Všechny zdravim ! Jsem tu poměrně novej. No potřebuju se pozeptat, když jsem včera zaparkoval, tak jsem nechal puštěněj motor, jako že se na něj za běhu mrknu. když tak koukám a poslouchám ozve se divnej zvuk přirovnal bych to k právě zapnutému malému kompresoru, bylo to slyšet hlavně na pravé straně motoru jakoby od sání.Na druhé straně téměř vůbec. Po opětovném nastartování v pohodě a za pár vteřin znova. Pak sem to trochu projel a po té už nic. Nikdy předtím jsem z toho ten zvuk neslyšel, tak jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Vrtule u chladiče to ale nebyla .
a nemas klimu a nesepnula se ti jeste jedna vrtule? to se takle za chodu na miste obcas spina ale napravo u sani toho moc neni, altik, trafo od xenonu, pak nejakej ten uhlikovej filtr ci co, ventily od vody, mozna tyhle ty ventily topeni no
No já taky nechápu, ještě sem to neslyšel. Jinak najeto 143 doloženejch, m43 r.1994,klimu nemám. Možná to moc hrotim a je to normál, ale bylo to jako když jeden píst fouká někam naprázdno, fakt jak nějakej malej kompresor. V tomhle místě taky nevim co by to mohlo dělat, ty ventily topení nevim to by snad takovej zvuk nedělaly. Jinak chod motoru se nezměnil vše ok akorát se k tomu přidal ten kompresor . Asi to nechám bejt a až s něčím pojedu k pupíkům tak jim to ukážu. Určitě to ale natruc zrovna dělat nebude
falešnej vzduch nesaje, nikde žádná díra, to už mám pořádně prolezlý a volnoběh drží bezvadně i celkově s tím neni žádnej problém. A že by se tam něco seplo no nenapadá mě co zrovna v tomhle místě motoru snad ABS? ale proč když to stojí. já nevim
Tak sem na to přišel, jak je u m43 váha vzduchu tak hned pod ní je černej plastovej vzduchovej válec ( Vacuum reservoir ) do kterýho jdou celkem 3 hadice a jedna z nich jde od škrtící klapky a právě ta je u toho válce urvaná.
Jde o to K čemu tam vlastně je ten válec a jezdil jsem s tím asi měsíc od té doby co mám měněné silentbloky v motoru. Nemohlo se tím něco posrat????? Asi to udržuje tlak v sání tušim?