Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

centrál na nádrži...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
mmaty
Klubové ID: 1868
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mmaty »

ahoj kluci vím že už je o tom tady hodně témat ale nenašel jsem v něm to co potřebuji... zjistil jsem že se mi nezamyká víčko nádrže tak jsem na to šel změřákem a zjistil jsem že mi tam jde proud pouze na odemčení ale na uzamčení nic... proto se chci zeptat když tam vedou dva dráty tak jestli jeden drát je plus a druhý mínus a když dám povel zamknout tak se přehodí v řídící jednotce kontakty plus za mínus a obráceně nebo v jednom je plus na zamčení a v druhém na odemčení a mínus to nema ale to si myslím že by nefungovalo... poradí mi někdo?....
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

ten motorek by tak mel fungovat, prehazovani + a - mezi sebou, kazdopadne rekl bych ze ti nejede vubec zamykani doublelockem, kdyz se ti nezamkne nadrz, jaky mas rocnik auta a typ? Napisu ti co kde zmerit podle toho
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
mmaty
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mmaty »

no on celý ten centrál je nějaký v pi... mělo by to mít i alarma dálku vše origo ale nefunguje nic... auto začne z ničeho nic jen tak blikat a houkat, dálka nefunguje, jde to pouze odemykat a zamykat klíčem od řidiče... na kufru jenom jak kdy... je to 328 e36 rv 95 5 měsíc podle etk... kdyby někdo tady tomu celemu rozuměl budu rád protože bych si ten origo alarm rád rozchodil hlavně tu dálku ale jsem na to trochu jantar...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jako první si zkontroluj pojistky, pro okruh uzamykání nádrže je jiná pojistka (myslím, že má souvislost s double lockem).

Ad dálka: Máš už předpokládám rádiovou a ne infra, tak zkus tenhle postup (nevím, jak u E36, ale u E46 je funkční):

1. Nastup do auta a měj všechny dveře zavřené.
2. Otoč klíčem ve spínačce do polohy 2 (kontrolky před startem) a rychle vypni.
3. Vyndej klíč, podrž tlačítko odemčení a při jeho držení třikrát za sebou zmáčkni zamčení. Auto by se mělo pro potvrzení zamknout.
Dan td
Klubové ID: 590

#5 Příspěvek od Dan td »

Pokud zamkneš normálně, tzn. ne double-lock, tak se nádrž nezamkne, to je v pořádku. Pokud na DL zamykáš, je někde chyba. Můžou být např. uhnilé dráty k motorku zamykání nádrže.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Dan td píše:Pokud zamkneš normálně, tzn. ne double-lock, tak se nádrž nezamkne, to je v pořádku. Pokud na DL zamykáš, je někde chyba. Můžou být např. uhnilé dráty k motorku zamykání nádrže.
U E36 nad 9/94 by double lock měl spínat ze zámku ve dveřích automaticky, už nemá dvoupolohový zámek. Já měl stejný problém a bylo to pojistkou.
Dan td
Klubové ID: 590

#7 Příspěvek od Dan td »

Fx: Ze zámku jo, ale co když má blbě zapojenou dálku a zkouší to tím ?To jsem nikde nepochytil, jestli zamyká klíčem nebo dálkou...
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
mmaty
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mmaty »

no auto zamknu pouze klíčkem přes řidičovy dveře jinak ne... dálka nefunguje... a všechno je tam origo nic bastlenýho... prostě něco odešlo...
Jarouch
Klubové ID: 1758

#9 Příspěvek od Jarouch »

A už jsi zkoušel tu pojistku??? :wink:
mmaty
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mmaty »

jj na pojistky jsem se díval na všechny... jsou cajk akorát tři tam chybí... 2 a13 třetí je na automat ale mám manual tak to chápu ale co by mě zajímalo na co jsou ty dvě... v návodu to píše anhänger, a ausstellfenster
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tažné + výklopná okénka

Ale k centrálu jsou asi tři pojistky a jedna z nich dělá právě to nezamykání nádrže. Zkoušel jsi všechny pojistky a kontakty v pojistkovce multimetrem, nebo jen pohledem?
KeyJey
Klubové ID: 2066

#12 Příspěvek od KeyJey »

s tou dalkou se mrkni na pojistky, baterky v klicku, zkus to znova nakodovat jak psal Fx, pokud to nepomuze, tak si nekde zkus pujcit jiny vnitrni zrcatko. (taky ho budes muset nakodovat, pamet na klic je v nem) Me odeslo do vecnych lovist nedavno, buh vi proc a po vymene zase chodi vsechno jak ma. Jo a pokud mas klicek s diodou, tak by se po tom podrzeni odmykani a 3x zamknuti mela rozblikat, ze se chce sparovat, pokud ne tak je asi neco spatne v klicku.
mmaty
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mmaty »

na ty pojistky jsem koukal tak že jsem si každou vyndal a podíval se ale všechny v cajku miltimetrem jsem to nezkoušel... já jsem si sehnal zrcátko z e46 samoztmívací jak poznám že bude fungovat s tou moji dálkou?... a ta pojistka na tažné je na co?... já tažné mám original a když připojím vlek tak mi přestanou jít zadní světla a blinkry a na vleku taky nejde nic...
KeyJey
Klubové ID: 2066

#14 Příspěvek od KeyJey »

pokud se nepletu, tak e46 ma tu jednotku dalky zvlast a ne v zrcatku, tim padem ti to s nim nikdy chodit nebude. Ale to je jen to co mi bylo receno. Na 100 procent to nevim.
Killca
Klubové ID: 1648

#15 Příspěvek od Killca »

pokud v zrcatku je nejaky cidlo dalky, tak bych ho zkusil nejak prasacky implantovat do toho z e46, jinak funkce samostmivani je jen o + a - do zrcatka od baterky a spinacky
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

A na čidlo zpátečky, aby to nestmívalo při couvání.
mmaty
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mmaty »

no mě vede z auta do toho konektoru na zrcátko asi osm né li víc drátu a v tom novém zrcátku jich je taky tolik ale ten centrál na dílku nefungoval ani s tím starým zrcátkem... v něm je takový tištěný spoj s odpory a kdo ví čím a drátkem jako antenou od siemensu ale přes to to taky nefungovalo...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Byly baterky v klicich OK? Zkousel jsi to sparovani jeste se starym zrcatkem?
mmaty
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mmaty »

jj zkoušel ale nic... baterky mám a i jsem je dříve měl... jen se tak zeptám co origo bmw diagnostika?... uměla by to všechno ladit?... že by mě třeba řekla že z jednotky to nekomunikuje do zrcátka nebo že k zrcátku to jde ale dál ne atd?... jen tak se zeptám je hodně obtížný vyměnit v zámkéch ty mikrospínače co snímají otočení klíčku?...
mmaty
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od mmaty »

kluci poraďte mi s tím centrálem a dálkou?... kde najdu jednotku od alarmu a centrálu?... že bych se podíval jestli není třeba odpojený kabel od dálkového ovládáni... nebo co všechno mám zkusít?...
Odpovědět