Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 topení začalo foukat neustále na okna

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
plysakmartin
Klubové ID: 1651

#1 Příspěvek od plysakmartin »

Dneska mi začalo topení foukat neustále na okna, samo se to přeplo, aniž bych si to navolil. Nějak zvlášť by to nevadilo, kdyby pak v autě nebylo jak v sauně. I když to přepnu třeba jen na nohy, fučí to stejně stále na okna. Jinak mám digiklima a na displeji i to ukazuje to co mám nastavený. Nevíte někdo kde je problém ? Díky
plysakmartin

#2 Příspěvek od plysakmartin »

Nový poznatek, vypnul jsem na panelu intenzitu foukání a pořád to jelo na okna. Co s tím ?
Killca
Klubové ID: 1648

#3 Příspěvek od Killca »

vetrak se ti ukostril sam bezi nezavisle na nastaveni panelu

pripadne problem v panelu i tak

1) vytrhni klima panel a odpoj ho od dratu

2)kdyz vetrak neprestane, rozebral bych torpedo, sundal plasty na vetraku a kouknul primo na vetrak, zkusil bych promerit plus i minus na vetraku vuci kostre, kdyz z nich jeden bude davat kostru i kdyz je vyplej klic, tak se nekde spojil dratek

3)budu premejslet dal

ted me napada, ze se to kousne jen na okna, tak to musi byt v klima panelu, protoze je nepravdepodobny, ze by se kously dve veci nezavisle na sobe (klapka smeru ofuku a vetrak samotny), melo by pomoct odpojit panel

kdyz to bude panelem, tak je mozny, ze by to mohla spravit vymena onoho kouzelneho kondiku, v technicke encyklopedii je navod
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
plysakmartin

#4 Příspěvek od plysakmartin »

Killca píše:vetrak se ti ukostril sam bezi nezavisle na nastaveni panelu

pripadne problem v panelu i tak

1) vytrhni klima panel a odpoj ho od dratu

2)kdyz vetrak neprestane, rozebral bych torpedo, sundal plasty na vetraku a kouknul primo na vetrak, zkusil bych promerit plus i minus na vetraku vuci kostre, kdyz z nich jeden bude davat kostru i kdyz je vyplej klic, tak se nekde spojil dratek

3)budu premejslet dal

ted me napada, ze se to kousne jen na okna, tak to musi byt v klima panelu, protoze je nepravdepodobny, ze by se kously dve veci nezavisle na sobe (klapka smeru ofuku a vetrak samotny), melo by pomoct odpojit panel

kdyz to bude panelem, tak je mozny, ze by to mohla spravit vymena onoho kouzelneho kondiku, v technicke encyklopedii je navod
Ok díky, mrknu na tu a dneska ho odpojim co to udělá.
Jinak jeden kondík už jsem měnil, když se topení s panelem samovolně vypínalo a zapínalo
plysakmartin

#5 Příspěvek od plysakmartin »

Takže, panel jsem odpojil a pořád je slyšet, že fukar stále fouká. Sice jsem zjistil, že nejede na okna, ale je slyšet, že pořád jede
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

no takze rozebrat torpedo no, rezervuj si tak 3 hodiny v aspon trochu teplejsi garazi, nebo obchodnim dome

az se dostanes k vetraku, drzi diky takove plechove spone, tu odpajcnout, uvolnit vetrak a vyndat konektory a promerit

hlavne davat pozor, pri odstranovani vsech tech spon (4 kompletne) blbe se otoci sroubovakem a spona leti do utrob 36tky a uz je nikdy nikdo neuvidi, tak poradne drzet :)
plysakmartin

#7 Příspěvek od plysakmartin »

Teď budu asi trošku za blbce :lol:, ale můžeš mi ještě vysvětlit pojem rozebrat torpedo ? Nějak nevim co rozebrat :oops: :lol:
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kelvin »

Torpedem asi mysli "tubu" kde je schovanej ventilator kterej zene vzduch do auta-nachazi se v motorovym prostoru jakoby pod steracema.Musis rozdelat mrizku a tunel kterym proudi vzduch do vozu,a posunout PVC plato kde je velka cast kabelaze.Pak uvidis cernou tubu v ktere je ventilator.
plysakmartin

#9 Příspěvek od plysakmartin »

Díky počasí jsem se k tomu ještě nedostal, ale napadlo mě, že chvilku předtím než to začlo dělat jsem měnil termostat, jestli to na to nemůže mít vliv ?
plysakmartin

