Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Plave zadek (jako kdyby se natáčela zadni naprava)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
alla

#1 Příspěvek od alla »

Procital jsem prispevky s plavanim, většina lidi tady resila ze auto plave při jizde v kolejich a bylo to hornim ulozenim předních tlumicu.
Mne auto plave, když jedu po rovine a zatočím volantem ne jednu a druhou stranu, tak se to chova jako by me chtel zadek předjet, jak kdyby se natáčela zadni naprava, a do zatáček je auto pretacivy.
Zatím jsem vymenil tlumice(byly spatny), pruziny(jedna zdani praskla), tycky stabilizatoru v predu i v zadu(vykloktany), a predni silentbloky na zadnim rameni ty co drzej rameno v kastli (ten se zdal ok, ale uz me nic nenapadalo) a stále plave a stále plave. Byl jsem s tim na STK na tech vybracich a vse se zdalo byt ok. Co s tim dal?
Nemuze byt i tohle plavani zpusobeno hornim ulozenim předních tlumicu. Automechanik co menil tlumice rikal ze to bylo Ok, ale třeba to nepoznal. A co to zadni ulozeni tlumicu to lozisko, nemuze to delat to. Prosim poradte něco, co s tim, zatím do toho jen sypu peníze a vysledek nula. Dik.
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od surfis »

alla píše:Procital jsem prispevky s plavanim, většina lidi tady resila ze auto plave při jizde v kolejich a bylo to hornim ulozenim předních tlumicu.
Mne auto plave, když jedu po rovine a zatočím volantem ne jednu a druhou stranu, tak se to chova jako by me chtel zadek předjet, jak kdyby se natáčela zadni naprava, a do zatáček je auto pretacivy.
Zatím jsem vymenil tlumice(byly spatny), pruziny(jedna zdani praskla), tycky stabilizatoru v predu i v zadu(vykloktany), a predni silentbloky na zadnim rameni ty co drzej rameno v kastli (ten se zdal ok, ale uz me nic nenapadalo) a stále plave a stále plave. Byl jsem s tim na STK na tech vybracich a vse se zdalo byt ok. Co s tim dal?
Nemuze byt i tohle plavani zpusobeno hornim ulozenim předních tlumicu. Automechanik co menil tlumice rikal ze to bylo Ok, ale třeba to nepoznal. A co to zadni ulozeni tlumicu to lozisko, nemuze to delat to. Prosim poradte něco, co s tim, zatím do toho jen sypu peníze a vysledek nula. Dik.
A co třeba zkusit jiné pneu?
alla

#3 Příspěvek od alla »

Jeste pred 2 mesicema to nedelalo a pneu bylo stejne. Pro jistotu jsem koupil i na zadek novy a stejne plave.
bmwfil
Klubové ID: 687

#4 Příspěvek od bmwfil »

Udělat geometrii?
Diablo330Ci

#5 Příspěvek od Diablo330Ci »

Co silentbloky na zadní nápravě?
alla

#6 Příspěvek od alla »

Geometrii zatim nemam protoze mam pravy predni kolo po tom snizeni hodne do A, mnohem vic nez levy a asi budu muset vymenit cep napravy, protoze nejde nastavit geometrii odklon kola na predni naprave. Tim A to ale taky neni protoze pred vymenou podvozku, kdy kolo nebylo do A nebo jsem si toho aspon nevsiml to taky plavalo. Takze myslis oprava kola a pak geometrii. Kdyz to bude delat porad tak jsem zas vyhodil 1000 navic za geometrii, ale asi se neda nic jinyho delat.

Na silentbolky na zadni naprave jsem koukal a zdaji se byt dobry. Dobry byly i ty na ramenu, ale docetl jsem se tu ze to plavani byva taky tim, tak jsem je vymenil.
Slid
Klubové ID: 1699

#7 Příspěvek od Slid »

Plavání dělají většinou špatné tlumiče, uložení, silenbloky, pak už vážně jen hoodně podhuštěné gumy.
Tlumiče si měnil, co jsi dal za značku?Jinak když už se mění tlumiče má se dávat i nové uložení + nové dorazy, aby si měl 100% jistotu a nemusel to znova rozebírat.
Whisky
Klubové ID: 1221
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Whisky »

plavani hlavne geometrie a sjety gumy, co mam ja za poznatek
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

Ja bych zkoukl silentbloky na ramenu ty co jsou v kastli pred kolem. Ted sme je na aute znameho menily a je to 100 a 1 mel je uplne vymlacene a auto se chovalo teda hodne divoce 8O
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fikop »

Prostě, plavání může dělat jaký koli díl na nápravě!!! Je to něco jako bouchnutí při řazení...prostě to zjistíš až to rozděláš. Nezbude nic jiného než prolést celou nápravu a pak zajet na geometrii. Hodně štěstí.....
alla

#11 Příspěvek od alla »

Dik, vsem ze odpovedi.
Na konec to vypada ze stejne postupne vymenim vsechno.
Uz me to ale nebavi a s prachama je to taky pri placeni hypoteky a jeste najmu bida.
sir-kiss

#12 Příspěvek od sir-kiss »

Zkus se podívat, jestli nemáš přefouknuté gumy(vzadu) Mě to dělalo taky, když jsem tam hodil 4atmo. Pak jsem to doma ufouknul a dobry.
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Brody »

sir-kiss píše:Zkus se podívat, jestli nemáš přefouknuté gumy(vzadu) Mě to dělalo taky, když jsem tam hodil 4atmo. Pak jsem to doma ufouknul a dobry.
4 8O 8O 8O
PepaPepino
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od PepaPepino »

sir-kiss píše:Zkus se podívat, jestli nemáš přefouknuté gumy(vzadu) Mě to dělalo taky, když jsem tam hodil 4atmo. Pak jsem to doma ufouknul a dobry.
ty blaho ty si to foukal jak Avii :D :D
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Spajky »

ty vole...chtěl bych je vidět v létě pořádně zahřátý...musely prdnout :lol:
Slid
Klubové ID: 1699

#16 Příspěvek od Slid »

hlavně na dálnici když se auto projede řekněme 100km :D tak tam bude tak 6 :lol: teda pokud přežijí :lol:
honzibmw
Klubové ID: 1257
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od honzibmw »

vymen silenbloky ramen,nedavno jsem to resil na zakaznikovi na aute.trosku si hejbnul volantem a zavlnilo se to jak had :D nebo stacil mokry prechod ten take delal sve,pro infi byla to e36 316i
Brody
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Brody »

Kluci tak opet nejakej problemek.Dnes jsem jel z Budejc a z niceho nic na nerovnostech jsem bylo slyset nejaky klepani.Myslel jsem ze je to vyfuk, ale ten je v pohode. Auto jsem mel plne nalozeny a kdyz jsem projel ostrou pravou, tak kolo zaclo drhnout. Jedna se o levy kolo.

Jo a volant se mi mirne natocil k prave strane. A na prechodech se mi zadek vzdy rozvlnil.(mokre prechody,jelikoz celou dobu tady chcije) :roll:

Predpokladam ze bude nejaky silac v haji zelenem :lol: :cry:
libovka

#19 Příspěvek od libovka »

Jo jo,bude to silentblok v tom rameni.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Brody »

Zitra se snad dostanu na jamu tak na to kouknu.Zbytek cesty sem ale jinak jel se stazenou p.... :D Hlavne na tech mokrych prechodech to rozhodilo cele auto :?
Odpovědět