Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Prosím o pomoc, odklon levého zadního kola+praskání

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Roumen
Klubové ID: 2747

#1 Příspěvek od Roumen »

Dobrý den, chtěl bych poradit od zkušených mazáků s mým problémem. Našel jsem pár témat,kde se tohle už řešilo, ale nikde jsem nenašel přesný problém, který trápí mě.

Mám E36 325i z 94. Když mám kola v zátahu(at je jakkoliv malý),lupe mi v zadním levém kole. Pořád cvaká. Se sešlápnutějším plynem cvaká víc, pokud mám zařazeno a jedu bez plynu,cvakání je slyšet také. Navíc jsem si všiml, že zadní levé kolo,od kterého je cvakání slyšet má odklon a řekl bych podle oka řádově tak o 1,5-2 cm. Co s tim. Jak jsem tak koukal na díly, pomalu se smiřuju s tím, že budu kupovat celou novou poloosu.

Taky mi prosím poradte, jaké máte např. s repasovanými poloosami zkušenosti. Koukal jsem, cena je o dvětřetiny nižší,ale nehci jít z bláta do louže. Díky moc všem.
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Poloosu??? Copak poloosa dělá odklon kola?To spíš vypadá na silenblok v rameni.Byla to nemoc E36.Koukni na silenblok ramene v místě kde je ukotveno do kastle a zkus s ním montpákou zahejbat.
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Brody »

Odklon je jasnej,tam bude nejakej silenblok,ale to cvakani(pokud to je cvakani a ne bouchani)tak by to i poloosa byt mohla ne?
Roumen

#4 Příspěvek od Roumen »

A třeba totálně špatné ložisko může zapříčinit takový problém, že začne při zátahu cvakat ?
Koto

#5 Příspěvek od Koto »

Myslim že pokud by to bylo ložisko tak už se kolo dávno netočí a hlavně špatný ložisko hučí.
Nedostalo kolo třeba nějakou ránu a tim se třeba ohlo rameno a poškodila poloosa, která pak cvaká?
Roumen

#6 Příspěvek od Roumen »

kolo jsem 100pro nikde netrefil. Mám to auto asi tři týdny, ale když jsem ho kupoval, nedělalo to. Každopádně, v pondělí jedu ke známýmu na rampu, tak na to mrknem. Nejvíc to cvaká, když mám auto naložené, nebo někoho vezu na zadních sedadlech.
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Brody »

A co jeste ulozeni zadnich tlumicu?nebo cele zadni tlumice?Na ty bych asi taky kouknul
libovka

#8 Příspěvek od libovka »

Taky se ti mohl vysypat mechanismus ruční brzdy.To se mi taky stalo.Není to cítit v páce ruční brzdy?
Roumen

#9 Příspěvek od Roumen »

ruční brzda je tak povolená, že skoro nebrzdí. Ale nechce se mi věřit, že by to zapříčinilo cvakání v kole při zátahu za plyn. Zadní tlumiče by měly být vpořádku. Samo to asi prolezeme všechno, abychom zamezili i další možné příčiny.
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Už jenom že je povolená tak bych se na to kouknul,aby ses pak nedivil.Ono když se to pak v tom bubnu rozšmelcuje tak se to těžko dává dohromady.
Roumen

#11 Příspěvek od Roumen »

ok, dobré vědět. A je to nadlouho utáhnout ručku? Ona totiž nebrzdí vůbec. Když jí vytáhnu až úplně nadoraz, je cítit, že malinko zabere, ale i v hodně mírném kopci se auto pomalu rozjíždí
Killca
Klubové ID: 1648

#12 Příspěvek od Killca »

tak to si ti to uz mozna fakt vysypalo, musis sundat zadni kotouce a kouknout pod to, operace tak na hodku no, potrebujes 7icku imbus, 16tku klic nejlip ocko, a imbus 5tku
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
FiliposII
Klubové ID: 1332
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od FiliposII »

to cvakani pokus sa s pridanim plynu zvetsuje, a kdyz uberes, tak na chvilu prestane, a pak sa znovu ozve moze opravdu delat vysipana rucni brzda, a pokud ti nebrzdi nevidim duvod, proc ju nespravit, me po koupi take nejak moc nebrzdila a kdyz sem to rozdelal tak sem mosel vymenit aj kotouce, bo jesi tam neco dre, tak je to v ....
Roumen

#14 Příspěvek od Roumen »

jj, chystal jsem se samo i na ručku, ale najednou jsem objevil tenhle problém a pomyšlení na opravu ruční brzdy byla ta tam. Odklonu kola jsem se opravdu lekl a toho cvakání též. A je možné, že i když jedu bez plynu z kopce dolu jen se zařazenou rychlostí a lupe v tom také, ale tišeji, je to opravdu tímhle? Bávy se snažím poznávat už dva roky, ale až ted jsem na něj dost našetřil a koupil. Koupil jsem top stav a po dvou týdnech tohle. A myslím, že jsem nešetřil a koupil docela libovku.Nebo jsem se alespon snažil. Jediné, co mě ještě napadá, byl jsem s tím hned po koupi na technické, protože rok stál zaplachtovaný někde v garáži, protože bývalý majitel ho nechtěl živit a na technické mi do lehkých závad uvedli levá zadní vidlice. Co tím mohli konkrétně myslet ?
Odpovědět