Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zapojeni svetel v interieru..

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Citrus
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Citrus »

1 Chtel bych si ve svem bavu zapojit jeste jedno svetlo tak, aby svitilo, jen kdyz budou otevrene dvere.. Vite nekdo jak to pripojit a hlavne kam je to nejvyhodnejsi? To svetylko potrebuje 12V.. Dikes
d.aemon
Klubové ID: 1028

#2 Příspěvek od d.aemon »

Myslíš jako nezávisle na tom, jak máš nastavenej přepínač osvětlení? Mno, tak na to nám tady chybí schéma. Bohužel ho tady nikdo nemá. :(
Citrus
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Citrus »

Mno, mohlo by to byt i klidne zavisle na prepinaci osvetleni, jen mi rekni, kam to pichnout :)
Kriznik

#4 Příspěvek od Kriznik »

nejspis (nejjednodusi) jsou konektory na vnitni lampicku snad ne?
+ si das na prepinac a - na na - :)
d.aemon

#5 Příspěvek od d.aemon »

Asi taky záleží na tom, kam to světýlko chceš dát, ale každopádně pokud má být závislé na nastavení přepínače tak není nic jednoduššího, než vyvést dráty od jednoho z existujících světel. Co bys chtěl víc? Já myslel, že to chceš nezávisle, to už by moh' být menší oříšek :bigok:
Kriznik

#6 Příspěvek od Kriznik »

nezavisle by to nebyl problem
minus si vezmes odkudkoli
a spinac je na kazdejch dverich, a na ten si napojis +

a das si to kamkoli
d.aemon

#7 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Kriznik
nezavisle by to nebyl problem
minus si vezmes odkudkoli
a spinac je na kazdejch dverich, a na ten si napojis +

a das si to kamkoli

:( No dy? říkám menší oříšek...... :D :D :fuckoff:
Bureš Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 138

#8 Příspěvek od Bureš Člen Klubu »

Není náhodou na tom dveřním spínači - ?
Paul-c
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Paul-c »

Nahodou ano.:) Na dverich je minus,ktery bere kostru otevrenim dveri a dotykem spinace na karoserii.Jinak plus se musi vytahnout nekde ze staleho privodu (napr. c. 30 na spinacce nebo zapalovac nebo jina lampicka atd.)
ironpipi

#10 Příspěvek od ironpipi »

Mám podobnej dotaz, tak využiju tohoto starýho tématu...Chtěl bych se zeptat, jak je origo u E36 vyřešený osvětlení prostoru pro nohy? Chtěl bych to do auta dodělat, připojení bude na některý z interiérových světel, to mi je jasný, zajímá mě spíš, kde jsou ty světla zabudovaný. Kdyby měl někdo s lightpaketem foto byl bych rád. Díkes
ironpipi

#11 Příspěvek od ironpipi »

Tak jsem si teda poradil sám, když nikdo nereagoval...Dráty vedou A sloupkem spolujezdce je to červeno-bílý (při otevření dveří) a červeno-černý (při střední poloze na spínači inter. osvětlení) zítra tam dám světýlka a hodím sem foto jak to vypadá...
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Nebuď nedočkavý :-)
Osvětlení nohou logicky nemůže být jinde než nad nohami, v panelech pod volantem a pod odkládací schránkou. Svítí nezávisle na nastavení vnitřního osvětlení, tedy vždy po otevření dveří, i když je stropní osvětlení vypnuté.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
ironpipi

#13 Příspěvek od ironpipi »

Francis píše:Nebuď nedočkavý :-)
Osvětlení nohou logicky nemůže být jinde než nad nohami, v panelech pod volantem a pod odkládací schránkou. Svítí nezávisle na nastavení vnitřníhoi osvětlení, tedy vždy po otevření dveří, i když je stropní osvětlení vypnuté.
No to už by bylo zbytečně složitý, aby to fungovalo nezávisle na interier. osvětlení, kdo se má v té spleti drátů vyznat, zapojil jsem to tak, že se to rozsvítí jen při střední poloze vypínače stropního osvětlení, tedy při otevření dveří...Šlo mi spíše o to, kde přesně jsou ta světýlka umístěna,...
Killca
Klubové ID: 1648

#14 Příspěvek od Killca »

se nevztekej, nejsi na světě sám

lichtpaket jsem dodělával já v 318is, musíš vyříznout do plastu nad nohama přesně díry na ta světýlka, nejlépe podle jineho auta s lichtpaketem (tímto děkuji za půjčení plastu od člena bmwklubu Castro) a potom natáhnout přívodní dráty k jednotce centrálu a zapojit do:

Černý 15ti pinový konektor - do drátu, který vede do pinu číslo 4 v tomto konektoru a je to originalne zapojené, jak ma být z výroby, podle mě je to jednodušší, než tahat dráty A sloupkem

jinak u řidiče je světýlko vlevo nad levou nohou ridiče a více vepředu, v některých plastech býva příprava - narysované otvory na řezání

u spolujezdce je svetylko vpravo nad pravou nohou spolujezdce vice vpredu
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
ironpipi

#15 Příspěvek od ironpipi »

Neboj já se nevztekám...už to mám vyřešený, na vrakáči jsem vymontoval z 5er osvětlení SPZ a šoupnul to tam, vypadá to dobře :? Přívodní dráty jsem zapojil na červenobílý drát ve sloupku + kostra.
Odpovědět