Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 kupé - zámek kufru nezapadá

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
JanHavlicek
Klubové ID: 2246

#1 Příspěvek od JanHavlicek »

Zdravím klubáky.

mám problém se zámkem kufru u svého E36. Teďka jak byly ty velký mrazy, tak jsem sice odemknul auto, otevřel kufr, ale už jsem ho nezavřel. Ani trošku větší silou to nešlo. Zkrátka nechtěl zapadnout ten zámek do toho "hrotu".

Teďka jak už je teplo, tak jsem to omrknul, zámek je v pohodě, funguje, ale nechce dosedat správně na ten hrot, dosedá jakoby na ten zvětšený konec hrotu, ne na tu tenčí tyčku, proto se nechce zavřít

Nevíte, kde by se to dalo seštelovat? Už jsem měl ten zámek i vyndaný, ale tam se nedá štelovat asi nic a ten hrot se dá štelovat jenom do stran a nahorů/dolů, ne dopředu a dozadu. Že by se musely štelovat celé dveře? Ty sedí jinak dobře, tak se mi to nezdá.

Díky mockrát za rady.

Na fotky mrkněte tady
bmw4ever
Klubové ID: 1774
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bmw4ever »

Měl jsem stejný problém postupně se všemi zámky na mé e34 a štelování je na prd prostě to zamrzlo, rozehřát, rozebrat a promazat. A te´d šlape jako nové 8)
JanHavlicek

#3 Příspěvek od JanHavlicek »

nj, jenže já to rozebrané měl (mám), ale fakt vypadá, že je to v pohodě a zamrzlé to není 8O Takže to, že to přesně nesedí nevadí? Přímo jsem v tom kufru ležel totiž a viděl jsem, jak se to zavírá divně. Ale jak říkám, seštelovat to nejde :(
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

Já měl podobný problém, kdy jsem si neopatrností lehce ohnul zámek - takovej ten výčnělek co je v víku kufru. Na první pohled to nebylo znát, dokonce to vypadalo že všechno do sebe zapadá když zavřu kufru ale prostě nedocvaknul a nezamkl se. Stačilo ho rukou trochu přiohnout zpět do správný polohy... tak mě napadá jestli se ti za mrazu když jsi třeba za to víc trhnul taky neohl. Já nad tim taky strávil nemalou chvilku a tohle mě napadlo až jako poslední možnost poté co jsem to všechno rozebral a složil a nešlapalo to :-).
JanHavlicek

#5 Příspěvek od JanHavlicek »

Myslíš ten celý? - http://img200.imageshack.us/img200/5296/img80492.jpg

Právě to je ono, zkoušel jsem za něj trochu vzít, ale nechce se dát, zítra to zkusím trochu silněji 8)
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od paveld »

jo jo ten celý zámek. on moc nepujde ale i 1mm mi tam hrál roli... jinak jsem to ohejbal po a proti směru jízdy, do stran ne.
JanHavlicek

#7 Příspěvek od JanHavlicek »

jojo, právě po a proti směru jízdy to potřebuju, do stran se dá seštelovat ten dolní trn, takže se zámkem se nemusí dělat nic
JanHavlicek

#8 Příspěvek od JanHavlicek »

Tak jo, díky chlapi za pomoc, podařilo se mi to spravit. Pomohlo až kladivo, trochu jsem s ním ten zámek srovnal a už zavírá v pořádku :)
jarda
Klubové ID: 1426

#9 Příspěvek od jarda »

Já to vždycky povolím, pak zase utáhnu, kufr se zavírá krásně a po půl roce se zase začne zavírat špatně, tak znovu...
Už to tak dělám dva roky a vím že nejsem jediný.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Odpovědět