Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 - brzdy značky MAYLE na 318i ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Peter_C

#1 Příspěvek od Peter_C »

Ahoj, hezké sobotní odpoledne....

Tento, nebo příští měsíc budu měnit brzdy.
Měl jsem vybrány kotouče zn. Brembo MAX + desky Textar dopředu, dozadu nedrážkovaný bremba taky s textary...
Nyní jsem však objevil kotouče+desky značky MAYLE.
Mám od této značky zadní silentbloky a vyrábí i ramena a jiné komponenty nejen pro podvozkovou soustavu, takže předpokládám že by mohly na úrovni kvality originálních BMW kotoučů.
Jde o to že jsem si vypočítal brzdy komplet brzd. desky+kotouče+senzory:
od BMW- cca 12000 tisíc
Brembo+Textar - cca 9000-10000tisíc
Mayle - cca 6000tisíc

Mám takovou tu obyčejnou 318i takže nevím jestli mám tolik investovat, když nemám tolik výkonné auto.Myslím že na to moje brždění by ty Mayle stačily.
Máte někdo vlastní i případně cizí skušenost s kotouči a deskami MAYLE ?

Vím že u ATE si pár lidí stěžovalo že se kroutí, Zimmermany praskají apod.

Díky všem předem za názory, hodil bych to do nějakého vlákna o brzdách ale žádné kloudné jsem nenašel, nejspíš už je pohřbeno pod vrstvou internetového prachu :) .
P.S. :
Co neubrzdíš, to neokecáš.
Kugy

#2 Příspěvek od Kugy »

Ahoj kupoval jsem před nějakou dobou kotouče na 316 i e36, mam s nima najeto tak cca 5 tis(fakt nevím hodně hrubej odhad) a vypadaj v pohodě, nevšiml jsem si že by to dělalo něco neobvyklýho.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

Nechci nikomu nic doporučovat, ale stejně nakonec zjistíte, že minimálně brzdy se vyplatí koupit origo, i když jsou o trohu dražší, hlavně nejsou s nima žádný problém a brzdí jak mají.. :wink: 8)
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Dan td

#4 Příspěvek od Dan td »

Přesunuto z Pokecu o BMW + upraven název topicu :)
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Pitrsh

#5 Příspěvek od Pitrsh »

me zkusenosty kotouce brembo desticky textar lepsi kup jsem nemohl udelat lepsi nes origo at si rika kdo chce co chce na tuto kombinaci nedam dopustit mam e36 1,6 u originalu mi po razantnejsim brzdeni brzdy vadly u techto se mi to jeste nestalo
Fotas
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fotas »

Nemam ziadne skusenost s touto znackou, ale kombinacia Brembo Textar je rozumne riesenie. Na brzdach neusetris to sa ti ukaze neskor. :tutuk:
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od BMWAK »

pokud vím tak se kroutí pouze ATE powerdisc....já jsem nedávno koupil ATE komplet brzdy a nemužu si zatím ztěžovat...ale mám na nich najeto jen cca 1500km takže by bylo smutný kdybych mohl
OndraZ

#8 Příspěvek od OndraZ »

Ja vzal na E36 kotouce Ferodo a desky Ferodo Premier. Komplet predek+zadek byl asi za 5.000kc a po cca 13.000 km bez problemu.

Edit 1.6.2010: tak po necelych 2 letech musim poznamenat ze tyhle kroutce dost reznou. Asi neproreznou nez je ojezdim ;-) ale je to videt a na aute to vypada hnusne - napr. vnitrni chlazeni na prednich atd. Je to i neprijemny kdyz se kotouc sunda - prorezla vnitrni dosedaci plocha. Takhle sezrany nebyly ani ty puvodni po 12 letech provozu :?

Takze Ferodo uz ne.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

Mam ATE powedisc + desky obyč ATE... Najeto je na nich okolo 10tis a vše OK. Jen více špiní kola... Ale nesouhlasím s tím, že by se kroutily :)
Peter_C

#10 Příspěvek od Peter_C »

Asi půjdu do těch Brembo MAX+Textar, ale poraďte ...
na E46 a E36 318i je rozdíl v ceně, ale na tyhle auta s motorama ať už M40 nebo M43 se dělali stejný kotouče, rozměry šroubů i velikosti podle výrobce i čísla dílů podle real OEM seděj. Takže tam můžu dát jednoduše ty levnější kotouče na E36 bez problémů,že? :D
Koto

#11 Příspěvek od Koto »

Koukal jsem do katalogu a na E36 jsou vpředu ty samý kotouče jako na E46. Jenom bacha, musí to bejt chlazený kotouče z E36 318is a vejš.
Protože E36 1,6 a 1,8i má nechlazený a ty samo nepasujou.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Slavisimo »

xSAFA píše:Mam ATE powedisc + desky obyč ATE... Najeto je na nich okolo 10tis a vše OK. Jen více špiní kola... Ale nesouhlasím s tím, že by se kroutily :)
Stejna zkusenost..Na ISu byli super
pmaryska

#13 Příspěvek od pmaryska »

e36 328i rok 95... origo kotouče + desky... nejhorší možná kombinace, to snad i ty ATE a podobný držej líp... nevim čim to je,ale brzdy na 328 sou snad nejhorší z celé série... takže já pro origa nejsem, raději si připlatim a koupim takový, který po 10km ostrější jízdy nezvadnou a nebrzdí jak škodovka z vrakáče...
Pajac

#14 Příspěvek od Pajac »

souhlasím s názorem, že originál jsou originál. Najivně jsem si myslel, technologie jdou dopředu a nyní jsou už ty neoriginály stejné (lepší) než originály. Zkušenost s ATE Powerdisc zahodil jsem je při první racionální možnosti (při výměně destiček šly i kotouče) a na doporučení mám teď TRW - že jsou prý dobré..... cha cha cha - je fakt, že první dojem po namontování byl dobrý reakce brzd byla úplně jiná nž u ATEček. Jednou jsem, ale musel prudce a intenzivně brzdit při cca 200Km/h tušil jsem to už při tom brždění, že s nima bude ámen a taky že jo.... a to jsem je měl 4 měsíce (zánovní).

Takže taky radím originál
ironpipi

#15 Příspěvek od ironpipi »

Se divíte, že se vám to kroutí, když s tím jezdíte jak hovada a brzdíte z 200km/h...si kupte závodní brzdy a budete mít klid... :D
Pajac

#16 Příspěvek od Pajac »

:D
Odpovědět