Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Začal svítit airbag

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
miki

#1 Příspěvek od miki »

dneska jsem vyndaval sedačku z auta a odpojil všechny konektory abych se podíval proč když vemu otáčku tak vní vždy cvakne pak jsem jí dal zase zpět a zapojil všechny konektory. Nastartuju a rozsvítila jse kontrolka airbagu pak na vteřinu zhasne a hned se zase rozsvítí a pak už svítí pořád.
Killca
Klubové ID: 1648

#2 Příspěvek od Killca »

jj, pri vyndavani volantu, bagu a sedacek a jednotky ssedacek se dycky musi odpojit baterka, jiank naskoci airbaf, musis na diagnostiku
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
miki

#3 Příspěvek od miki »

To jsem nevěděl chybama se člověk učí. Díky moc za a radu zase jsem oněco chytřejší.
Slid
Klubové ID: 1699

#4 Příspěvek od Slid »

jj při jakékoliv manipulaci s airbagem nebo něco co má sním společné je důležité odpojit baterku, pokud se neodpojí baterka je nebezpečí načtení chyby a v žádném případě se nesmí otáčet klíčkem v zapalování
miki

#5 Příspěvek od miki »

Právě to jsem udělal nandal jsem sedačku utah a jedu to projet a po cestě jsem si vzpoměl, že jsem nezapojil ani jeden konektor.
Slid
Klubové ID: 1699

#6 Příspěvek od Slid »

tak pro příště už víš, zajeď na diagnostiku na smazání chyby
miki

#7 Příspěvek od miki »

Díky kluci za radu dneska jsem byl na diagnostice našel tu chybu a smázl to a airbag už nesvítí.
chrompacket

#8 Příspěvek od chrompacket »

ja se jenom pridam k tematu pac nebudu zakladat zbytecne nove...

Me se stalo to, ze se ten airbag rozsvitil uplne z niceho nic... proste najednou jedu a rozsviti se kontrolka je to mozne??? nekde se prerusil kontakt? nmate nekdo zkusenost, kde se to jen tak najednou muze stat, nema treba E36 nejake specificke misto, kde se to treba muze beznym provozem prerusit?? v praci na Jumperu nam to taky tak blbne a je to spoj dvou kabelovych svazku...
diky za rady E36 Touring celni + dverni airbagy
Killca
Klubové ID: 1648

#9 Příspěvek od Killca »

mas konektory pod sedackama, jestli nejsou nejaky vytahly, prohmatnout, promazat, pak shledni jestli se ti neodpojil airbaf ve volantu treba, nebo v kasliku a potom zajed na diagnostiku at ti zjisti kde se ti to presne rozpojilo :-D mam coupe a jednou sem takle vratil sedacku z ty ohnuty polohy a rozsvitil se bag, na diagu to nacetlo ze jsou vadny ty krabicky s dirou na pas na prednich sedackach, chybu sme smazali a po ujeti asi 1000 km a stale ohybani sedacek to furt drzi, ze by skrat?! Takze koukni kde muzes a pak to zajed zjistit na diagnotiku

MOD Killca: odstranena citace posledniho prispevku podle pravidel
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
chrompacket

#10 Příspěvek od chrompacket »

OK...dyk :wink:

MOD Killca: odstranena citace posledniho prispevku dle pravidel
ironpipi

#11 Příspěvek od ironpipi »

Tak trochu oživení...dnes jsem dával druhý sicny, když jsem měnil sedačku u spolujezdce odpojil jsem baterku odpojil čidlo, dal druhou čidlo zapojil. Pak jsem zapojil baterku, otočil klíčkem, kontrolka bagu se rozsvítila a za chvíli zhasla, všechno OK. Pak jsem ještě potřeboval dát kód do rádia, tak jsem klíčkem opět otočil, kontrolka bagu se rozsvítila, po chvilce jen problikla a svítí pořád...Vím, že budu muset asi na diagnostiku, ale nezdá se mi že by se měla načíst chyba, když byla odpojená baterka. Jinak jsem měl obyč. sicny a dal jsem sportovní, podle mě by ale čidla...měly být stejný, tak nevím...
Vanour
Klubové ID: 1842

