tam sand ani žádnej neni né?mathias22 píše:kdyz mam sport. filtr???je tam nejaky rozdil mezi origo a jim ve spotrebe?a +- o kolik?diky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spotřeba
co si vaha upravi?
proc to ma smysl na karburatorech a na vstrikach ne??!
Benal:
Akusticky vlny z motoru se podle me odrazej mezi ventylama a klapkou plynu. Toho treba fikane vyuziva ISo.
V pripade ze je klapka otevrena na plno, tak vlny muzou castecne prochazet k filtru nebo merici objemu, ale to je sani uz tak dlouhy, ze by to mohlo delat problemy pouze pri nizkych otackach.
- ja osobne kdyz plnej plyn, tak vyssi tocky, ale nejakej osmival...
Dyzly me moc nezajimaj, ale tam by bezturbace asi problemy s konem mohly mit(potreba to naladit).
Vse zalezi na provedeni a dobre namontovanej sport. filtr rozhodne nemuze nic zkazit
proc to ma smysl na karburatorech a na vstrikach ne??!
Benal:
Akusticky vlny z motoru se podle me odrazej mezi ventylama a klapkou plynu. Toho treba fikane vyuziva ISo.
V pripade ze je klapka otevrena na plno, tak vlny muzou castecne prochazet k filtru nebo merici objemu, ale to je sani uz tak dlouhy, ze by to mohlo delat problemy pouze pri nizkych otackach.
- ja osobne kdyz plnej plyn, tak vyssi tocky, ale nejakej osmival...

Dyzly me moc nezajimaj, ale tam by bezturbace asi problemy s konem mohly mit(potreba to naladit).
Vse zalezi na provedeni a dobre namontovanej sport. filtr rozhodne nemuze nic zkazit
jednoduse vsichni si myslite ze kdyz tam hodite hribek apod ze to prida kdovi kolik!opak je pravdou!primi sani je az nekolikaty v rade po jinych upravach to zn ladeny svody vyfuk nastaveni palivove mapy v elektronice apod!takze de jen o zvuk byl sem svedkem nekolika mereni kdy po vymene doslo ke snizeni jak kw tak nm........
Jestli sis neprecet o co tu slo, tak o vyhody/nevyhody sport filtru.
Nevidim, ze by tu nekdo psal o kdovi jakym navyseni vykonu.
Kdyz ses tak chytrej, tak bys mi mohl odpovedet na my otazky(viz vyse) abych se priucil.
PS: Nemas na klavesnici osoupanej vykricnik?
Nevidim, ze by tu nekdo psal o kdovi jakym navyseni vykonu.
Kdyz ses tak chytrej, tak bys mi mohl odpovedet na my otazky(viz vyse) abych se priucil.
kolika mereni(a na cem)? Jaky vysledky?takze de jen o zvuk byl sem svedkem nekolika mereni kdy po vymene doslo ke snizeni jak kw tak nm........
PS: Nemas na klavesnici osoupanej vykricnik?

programovani:jestlize motoru das vic vzduchu musis mu dat i vic paliva coz prave vsechno ovlada vaha vzduchu a jine cidla.no proste tu vahu ryglopruchozim filtrem neoblbnes.ono si to vezme stejne tolik vzduchu kolik je potreba.zkus jet uplne bez filtru a uvidis ze to pojede uplne stejne.vaha upravuje bohatost smesi cili vzduch vs.benzin.na karbecu elektronika neni tudis tam poladis karbec na vetsi prutok paliva a hodis tam jiny sani.toto vse v podsate plati i pro stzrikacku s vahou vzduchu akorat tam tech uprav proste musi byt vic a by to bylo efektni.zkusenosti dynojet na bmw m5 3.8 a bmw 740i sezenu klidne aj ty grafy
Dik za odpoved, ty grafy by byly super + co tam teda bylo meneny.
podle me vaha je jenom snimac a nic neovlada, to dela r.j.
vahu neoblbnes, ale pokud zmensis odpor (zvysis propustnost) filtru, do valce se dostane vice vzduchu, vaha to zmeri a r.j. prida vic paliva, bez toho abys musel neco preprogramovavat
pokud je spatne navrzeny sani z vyroby nebo nespravne namontovanej s. filtr, tak to muze byt o nicem
pokud je zas seriovej filtr poddimenziovanej tak je zas navyseni vykonu znatelny, kazdopadne je to jenom nejaky to procento
Jak to tak ctu tak ty pises spis o navyseni vykonu komplexne, s tim v podstate souhlasim, ja probiral jenom ten filtr
podle me vaha je jenom snimac a nic neovlada, to dela r.j.
vahu neoblbnes, ale pokud zmensis odpor (zvysis propustnost) filtru, do valce se dostane vice vzduchu, vaha to zmeri a r.j. prida vic paliva, bez toho abys musel neco preprogramovavat
pokud je spatne navrzeny sani z vyroby nebo nespravne namontovanej s. filtr, tak to muze byt o nicem
pokud je zas seriovej filtr poddimenziovanej tak je zas navyseni vykonu znatelny, kazdopadne je to jenom nejaky to procento
Jak to tak ctu tak ty pises spis o navyseni vykonu komplexne, s tim v podstate souhlasim, ja probiral jenom ten filtr
nevspominam si uplně dobře ale na e30.cz jednou byl velky topik ohledně buď vložky do boxu nebo konickeho filtru a vsadili se, brzda potvrdila změnu(myslim že k lepšimu) DC by mohl potvrdit byl jeden ze zučasněnych myslimpetabmw píše:jednoduse vsichni si myslite ze kdyz tam hodite hribek apod ze to prida kdovi kolik!opak je pravdou!primi sani je az nekolikaty v rade po jinych upravach to zn ladeny svody vyfuk nastaveni palivove mapy v elektronice apod!takze de jen o zvuk byl sem svedkem nekolika mereni kdy po vymene doslo ke snizeni jak kw tak nm........