Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
325i Při ohřátém motoru cvakání od rozvodů(vanosu)
Mám naprosto stejný problém, chci vyměnit Vanos včetně řetězu a nejspíš i napínák. Pokud vymyslíš nějakou levnou variantu (ani nevím, na kolik tohle normálně příjde), dej sem prosím vědět, ať se můžem inspirovat tvým postupem...Fox píše:nechci vás strašit,ale to co popisujete.Zní jako Vanos...Taky to znám a řešim jak to opravit nejlevnějc

-
- Klubové ID: 2167
Resim to uz celkem dlouho a zatim jsem prisel na to, ze se vsechny meni proto, ze nikdo nevi presne jak urcit ten spatnej.Kuaja píše:a ještě tedy dotaz, přestože vím, že by se H-štely měly měnit všechny - dá se nějak pomačkáním poznat, kterej je ten špatnej?
Me zatim napadlo:
sundat hlavu
-zkontrolovat ventily -kde je sedlo, nebo h. zdvihatko opotrebovanejsi, tam vymenit Hstel
-vyndat vsechny Hzdvihatka, zmerit ktery se da nejrychleji konst. silou zmacknout na danou hodnotu (vsechny musi byt naplneny olejem)
-na zaklade audio zaznamu(pam. osciloskopu) motoru dle casovani cvakani odvodit cvakajici Hstel
rovnez jsem cetl informaci, ze Hstely se opotrebovaj rovnomerne, takze vymenis jeden, zacne Ti za chvily cvakat dalsi -jenom pro info, ja tomu moc neverim, zanedlouho rozeberu hlavu, rozeberu je, procistim, slozim a dam vedet
Chtěl bych se zeptat jestli jste už problém s klepáním Vanosu vyřešili, případně jak. V servisu si řekli za výměnu 10k. Tak furt váhám. Někde jsem zaslechl že lepší olej nebo 100okt benzín by mohly pomoct. Zkusil jsem oboje, 2000 km jsem od toho měl pokoj a je to tu zpátky. Klepe to celkem fest na volnoběh, když je to ohřátý.
Zajímalo by mě jsetli se s tím dá v klidu jezdit dál. Respektive když se to dok....ví úplně, bude stačit vyměnit to vanos nebo to vezme něco sebou??? Mám teď trochu hloubš do kapsy a dávat 10k jen tak preventivně, když to může jezdit i tak, se mi moc nechce
Zajímalo by mě jsetli se s tím dá v klidu jezdit dál. Respektive když se to dok....ví úplně, bude stačit vyměnit to vanos nebo to vezme něco sebou??? Mám teď trochu hloubš do kapsy a dávat 10k jen tak preventivně, když to může jezdit i tak, se mi moc nechce