#12 Příspěvek od Vanour »

Zdary nedavno jsem mel stejnou chybku 2x po sobe cca po mesici poprve vymazani digi pomohlo jen na chvili a po druhe otocim klickem kontrolka problykne a pak sviti porad... Reseni bylo jednoduchu pokud mas vyhrejvane sedacky tak je jen ta vyhrivaci decka promackla (nebo je neco s ni) mi sme odpojili celou sedacku vyndali nesvitil airbag diagnostika nenasla nic a po pripojeni sedadla trada erbeg svitil a diagnostika nam hlasla chybu , tak si mechanik pohral s tou deckou a je to ok. Nevim proc ale ten vyhrivaci sedak je propojen s airbagi...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

To bylo u spolujezdce, viď... Tam je krom vyhřívání ještě čidlo zátěže, už tu o tom padla řeč. Je to tam kvůli tomu, aby nevyletěl bag, když tam nikdo nesedí. Řidičova sedačka to nemá, protože je jasné, že řidič tam za jízdy sedí ;)

ironpipi

#14 Příspěvek od ironpipi »

Vyhřívaný nemám, dráty vedou pouze k sedačce spolujezdce a to k čidlu...Je to zajímavý, kontrolka bagu svítí a po cca 1min jízdy vždy zhasne, tak jsem z toho jelen...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Přechodná chyba - problém je na 99% v konektoru k zátěžovému čidlu.

ironpipi

#16 Příspěvek od ironpipi »

Ta krabička, do které vede konektor z čidla by měla být u obyč i u sport. sedaček stejná ne? Hodnoty a popisky jsou na obou stejný, jedinej rozdíl je v tom, že na konektoru, kterej vede z čidla do té krabičky je na jedné 175 a na druhé 185. Takže přehodit krabičky a mělo by to být OK?
Vanour
Klubové ID: 1842

#17 Příspěvek od Vanour »

Fx píše:To bylo u spolujezdce, viď... Tam je krom vyhřívání ještě čidlo zátěže, už tu o tom padla řeč. Je to tam kvůli tomu, aby nevyletěl bag, když tam nikdo nesedí. Řidičova sedačka to nemá, protože je jasné, že řidič tam za jízdy sedí ;)
Jojo je to ono :)

MOD Killca: upravena citace na mene rozmernou
PetacekBE
Klubové ID: 1944
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od PetacekBE »

Takže,pokud je vše zapojené jak má a kontrolka bagu svítí po celou dobu,tak s autem zajet na PC kde smáznou chybu ok ?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

PetacekBE píše:Takže,pokud je vše zapojené jak má a kontrolka bagu svítí po celou dobu,tak s autem zajet na PC kde smáznou chybu ok ?
To ale nemusí pomoct. Do kroužku pod volantem ani zátěžové dečky v sedačce nevidíš.

Kroužek ve volantu někdy rupne, mně se to stalo jednou. Dečka v sedačce jde prokleknout třeba při luxování, totéž platí o výhřevu. Proto si musíme zapamatovat jedno: Na sedačky vepředu zásadně neklekat.
wiky69

#20 Příspěvek od wiky69 »

Vanour píše:Zdary nedavno jsem mel stejnou chybku 2x po sobe cca po mesici poprve vymazani digi pomohlo jen na chvili a po druhe otocim klickem kontrolka problykne a pak sviti porad... Reseni bylo jednoduchu pokud mas vyhrejvane sedacky tak je jen ta vyhrivaci decka promackla (nebo je neco s ni) mi sme odpojili celou sedacku vyndali nesvitil airbag diagnostika nenasla nic a po pripojeni sedadla trada erbeg svitil a diagnostika nam hlasla chybu , tak si mechanik pohral s tou deckou a je to ok. Nevim proc ale ten vyhrivaci sedak je propojen s airbagi...

ahoj hele mam zřejmě ten samy problem... sedačka u spolujezdce mi netopi a obcas mi sviti ta airbag kontrolka.. zrejme něco s tím zátěžovým čidlem. co s tim??
Odpovědět