Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Retezy vs Navleky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
disgorge13

#1 Příspěvek od disgorge13 »

Ahoj,

mam 330i tak tro napisu semka...
jake mate zkusenosti s navleky na kola

byl jsem na horach a doslo na retezy ( byl sem mokrej jako mys a v 150cm snehu se retezy nasazujou opravdu spatne)

mistni ve francii pouzivaji na 70% aut
navleky ...

dekuji za postrehy
kalda

#2 Příspěvek od kalda »

Dělám v obchodě s autodílama. řetězy jsou fajn, ale až ty od 2.000,- nahoru- Pewag, Thule, atd. Za tyhle prachy jsou už i ty návleky. Dělali s nima testy v tv na zamrzlým ryblíku a návleky vyšli jako vítězové. A co mám reakce od zákazníků, tak návleky vedou...
Tomassino

#3 Příspěvek od Tomassino »

mam naprosto opacny nazor a videl jsem i testy, kde navleky totalne propadly... retezy rozhodne kupovat nad 2000,- samoutahovaci. Navleky nemaji takovou adhezi jako retezy, navic po par km po asfaltu (prejezdy po nezasnezenych castech) se prodrou a za ty prachy se to fakt nevyplati. Tot muj nazor!
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

disgorge13 píše:Ahoj,

mam 330i tak tro napisu semka...
jake mate zkusenosti s navleky na kola

byl jsem na horach a doslo na retezy ( byl sem mokrej jako mys a v 150cm snehu se retezy nasazujou opravdu spatne)

mistni ve francii pouzivaji na 70% aut
navleky ...

dekuji za postrehy

Klasickej čech.Jede dokut to jde a když zapadne tak se diví. :roll:
kalda

#5 Příspěvek od kalda »

Tomassino píše:mam naprosto opacny nazor a videl jsem i testy, kde navleky totalne propadly... retezy rozhodne kupovat nad 2000,- samoutahovaci. Navleky nemaji takovou adhezi jako retezy, navic po par km po asfaltu (prejezdy po nezasnezenych castech) se prodrou a za ty prachy se to fakt nevyplati. Tot muj nazor!

To jo, záleží kam taky jedeš... psal že je tam metr a půl sněhu. Lidi co si je u mě koupili, tak s nima jeli Švédska a ne za Prahu na chalupu. Ale to je samo názor jen pár lidí, který v tom vidí třeba víc než opravdu je. A klasika, člověk skoro vždy chválí to co má...
mine

#6 Příspěvek od mine »

Tomassino píše:Navleky nemaji takovou adhezi jako retezy, navic po par km po asfaltu (prejezdy po nezasnezenych castech) se prodrou a za ty prachy se to fakt nevyplati. Tot muj nazor!

Jak to myslíš žě nemají? Ty návleky musej mít tim že jsou prakticky po celý dosedací ploše kola určitě mnohem větší přilnavost...
Jinak na kolech jsem měl akorát řetězy, tak nemůžu soudit. Ale řetězům bych věřil spíš do sněhu, a návlekům na ledě.
Tomassino

#7 Příspěvek od Tomassino »

kalda píše:
Tomassino píše:mam naprosto opacny nazor a videl jsem i testy, kde navleky totalne propadly... retezy rozhodne kupovat nad 2000,- samoutahovaci. Navleky nemaji takovou adhezi jako retezy, navic po par km po asfaltu (prejezdy po nezasnezenych castech) se prodrou a za ty prachy se to fakt nevyplati. Tot muj nazor!

To jo, záleží kam taky jedeš... psal že je tam metr a půl sněhu. Lidi co si je u mě koupili, tak s nima jeli Švédska a ne za Prahu na chalupu. Ale to je samo názor jen pár lidí, který v tom vidí třeba víc než opravdu je. A klasika, člověk skoro vždy chválí to co má...

hmm... loni v alpach bych se do kopce bez retezu nevyskrabal a typci s navlekama byli dost nestastni co jsem tak videl... no ale kdyz myslis, ze chvalim jen to co mam a nezajimal jsem se i o alternativy k retezum...
Tomassino

#8 Příspěvek od Tomassino »

