Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zadní repro E36 Coupé/Saloon

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Randaal

#41 Příspěvek od Randaal »

tak jako tak rozsah frekvence, co reprodukujou je větší, než kterou lidský ucho dokáže vnímat, takže na to bych nekoukal :-)

citlivost 95dB je už poměrně dost, pokud bys narazil na nějaký za rozumnou cenu, tak určo to má smysl, pokud to neni nejnižší řada...potom ještě jedna věc, ne vždy jsou udávaný parametry pravdivý, na to se nedá bohužel spolehnout, protože záleží na testovacích místnostech, existujou některý standardizovaný a některý ne, pokud to neni ve standardizovaný, tak to pak zpravidla má úplně jiný parametry (samozřejmě vyšší). ale jak říkám, u těch RF nebo Focal se nemusíš bát, protože jde o špičku v repro do auta. já měl RF T162C a bez zesíku taky hrály, ale říkaly si o něj, já bych ten zesík doporučoval, ale zase chápu, že nechceš mít šaškárnu v autě....v tom případě ale nemůžeš očekávat žádnej zázrak a věř mi, že se nahltáš lepšího zvuku a budeš hladovět, takže stejně do toho zesíku časem půjdeš
Randaal

#42 Příspěvek od Randaal »

pokud to chceš hnát jen přes rádio, tak rozhodně sáhni po vyšší citlivosti, aby to to rádio dokázalo rozhejbat (mysli na to, že to má zesilovače 4x27 W a to je opravdu málo)

pokud na to nasadíš silný repra, tak ti to stejně při vyšší hlasitosti bude skuhrat a pokud tam dáš adekvátně silný, tak ta změna sice nebude tak drahá, ale pokud srovnáš změnu vs. investici, tak to bude zbytečně drahý....

já osobně bych to stejně volil takhle - přední komponenty, hlavně aby měly dobrej zvuk a něco vydržely, dozadu šoupni pod origo díry ty redukce na ovály 6x9" a strč tam klidně nějaký slabší, protože plocha membrány u oválů dokáže už zajímavě zabasovat (to bych pak měl na prodej jedny Alpine - používaný, ale za pár korun) Iceman může podat reference, neb má ty samý. a efekt je mnohem větší, než kdybys strkal bezvýznamný velikosti repra do původních děr vzadu.
koty
Klubové ID: 1943
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od koty »

já do zádu chci dát ty redukce to jsem už říkal dříve jen mě zajímá jestli si se setkal už s těma repro hertz no a ten zesík to asi ze 70 % časem koupím v tom máš pravdu k tomu nějaký basák ale né obrovský jen decentní :wink:
jarda
Klubové ID: 1426

#44 Příspěvek od jarda »

Podle mě fakt nekoukej na to jak ten RF hraje v Mitsubishi, tam je vše vyladěno přesně do toho auta a v BMW to bude znít uplně jinak. To platí o jakékoliv instalaci z fabriky. Tím nechci říct že to je špatná značka, to vůbec.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
koty
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od koty »

Jen se vyjádřete k té značce hertz na začátku jsem dával linky tak jestli to má cenu kupovat nebo ty fosgety nebo pak toho je hafec chci spíše značku co v tom dobře chodí
koty
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od koty »

abych něco nekoupil a pak toho litoval
Randaal

#47 Příspěvek od Randaal »

pokud je ten hertz za dobrý peníze, na který dosáhneš, tak do něho jdi, hertz je velice dobrá značka, takže tu ti schvaluju.
koty
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od koty »

OK o to my šlo jestli je to kvalita či ne dík si znalec a dám na tebe kupovat nějaký sony xplod atd srágory kvůli vzhledu fakt nechci :wink:
Randaal

#49 Příspěvek od Randaal »

souhlas, Xplod ZÁSADNĚ nebrat, je to shit...jednou jedinkrát jsem koupil woofer od sony kvůli vzhledu a neodmítnutelný ceně pro přítelku do auta...stejně tam nakonec neputoval a obratem jsem ho prodal za víc, takže asi tak :-)
nehpo
Klubové ID: 71

#50 Příspěvek od nehpo »

uz som pisal v inom topicu - doporucit mozem http://www.hifonics.cz/ - super ceny, vyborne komponenty, sikovny clovek :!:
TeskMaster
Klubové ID: 1497