#10 Příspěvek od plysakmartin »

Další poznatek, vyřadim a auto přestane topit. Už toho mám dost ! :roll:

///MOD Killca: trosku sem to promazal od blbosti at se v tom vyzname
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

jakoze kdyz vyradis, tak prestane foukat, nebo oteplovat?

zrejme jsi to malo odvzdusnil pri vymene termiku

krom toho, kdyz odpojis ten panel, netoci se ti nahodou sahara? jestli mas elektrickou bez visco spojky, ze by treba vubec nefunel vetrak, jinak by foukal na ta okna nebo vazne stale jede vetrak interieru?

a pokud fouka na okna, jen, tak bude zasekly elektromotorek nataceni smeru ofuku, to je ale na rozebirani palubky

takze co bych udelal ted, poradne odvzdusnil a zbytek nechal na teplejsi pocasi

EDIT: jeste si od nekoho s e36 pucit digipanel klimy, jestli neni vadnej ten tvuj
plysakmartin

#12 Příspěvek od plysakmartin »

Killca píše:jakoze kdyz vyradis, tak prestane foukat, nebo oteplovat?

zrejme jsi to malo odvzdusnil pri vymene termiku

krom toho, kdyz odpojis ten panel, netoci se ti nahodou sahara? jestli mas elektrickou bez visco spojky, ze by treba vubec nefunel vetrak, jinak by foukal na ta okna nebo vazne stale jede vetrak interieru?

a pokud fouka na okna, jen, tak bude zasekly elektromotorek nataceni smeru ofuku, to je ale na rozebirani palubky

takze co bych udelal ted, poradne odvzdusnil a zbytek nechal na teplejsi pocasi

EDIT: jeste si od nekoho s e36 pucit digipanel klimy, jestli neni vadnej ten tvuj
Když vyřadim, přestane to oteplovat, fouká studený vzduch a klesá intenzita ofuku, než zase šlápnu na plyn. Pokusim se to teda ještě odvzdušnit, ale moc tomu nedávám, pač tak dva měsíce po výměně termostatu to běželo normálně. No uvidim. Děkuju za rady :wink:
plysakmartin

#13 Příspěvek od plysakmartin »

odvzdušnění nepomohlo
Killca

#14 Příspěvek od Killca »

ty voe zajimavy, to je fakt jak kdyby se ti zblaznil panel klimy, dela si vsechno nejak jak dement, zkus ho s nekym vymenit, to je jak kdyby to proste pretacelo motorkama semr foukani podle svyho a i prepinalo mezi studenym a teplym podle napeti v siti :D
plysakmartin

#15 Příspěvek od plysakmartin »

Killca píše:ty voe zajimavy, to je fakt jak kdyby se ti zblaznil panel klimy, dela si vsechno nejak jak dement, zkus ho s nekym vymenit, to je jak kdyby to proste pretacelo motorkama semr foukani podle svyho a i prepinalo mezi studenym a teplym podle napeti v siti :D
Ok, pokusim si ho někde vypůjčit
plysakmartin

#16 Příspěvek od plysakmartin »

:( výměna panelu nepomohla :cry:
Killca

#17 Příspěvek od Killca »

ty voe, az bude tepleji, dovez to do praglu na vejlet v tejdnu a kouknem na to v servisu, rozeberem to torpedo
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Slavisimo »

Killca píše:ty voe, az bude tepleji, dovez to do praglu na vejlet v tejdnu a kouknem na to v servisu, rozeberem to torpedo
A bude spat pod stanem co :-D nez to ty opravis :-D
plysakmartin

#19 Příspěvek od plysakmartin »

Ještě teda co se mi dnes událo po tom co jsem dal zpět původní panel. Nastartoval jsem panel jsem vypnul, chvilku byl klid jak má být najednou z ničeho nic se rozjel zase větrák asi tak na půl minuty, pak se zase sám vypnul a po pár vteřinách zase sám naskočil. Po celou dobu jsem s autem stál na místě a panel byl vypnutý
Killca

#20 Příspěvek od Killca »

hele plyso? nezblaznil ses? treba jestli ty zvuky jen neslysis v hlave, tohle uz neni mozny, tohle normalni auta nedelaj, jen to tvoje, zajdi za doktorem, at ti napise nejaky prasky :-D :-D

ne, proste se musis podivat na ten vetrak za palubkou a chvili experimentovat s multimetrem, uz je teplo, tak mas moznost se blysknout :-D
Odpovědět