Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 316i m43 divnej zvuk z motoru+vzduchovej válec

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michalsss

#1 Příspěvek od Michalsss »

Všechny zdravim ! Jsem tu poměrně novej. No potřebuju se pozeptat, když jsem včera zaparkoval, tak jsem nechal puštěněj motor, jako že se na něj za běhu mrknu. když tak koukám a poslouchám ozve se divnej zvuk přirovnal bych to k právě zapnutému malému kompresoru, bylo to slyšet hlavně na pravé straně motoru jakoby od sání.Na druhé straně téměř vůbec. Po opětovném nastartování v pohodě a za pár vteřin znova. Pak sem to trochu projel a po té už nic. Nikdy předtím jsem z toho ten zvuk neslyšel, tak jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Vrtule u chladiče to ale nebyla :D .
FreeTree

#2 Příspěvek od FreeTree »

Nejde to z altíku? Ložisko?
Killca

#3 Příspěvek od Killca »

a nemas klimu a nesepnula se ti jeste jedna vrtule? to se takle za chodu na miste obcas spina :) ale napravo u sani toho moc neni, altik, trafo od xenonu, pak nejakej ten uhlikovej filtr ci co, ventily od vody, mozna tyhle ty ventily topeni no
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Kami1

#4 Příspěvek od Kami1 »

.................svicky nebo VN kabely, vaha, teplota, hovno , tesneni sani, kladky ,usi , klima, r.j., ventil volnobehu ......
Nechapu: "když tak koukám a poslouchám ozve se divnej zvuk přirovnal bych to >k právě zapnutému malému kompresoru<"

co mas za motor(+ rocnik, klima), kolik km?
Michalsss

#5 Příspěvek od Michalsss »

No já taky nechápu, ještě sem to neslyšel. Jinak najeto 143 doloženejch, m43 r.1994,klimu nemám. Možná to moc hrotim a je to normál, ale bylo to jako když jeden píst fouká někam naprázdno, fakt jak nějakej malej kompresor. V tomhle místě taky nevim co by to mohlo dělat, ty ventily topení nevim to by snad takovej zvuk nedělaly. Jinak chod motoru se nezměnil vše ok akorát se k tomu přidal ten kompresor :D . Asi to nechám bejt a až s něčím pojedu k pupíkům tak jim to ukážu. Určitě to ale natruc zrovna dělat nebude :D
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dsvatos »

Máš dotažený svíčky? Dotažený výfukový potrubí?
Michalsss

#7 Příspěvek od Michalsss »

Svíčky ok a ono to o nich stejně nebylo slyšet je to právě na druhé straně motoru jak je sání. No budu to sledovat a uvidim až to zase začne dělat.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dsvatos »

Nesaje ti to někde falešnej luft? Volnoběh ti to drží dobře?
Michalsss

#9 Příspěvek od Michalsss »

falešnej vzduch nesaje, nikde žádná díra, to už mám pořádně prolezlý a volnoběh drží bezvadně i celkově s tím neni žádnej problém. A že by se tam něco seplo no nenapadá mě co zrovna v tomhle místě motoru snad ABS? ale proč když to stojí. já nevim
Killca

#10 Příspěvek od Killca »

posilovac rizeni-servo, nekdy huci a to by chtelo vymenu oleje nebo cerpadla

posilovac brzd
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Michalsss

#11 Příspěvek od Michalsss »

Tak sem na to přišel, jak je u m43 váha vzduchu tak hned pod ní je černej plastovej vzduchovej válec ( Vacuum reservoir ) do kterýho jdou celkem 3 hadice a jedna z nich jde od škrtící klapky a právě ta je u toho válce urvaná.
Jde o to K čemu tam vlastně je ten válec a jezdil jsem s tím asi měsíc od té doby co mám měněné silentbloky v motoru. Nemohlo se tím něco posrat????? Asi to udržuje tlak v sání tušim?
Odpovědět