#51 Příspěvek od TeskMaster »

kdyby nekdo chtel ty redukce jedny se mi tu vali tak se nak dohodnem
koty
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od koty »

OK já s montáží repro nespěchám chci se do toho pustit za měsíc ale dík písnuti až na to pudu :wink:
radim2561
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od radim2561 »

Taky dotázek . podobnej případ jak Koty .. dopředu komponenty ( http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... e-spe-13cs )
dozadu nejspíš přes redukce koaxy ( http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... e-sps-69c2 )
Výběr repro snad jakš takš v pořádku . Spíš plavu v tomhle chcu si koupit zesilovač ale nevím kolikati kanálový potřebuju? 1 kánál předek 2. kanál zadek? Tudíž mám pořídit 2 kanálový zesilovač? Nebo jak to je ?
Dík za rady.
jarda

#54 Příspěvek od jarda »

Jeden kanál na každej speaker. Tzn. čtyřkanál bez subu a na sub buď zvlášť monoblok, nebo zvlášť dvoukanál v můstku, nebo dohromady 5-kanál, nebo dohromady 6-kanál s dvouma v můstku.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
radim2561
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od radim2561 »

Aha . Takže když mám 4 repra a chci si koupit zesilovač a přitom si nechat možnost v budoucnu bez dalších investic dokoupit sub. Tak je nejvhodnjší varianta koupit 5 kanal ,jo? Asi blbá otázka ale co se myslí tím monoblokem? :oops:
jarda

#56 Příspěvek od jarda »

Monoblok je jednokanálový zesilovač.

Jestli jeden pětikanál nebo jeden šestikanál s můstkem, nebo čtyřkanál a monoblok, nebo čtyřkanál a dvoukanál v můstku.... těžko říct. To si nech radši poradit na autohifi klubu. Myslím že to bude záležet na tom kolik do toho cheš dát peněz, kolik tomu chceš obětovat místa atd.

Já jsem dal čtyřkanál, dozadu 6x9 a basuje to pro mě uplně dostatečně, takže žádný sub nebude.
radim2561
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od radim2561 »

Pravě chci to taky vyzkoušet bez SUBu ( nejsem velkým zastácem "pojízdnýho bubnu") takže pokud budou na sytost zvuku stačit ty repra co sem vybral , tak taky žadnej sub nebude . Každopádně díky za rady
radim2561
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od radim2561 »

Zdravím . po něáké době jsem se odhodlal k upgradu audia. a při výběru předních komponent jsem narazil na produkt české značky dexon... za příjemnou cenu http://dexon.cz/katalog/autoozvucovaci- ... ktoru.html
moh by na to mrknou někdo znalej.. a popřípadě doporučit/ vyvrátit?
Říkam ta cena je příjemná a parametry se mi taky nezdaj nijak špatné.

Díky
boby06

#59 Příspěvek od boby06 »

DEXON? Polakum bych neveril.. ja udelal muziku do bawa zajimavou.Nekolikrat. hodne prace.MDF plato .vyrezavani apod a muzu tedy neco z vlastnich zkusenosti rici.
takze pokud nekdo chce upgrade dal bych dozadu ty plastove redukce a hodil tam ovaly 6x9. Asi nej pomer cena-vykon-KVALITA podle me panasonic. Koupi se za 1500 a parametry spica. hlavne ty vysky jsou v te cenove relaci dost nedostizne. Zjistil jsem ze i basy samy o sobe bez basaku velmi solidni. Dopredu to chce komponenty s vyhybkou ovsem tam neco dost kvalitniho co se tyka tech 13 k noham. tohle by mohlo hrat i bez zesiku se solidnim radiem. Popripade staci zesik na zadek a predek rovnou z radia.
to je solid upgrade za solidni cenu.
treba tyhle.... panasonic je znacka bez dotazů
http://shop.autohifi.cz/shop_goods.php3?g_id=2403
radim2561
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od radim2561 »

Poláci?? Propagujou se jako Česká firma s dilenským provozem někde u Ostravy.. Jo dozadu to mám naplanovaný jak říkáš redukce atd..
Tam už mám vybraný repra od Alpine http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... e-spg-69c2 ale klidne se nechám inspirovat těma Panasonic... a jak zní doporučení na ten předek.. komponenty jasný ale jaký?? bohužel uplně volnou ruko co se týče financí nemám.. takže jsem si stanivl strop na ten předek za repra cca 2000,-Kč

Za rady dikec
Odpovědět