Zdravím,prosím o radu, mám 318 TDS, všechno funguje jak má,až na houpající volnoběh. Houpe si cca o 100prm v rozmezí správných otáček a níže. Podtlaky a vše okolo je v pořádku. Mohlo by to dělat čidlo podtlaku v sání? Nevítě někdo co by? Samozřejmě mimo čerpadla,to beru jako poslední tragickou možnost. Díky za rady a poznatky
ok1scb píše:Zdravím,prosím o radu, mám 318 TDS, všechno funguje jak má,až na houpající volnoběh. Houpe si cca o 100prm v rozmezí správných otáček a níže. Podtlaky a vše okolo je v pořádku. Mohlo by to dělat čidlo podtlaku v sání? Nevítě někdo co by? Samozřejmě mimo čerpadla,to beru jako poslední tragickou možnost. Díky za rady a poznatky
Ono to totiž bude ta poslední tragická možnost, to čerpadlo
právě proto se ptám jestli někoho nenapadá co by to mohlo být jiného... za studena houpe v rychlejších intervalech a za tepla když přidám na nějakých 900-950 tak naopak houpe v pomalejších. a za studena má též něco kolem 1000prm. tak mi je divný proč ve stejných otáčkách houpe různě za tepla a zimy. tak jsem právě doufal že by to mohlo být to teplotní čidlo v sání. no zkusit vyměnit ho mohu. asi poslední šance jak tak na to koukám....
tento problé bývá na 90% čerpadlo... protože v čerpadle je rotační pístek který se v nízkých otáčkách přidírá .... hlavní důvod je nekvlitní nafta která je v ČR všude....
jasný, no pokusím se proměřit to čidlo,jinak se připravím na nejhorší... já jsem o tom čerpadle mluvil s jedním profíkem přes BMW u nás a ten říkal že je možnost koupit jen "vršek" čerpadla. bohužel nafťákům celkově nerozumím (a čerpadlům už vůbec) takže nevím zdali by se to dalo vyřešit koupí pouze "vršku" čerpadla....
ok1scb píše:jasný, no pokusím se proměřit to čidlo,jinak se připravím na nejhorší... já jsem o tom čerpadle mluvil s jedním profíkem přes BMW u nás a ten říkal že je možnost koupit jen "vršek" čerpadla. bohužel nafťákům celkově nerozumím (a čerpadlům už vůbec) takže nevím zdali by se to dalo vyřešit koupí pouze "vršku" čerpadla....
Nemyslím že je to ve vrchu (v kostce) ale v mechanické části, jak bylo řečenu výše. To je problém i horších teplých startů
kua, tak to gratuluju!!
U mě i po repasy čerpadla stále nějaké problémy..
No a kde jsi sehnal ten vršek za takovou cenu???? To sis dělal sám?
V hlavě čerpadla se nachází elektronická část, že?
Sice mam 2,5 tds, ale i tak zajímavý postřeh.. [/b]
Halvu jsem sehnal u P. Hajra (http://www.bmwpower.cz) jinak cena se pohybuje kolem 2000-3000kč. Ta hlava je vlastně elektronika která to čerpadlo řídí, plyn atd. je tam i čidlo teploty nafty a beztak ještě několik jinejch sraček... Jinak výměnu jsem si dělal sám ve stodole Jinak mam 318 ale hlava je z E39 525TDS