Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e46/328 Tazke teple starty + nasledna strata vykonu
Takze moj problem sa zase vracia dlho to bolo vsetko v pohode preto som stym nic nerobil ale vcera sa to opet ozvalo na dost dlhu dobu.
Moj problem je vtom ze ked mam auto zohriate tak toci ako blaznive ale nechyti az po nieklokych pokusoch. Ked uz konecne chyti tak idem asi na nudzovy rezim bo afto je strasne lenive. Diagnostika hlasila chybu Vadna vyfukova vacka ale nikdo mi nevedel zarucit ze po vymene to bude ok a len tak 70 euro sa mi vyhadzovat nechce teraz mi je potrebne kazde euro. Poradte niekto PLS. Dakujem
Pre ulahcenie hladania zavady podotknem ze vsetky filtre boli menene aj sviecky a aj sacie potrubie.
Toto mi vypisala diagnostika v bmw :
DME - 12 Signal Nockenwellengeber auslass (OBD II: P1397 ,EUIII: P0340 ) keine signal
DME - 41 Signal Nockenwellengeber Einlass (OBD II: P0340 ,EUIII: P0340 ) keine signal
Moj problem je vtom ze ked mam auto zohriate tak toci ako blaznive ale nechyti az po nieklokych pokusoch. Ked uz konecne chyti tak idem asi na nudzovy rezim bo afto je strasne lenive. Diagnostika hlasila chybu Vadna vyfukova vacka ale nikdo mi nevedel zarucit ze po vymene to bude ok a len tak 70 euro sa mi vyhadzovat nechce teraz mi je potrebne kazde euro. Poradte niekto PLS. Dakujem
Pre ulahcenie hladania zavady podotknem ze vsetky filtre boli menene aj sviecky a aj sacie potrubie.
Toto mi vypisala diagnostika v bmw :
DME - 12 Signal Nockenwellengeber auslass (OBD II: P1397 ,EUIII: P0340 ) keine signal
DME - 41 Signal Nockenwellengeber Einlass (OBD II: P0340 ,EUIII: P0340 ) keine signal
Na jednej diagnostike u garaz majstra mi to vyhodilo len vadny snimac vyfukovej vacky. Ale nejde mi do hlavy ze by kvoli tomu snimacu nemohlo nastartovat auto samozrejme iba za tepla a zeby potom slo len v nudzovom rezime?
Dost som nacital o tychto veciach ale vetsinou sa zhoduju vsetci ze problem byva v snimaci klukovej hriadeli na obr. c.8
Dost som nacital o tychto veciach ale vetsinou sa zhoduju vsetci ze problem byva v snimaci klukovej hriadeli na obr. c.8
- Přílohy
-
- snimac kluky.png (79.58 KiB) Zobrazeno 1464 x
-
Samozřejmě že to může dělat i čidlo na klice, ale u tebe je to celkem jasný, tak to neřeš a vyměn ho.
OPRAVA: obě chyby se týkají čidla výfukové vačky
Camshaft Position Sensor B (exhaust) (P1397)
Camshaft Position Sensor Circuit Malfunction (P0340)
A přesně to co popisuješ (dlouhé starty) to dělá.
Symptoms can include:
•Hard starting or no start
•Rough running / misfiring
•Loss of engine power
Symptoms can include:
•Loss of engine power
Miguel píše:OPRAVA: obě chyby se týkají čidla výfukové vačky
Symptoms can include:
•Loss of engine power
Dobre dlhe starty to moze robit a moze robit aj to ze auto je v nudzovom rezime?
Miguel píše:Samozřejmě že to může dělat i čidlo na klice, ale u tebe je to celkem jasný, tak to neřeš a vyměn ho.
Symptoms can include:
•Loss of engine power
Ked som nuril na nete tak my to vyslo tak ze AUSLASS je vyfukova a EINLASS je sacia vacka. MOzes mi to teda na 100% potvrdit ze je to len vyfukova vacka? Bo uz som sedivy ztoho?
-
Uplně stejně, pokud chceš vědět na 100% co to je, tak na diagnostiku, smazat chyby, párkrát to natočit dokud se neprojeví dlouhý start a znovu načíst.
Podle mě číslo 5 už nežije http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Podle mě číslo 5 už nežije http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Miguel píše:Uplně stejně, pokud chceš vědět na 100% co to je, tak na diagnostiku, smazat chyby, párkrát to natočit dokud se neprojeví dlouhý start a znovu načíst.
JA by som aj siel znovu na diagnostiku lae mne sa tato chyba stava sporadicky takze nieje mozne aby mu na 100% urcili ktory je to snimac.
A co si myslel tym ze cislo 5 uz nezije?
Takze po dlhom vahani som vymenil snimac na kluke startovanie ide zatial na prvy brnk vyzera ze aj spotreba sa dava do normalu ale jedina vec sem tam ked za jazdy vyradim rychlost tak mi zakolisu otacky. Snimac vycky vufukovej som nemenil ale len vycistil neveite nahodou aky odpor by mala mat ked je dobra nikde som sa ktomu nevedel dopatrat. dik
Inac po vymene toho snimaca na kluke a vycisteni vyfukoveho snimaca som nechal auto nastratovane a po chvili zacalo ako keby strielat do vyfuku a aj otacky boli okolo 400-500 a zacala svietit kontrolka chcek po vypnuti motora a opetovnom nastratovani bolo vsetko OK nechapem co sa mohlo stat
Inac po vymene toho snimaca na kluke a vycisteni vyfukoveho snimaca som nechal auto nastratovane a po chvili zacalo ako keby strielat do vyfuku a aj otacky boli okolo 400-500 a zacala svietit kontrolka chcek po vypnuti motora a opetovnom nastratovani bolo vsetko OK nechapem co sa mohlo stat

Takze vsekty cidla vymenene bol som sa aj previezt auticko slo uplne inak take zivsie sa mi zdalo reku super odstavim auto do garaze po cca 30 min idem nastartovat a prd makovy tocilo ako blaznive a odpalilo az po chvili. Tak ja uz neviem co tomu je uz som zufaly poradte niekto.
P.S. bol som na diagnostike cca 4 dni dozadu a tam mi chalan tvrdil zevraj mam slaby tlak paliva zeby to malo suvis? PORADTE PLS
P.S. bol som na diagnostike cca 4 dni dozadu a tam mi chalan tvrdil zevraj mam slaby tlak paliva zeby to malo suvis? PORADTE PLS