Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Klepání motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tim
Klubové ID: 1202
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Tim »

Tak sem 2 hodiny hledal a nenasel jestli sem neco prehlidl tak mi sem hodte pls odkaz, tak ted k memu problemu-318 TDS e 36 stava se mi ze pri jizde slysim na volnobech pravidelne klepnuti v intervalu cca 3-5 vterin je to takova tupa rana jako kdyby ste bouchly rukou do stolu. nevim jak to lip popsat :) odesla mi pumpa tak se mo prikladal tomu ale pumpa vymenena a objevilo se to vcera znovu, jednou to nedela a pak zase jo, Kamos mi rikal ze by to mohl byt vstrik ale to by podle miho kolisaly otacky motoru, I kdyz sem se dival ze mam na volnobech cca 750 ot/min coz se mi zda malo ale rucicka se ani nehne zadny kolisani, a motor v spodnim pasmu otacek moc nebere, ja vim neni to zadny trhac ale rekl bych ze by to mohlo jet lip, nevite o nekom z brna nebo okoli kdo se opravdu vyzna v bmw a podival by se mi na to ale ne renocar diky moc
tds

#2 Příspěvek od tds »

Autoservis Morisák,číslo si nadi na netu.
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jendix »

Tim píše:Tak sem 2 hodiny hledal a nenasel jestli sem neco prehlidl tak mi sem hodte pls odkaz, tak ted k memu problemu-318 TDS e 36 ...........
ahoj.. vyřešil jsi to? mě to dělá něco podobnýho.. na volnoběh každej 3-5s takový klepnutí.. ale přijde mi to spíš plastovýho charakteru než kovovýho.. dělá mi to teda už delší dobu (možná od začátku co auto mám :-D ).. ale kdyby někdo tušil čim by to mohlo bejt.. považoval jsem to za normální.. ale možná to normální neni.. ani mi moc nepřijde že by to souviselo s otáčkama motoru.. jinak mám 318i m43..

kdyby měl někdo nějakej typ co způsobuje klepání.. tak předem díky..
Sprite
Klubové ID: 2125

#4 Příspěvek od Sprite »

Mě takto klepe ventil topení v motorovém prostoru. A je to slyšet a cítit i v kabině. Každých cca. 5 vteřin. Precvakava jakoby relé. Ale pry to je dost časté a dokud topení funguje jak ma, nemám to řešit. Mám 323i s klimou. Jinak nevím, jestli Ti na 2 roky stary topic zakladatel odpoví
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

Sprite píše:Mě takto klepe ventil topení v motorovém prostoru. A je to slyšet a cítit i v kabině. Každých cca. 5 vteřin. Precvakava jakoby relé. Ale pry to je dost časté a dokud topení funguje jak ma, nemám to řešit. Mám 323i s klimou.
no to bude přesně muj případ.. já to tipoval na nějakej ventil.. jen jsem ale nevěděl kde.. řikal jsem si v sání to asi nic nebude.. tzn.. jestli jsem to správně pochopil tak to závada neni..

ps: klimu nemám.. ale předpokládám že je to i u verze bez klimy.. :-D
Sprite

#6 Příspěvek od Sprite »

Jendix píše:
Sprite píše:Mě takto klepe ventil topení v motorovém prostoru. A je to slyšet a cítit i v kabině. Každých cca. 5 vteřin. Precvakava jakoby relé. Ale pry to je dost časté a dokud topení funguje jak ma, nemám to řešit. Mám 323i s klimou.
no to bude přesně muj případ.. já to tipoval na nějakej ventil.. jen jsem ale nevěděl kde.. řikal jsem si v sání to asi nic nebude.. tzn.. jestli jsem to správně pochopil tak to závada neni..

ps: klimu nemám.. ale předpokládám že je to i u verze bez klimy.. :-D
Tak to fakt netuším, jak je to u verze bez klimy :? Ale novej ten ventil stojí kolem 5tis, takže mi bylo u 2 mechaniků řečeno, ať na to kašlu. Že to dělá na spoustě BMW, opravit to nejde a dokud topení topí, neřešit. Že to ničemu nevadí. Ale mě to vadí :D
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

Sprite píše:.......
předpokládám že asi půjde o tenhle díl co?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18
Sprite

#8 Příspěvek od Sprite »

Jendix píše:

jj. to je ono.. Já když na něj dám ruku, tak je cítit jak přecvakává
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jendix »

Sprite píše:
Jendix píše:

a kde to přesně u motoru je? to bude někde těsně pod hranou skla ne?nebo je to zahrabaný někde pod palubkou?
Sprite

#10 Příspěvek od Sprite »

Jendix píše:
Sprite píše:
Jendix píše: předpokládám že asi půjde o tenhle díl co?

a kde to přesně u motoru je? to bude někde těsně pod hranou skla ne?nebo je to zahrabaný někde pod palubkou?
Já to mám v motorovém prostoru přímo pod předním oknem vedle pojistek
Danny Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1821

#11 Příspěvek od Danny Moderátor »

dělá mě to taky na kombajnu bez klimy - JEBAT na to
time2have6

#12 Příspěvek od time2have6 »

Tady řešil jeden klučina stejný problém a podařilo se: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=45
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jendix »

time2have6 píše:Tady řešil jeden klučina stejný problém a podařilo se: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=45
stejný problém to není, jde o uplně něco jinýho.. my se tu bavili o ventilu topení..
Odpovědět