... a jinak, Svedsko nebo Praha, je uplne typicky, ze mas zasnezeny a namrzly useky, sjedes z nich, tak je kousek prejezdu sucho a pak zas serpentiny nahoru. A ty prejezdy skodi navlekum rozhodne vic nez retezum, kde ty kvalitnejsi sjedes za dost dlouho a navic je pak muzes i otocit...
kalda

#9 Příspěvek od kalda »

Ted asi budu jako jejich obal-samá reklama... u těch návleků máš jistotu že si nepoškodíš podběh, neodřeš si ráfky a jsou snad i lepší pro snížený podvozky.
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od BMWPower »

kalda píše:Ted asi budu jako jejich obal-samá reklama... u těch návleků máš jistotu že si nepoškodíš podběh, neodřeš si ráfky a jsou snad i lepší pro snížený podvozky.

Podření ráfku??? :lol: :lol: :lol: to je o poslední co bych řešil. jinak poškození podběhu je taky docela úlet... 8)
Slid

#11 Příspěvek od Slid »

já jsem koukal v TV jak testovaly návleky Vs řetězy a docela mě návleky nadchly, ale na živo jsem je ani neviděl a na autě neměl, pouze řetěz
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od PPetr »

Rád bych je vyzkoušel, mám 330d a představa že tou malinkou mezerou nad kolem navlíkám řetězy mě celkem děsí. :? Ale obávám se že na hnubokej napadanej sníh ty návleky budou v pr...... :(
Tehu

#13 Příspěvek od Tehu »

znamej ma odzkouseno a rikal ze je to presne tak jak pisou v testu :-( na lede a zmrzlem povrchu super ale do hlubokeho snehu o kterem kalamity vetsinou sou jsou uplne na nic snad horsi jak normalni guma. Takze do snehu nahovno a retez je retez :!:
BudVlad

#14 Příspěvek od BudVlad »

Bydlel jsem 40 let v Ottawě, kde není výjimka že napadne 1 metr sněhu za jeden den a mrznoucí déšť je také dost často. Nikdy jsem řetězy neměl a také jsem nikdy nezůstal viset. Nikdy jsem tam řetězy ani neviděl. Je sice pravda, že uklízení silnic je tam úplně o něčem jiném, ale několikrát jsem jel Canadian Winter Rally, zakázali nám studs a jezdilo se jen na upravených gumách.
Obrázek
kalda

#15 Příspěvek od kalda »

BMWPower píše:
kalda píše:Ted asi budu jako jejich obal-samá reklama... u těch návleků máš jistotu že si nepoškodíš podběh, neodřeš si ráfky a jsou snad i lepší pro snížený podvozky.

Podření ráfku??? :lol: :lol: :lol: to je o poslední co bych řešil. jinak poškození podběhu je taky docela úlet... 8)

Vyfotim jak to vypadá když si koupíš řetězy za 400 a rozletí se ti...
Asi znáš sníh jen z televize :lol:
libovka

#16 Příspěvek od libovka »

Vyfotim jak to vypadá když si koupíš řetězy za 400 a rozletí se ti...
Asi znáš sníh jen z televize :lol:[/quote]

Taky s nima nesmíš jet 100km po asfaltu.To se pak nedivím že sfackovali lidi co čekali na zastávce na autobus. :lol:
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od BMWPower »

kalda píše:Vyfotim jak to vypadá když si koupíš řetězy za 400 a rozletí se ti...
Asi znáš sníh jen z televize :lol:

To už je tvůj problém když kupuješ shity a jezdíš s tím jak fitipaldi. jinak sníh??? Jak to vypadá??? 8O V televizi jsem ho taky nikdy neviděl ty troubelo. jinak normální lidi na zimu přezují zimáky na plechy popř. na nějaké obyč liťáky. no a řetězy za 4 kila je kapitola sama pro sebe. :wink:
radikus

#18 Příspěvek od radikus »

Qido
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Qido »

No byl jsem tenhle víkend na horách a asi všichni víte jak to vypadalo.Po prodeji našeho staršího auto nám doma zustaly řetězy z hypernovy a tak jsem si je pro případ vzal. A jak se hodily.....uznavám na častý používání do jsou sráče nonplus utra,ale pro případ nouze posloužili dokonale a divil jsem se co jsem všechno projel.Toť můj lajcký názor.
P.S. Cabrio na horách vypadalo fakt divně :D :D
Odpovědět