Retezy vs Navleky
-
disgorge13
-
kalda
-
Tomassino
-
libovka
Klasickej čech.Jede dokut to jde a když zapadne tak se diví.disgorge13 píše:Ahoj,
mam 330i tak tro napisu semka...
jake mate zkusenosti s navleky na kola
byl jsem na horach a doslo na retezy ( byl sem mokrej jako mys a v 150cm snehu se retezy nasazujou opravdu spatne)
mistni ve francii pouzivaji na 70% aut
navleky ...
dekuji za postrehy
-
kalda
To jo, záleží kam taky jedeš... psal že je tam metr a půl sněhu. Lidi co si je u mě koupili, tak s nima jeli Švédska a ne za Prahu na chalupu. Ale to je samo názor jen pár lidí, který v tom vidí třeba víc než opravdu je. A klasika, člověk skoro vždy chválí to co má...Tomassino píše:mam naprosto opacny nazor a videl jsem i testy, kde navleky totalne propadly... retezy rozhodne kupovat nad 2000,- samoutahovaci. Navleky nemaji takovou adhezi jako retezy, navic po par km po asfaltu (prejezdy po nezasnezenych castech) se prodrou a za ty prachy se to fakt nevyplati. Tot muj nazor!
-
mine
Jak to myslíš žě nemají? Ty návleky musej mít tim že jsou prakticky po celý dosedací ploše kola určitě mnohem větší přilnavost...Tomassino píše:Navleky nemaji takovou adhezi jako retezy, navic po par km po asfaltu (prejezdy po nezasnezenych castech) se prodrou a za ty prachy se to fakt nevyplati. Tot muj nazor!
Jinak na kolech jsem měl akorát řetězy, tak nemůžu soudit. Ale řetězům bych věřil spíš do sněhu, a návlekům na ledě.
-
Tomassino
hmm... loni v alpach bych se do kopce bez retezu nevyskrabal a typci s navlekama byli dost nestastni co jsem tak videl... no ale kdyz myslis, ze chvalim jen to co mam a nezajimal jsem se i o alternativy k retezum...kalda píše:To jo, záleží kam taky jedeš... psal že je tam metr a půl sněhu. Lidi co si je u mě koupili, tak s nima jeli Švédska a ne za Prahu na chalupu. Ale to je samo názor jen pár lidí, který v tom vidí třeba víc než opravdu je. A klasika, člověk skoro vždy chválí to co má...Tomassino píše:mam naprosto opacny nazor a videl jsem i testy, kde navleky totalne propadly... retezy rozhodne kupovat nad 2000,- samoutahovaci. Navleky nemaji takovou adhezi jako retezy, navic po par km po asfaltu (prejezdy po nezasnezenych castech) se prodrou a za ty prachy se to fakt nevyplati. Tot muj nazor!
-
Tomassino
-
kalda
-
BMWPower
- Klubové ID: 950
-
Slid
- Klubové ID: 1699
-
PPetr
-
Tehu
- Klubové ID: 1770
-
BudVlad
- Klubové ID: 1841
Bydlel jsem 40 let v Ottawě, kde není výjimka že napadne 1 metr sněhu za jeden den a mrznoucí déšť je také dost často. Nikdy jsem řetězy neměl a také jsem nikdy nezůstal viset. Nikdy jsem tam řetězy ani neviděl. Je sice pravda, že uklízení silnic je tam úplně o něčem jiném, ale několikrát jsem jel Canadian Winter Rally, zakázali nám studs a jezdilo se jen na upravených gumách.
-
kalda
Vyfotim jak to vypadá když si koupíš řetězy za 400 a rozletí se ti...BMWPower píše:Podření ráfku???kalda píše:Ted asi budu jako jejich obal-samá reklama... u těch návleků máš jistotu že si nepoškodíš podběh, neodřeš si ráfky a jsou snad i lepší pro snížený podvozky.![]()
![]()
to je o poslední co bych řešil. jinak poškození podběhu je taky docela úlet...
Asi znáš sníh jen z televize
-
libovka
-
BMWPower
- Klubové ID: 950
To už je tvůj problém když kupuješ shity a jezdíš s tím jak fitipaldi. jinak sníh??? Jak to vypadá???kalda píše: Vyfotim jak to vypadá když si koupíš řetězy za 400 a rozletí se ti...
Asi znáš sníh jen z televize
-
Qido
- Klubové ID: 1661
No byl jsem tenhle víkend na horách a asi všichni víte jak to vypadalo.Po prodeji našeho staršího auto nám doma zustaly řetězy z hypernovy a tak jsem si je pro případ vzal. A jak se hodily.....uznavám na častý používání do jsou sráče nonplus utra,ale pro případ nouze posloužili dokonale a divil jsem se co jsem všechno projel.Toť můj lajcký názor.
P.S. Cabrio na horách vypadalo fakt divně

P.S. Cabrio na horách vypadalo fakt divně