem zkoušel v CLK55AMG a to byla absolutní bomba.

P.S.: je rozdíl v komfortu mezi sedanem a coupé? Spíš bych chtěl coupé 330iA. 335 je už drahá a prý má sportovní podvozek jako standard.
lukasv23

#15 Příspěvek od lukasv23 »

330i v automatu ti nenabidnu, ale jestli ti poslouzi 330d v manualu s Mpacketem, tak pisni, muzu poslouzit. Pokud ti jde jen o otestovani tvrdosti podvozku a vyzkouseni tech sport sedacek, tak neni problem. Teda obcas s casem, ale to se da vzdycky nejak vyladit...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Zave »

ELiLOBO píše:na komfort ze zaměřím až budu pobírat důchod :D

Tak toho se my uz nedozijeme :-) takze pekne setrit a setrit :lol:
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mil4n »

2 commander: Kdybys chtel, jsem velmi casto v Praze, mam E90 330D v automatu s Mpaketem a neni problem si to vyzkouset. Dofukovaci sedacky si muzes rovnez vyzkouset.

Na zimu mam 17ky kola, na jare prehodim na 18ky (v Mpaketu seriovky). Je to tvrdsi, ale libi se mi to :-)

Pokud bys mel zajem, tak s casem na tom nejsem extra dobre, ale na nejaky vecer bychom se urcite domluvili.
coelhoi

#18 Příspěvek od coelhoi »

Ahoj, kde a za kolik jsi sehnal ten Remus quad na e90 330i (2005), zároveň by mě i lákali brzdy performance.. díky za info.
BudVlad

#19 Příspěvek od BudVlad »

Já jsem koupil Remus Quad od Sportauspuff-direkt, Chemnitz. Kupuje se zvlášť tlumič a zvlášť koncovky, které jsou na standard nárazník. Musel jsem je předělávat, aby šly na M paket difuser. Jsou to již 2 roky a nepamutuji si kolik to stálo. Tlumič byl asi 350 Euro.
BMW Performance brzdy jsem kupoval od BMW. Podle ETK performance zadní brzdy nejdou na moje 08 E92. Risknul jsem to a padnou perfektně.
Obrázek
ELiLOBO
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ELiLOBO »

BudVlad píše:Já jsem koupil Remus Quad od Sportauspuff-direkt, Chemnitz. Kupuje se zvlášť tlumič a zvlášť koncovky, které jsou na standard nárazník. Musel jsem je předělávat, aby šly na M paket difuser. Jsou to již 2 roky a nepamutuji si kolik to stálo. Tlumič byl asi 350 Euro.
BMW Performance brzdy jsem kupoval od BMW. Podle ETK performance zadní brzdy nejdou na moje 08 E92. Risknul jsem to a padnou perfektně.

takhloe bych to potřeboval risknout stím performance koncovým tlumičem výfuku :D Na všechny motorizace jsou krom 325i :(
Odpovědět