po otevření nalévacího víčka oleje začne motor jít nepravidelně až nakonec zdechne, je to normál nebo vada, nemám zkušenosti, dík za reakce, 320i E36 r.v.1997
Jestli je to vada nevím, ale má zkušenost je taková, že u E46 když jsem při dolévání oleje zapomněl dát víčko zpět tak motor fungoval normálně, bez chcípání jen měl trošku jiný zvuk.
když sem to udělal prvně, tak auto chcíplo,když po druhý, tak zakolísaly otáčky a z vejfuku to prdělo od tý doby nevim co je,ale jde to normálně i bez víčka někdo tu kdysi psal,že to je normální jev...
volnoběh paráda nehoupe drží si otáčky, pouze mně tohle znepokojilo, divný ne, odděláš nalévací víčko oleje motor začne kuckat vynechávat a nakonec chcípne. Jsem tady greenhorn dík
Jestli to není tím, že odfuk olejových par a spalin ze skříně je přivedenej do sání na spálení v motoru. No a pokud odděláš víčko, naženeš do sání plno falešnýho luftu.
dsvatos píše:Jestli to není tím, že odfuk olejových par a spalin ze skříně je přivedenej do sání na spálení v motoru. No a pokud odděláš víčko, naženeš do sání plno falešnýho luftu.
Přesně tak to je! motor začne sát vzduch za váhou vzduchu (přez rekuplerační ventyl odsávání par z krytu hlavy) tam neni vzduch (zváženej) tudíž s ním motor nepočítá... proto se chová, jak když je třeba prasklá hadice od sání nebo tak....