Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

jak vám startuje 330d ??

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
martilulin

#21 Příspěvek od martilulin »

No a ted jsem si uvedomil,ze to studeny smrdi jako Avie taky,musej ven,zitra je objednam.Rikal jsem to kamosovi a jelikoz dela v Kelly vychvaloval ten jejich hummuss Starline,no filtry mozna,ale oleje atd nikdy...
Dogfighter

#22 Příspěvek od Dogfighter »

KamilFKH píše:Jo a v uživatelském návodu pro naše "dýzly" píšou, že pokud mrška nechytne hned, má se točit startérem až 40 vteřin (ANO SLOVY ČTYŘICET VTEŘIN) dokud se jí to nepovede. Takže šest otočení není zas tak moc. 8O

8O tak to bych teda nechtěl být tou baterkou............

Ale je pravda,že třeba oproti tdi točí startér mnohem rychleji,u nafty trošku nezvyk.... :D
Dogfighter

#23 Příspěvek od Dogfighter »

Tak jsem po diagnostice (díky Kamile :D ).
Byl bych vděčen,kdyby se někdo fundovaný vyjádřil k chybám ve výpisu :

1. 3505 Gluhanlage - Unterbrechung oder Kurzschluss nach Masse
2. 1A04 Extra Elektrische Heizer
3. 1255 Vorförderdruckfühler - Unterbrechung oder Kurzschluss nach Minus

Přeložit si to umím,ale nevím,po čem konkrétně jít,abych se dobral výsledku.Jen připomínám,že 330d hůře startuje,ať už za tepla,nebo za studena.

Pokud jste někdo už řešil podobnou chybu,podělte se prosím o zkušenosti.
Díky. :D
KamilFKH

#24 Příspěvek od KamilFKH »

Včera jsem jen tak cvičně projel chyby po pár dnech startů s teplotama pod nulou a mám to tam zase:

Taky tuhle chybu:

1A04 Extra Elektrische Heizer

Říkal jsem si, že to tomu trochu dýl trvá se zahřát, než tomu bejvalo. Evidentně vyndání a vyčistění lehce zoxidovanejch kontaktů (provedeno při komplet výměně fridexu) uvnitř modulu tohole přídavného topení problém nevyřešilo. :(

Škoda, že neumím zjistit, co je špatně. Jestli komunikace modulu s DDE, nebo přerušené topné spirály, nebo špatná kostra atd. Takhle je našlápnuto na výměnu modulu za nový a modlit se, jestli to tím bylo :(
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Whisky »

nekolísaj ti i otáčky? me totiz taky hlasi nejakou chybu el. prihrevu a kolisaj me otacky, jakoby pri sepbutiu jdou dolu, pak za pet sekund nahoru a takhle furt dokola...
Dogfighter

#26 Příspěvek od Dogfighter »

Whisky píše:nekolísaj ti i otáčky? me totiz taky hlasi nejakou chybu el. prihrevu a kolisaj me otacky, jakoby pri sepbutiu jdou dolu, pak za pet sekund nahoru a takhle furt dokola...

Ahoj,čéčé,otáčky mi vůbec nekolísají a ručička se ani nehne,tak v tom to asi nebude.Myslím,že mi Kamil říkal,že s chodem motoru nemá El. extra heizung nic moc společného,slouží snad jenom k rychlejšímu ohřevu motoru a inetriéru,ale možná se pletu.

Osobně můj problém budu řešit výměnou žhavicích svíček a pak se uvidí,co dál.Ale jinak díky za snahu pomoci :D
Dogfighter

#27 Příspěvek od Dogfighter »

Whisky píše:nekolísaj ti i otáčky? me totiz taky hlasi nejakou chybu el. prihrevu a kolisaj me otacky, jakoby pri sepbutiu jdou dolu, pak za pet sekund nahoru a takhle furt dokola...

Teď jsem si všiml,že jsi tu reakci psal Kamilovi,tak se omlouvám,že vám vstupuji do diskuse,ale jako zakladatel vlákna si to snad můžu dovolit !! :P
KamilFKH

#28 Příspěvek od KamilFKH »

Nekolísaj. Naprosto pravidelnej volnoběh. Jenom při asi -5°C se mi přední okno úplně neodmrazí do 2 minut od nastartování jako kdysi, ale jenom lehce povolí a stejně musím škrábat. A horkej vzduch fouká asi až za 5-8 km jízdy místo skoro hned. Prostě mi to topení nehřeje.
Passi

#29 Příspěvek od Passi »

me na 320d kolisaji tak, ze asi cca 2min jsou otacky na nejakych 850ot/min. pak skoci na 950ot/min a zase nejaky cas (2-3min.) jedou takhle, pak spadnou zase dolu..... takhle porad dokola, jako by se tam neco spinalo.
morycz

#30 Příspěvek od morycz »

tak mě moje 330D chytá pořád na jedno otočení :D
FreeTree

#31 Příspěvek od FreeTree »

Kolega v práci na mě: .. strašná sračka ten Cee´d, to po ránu vůbec nejde nastartovat.... Mu říkám: .. a žhavíš??? On na to: .. co to je? :lol:
Tady ale nepředpokládám to samé.... 8)
martilulin

#32 Příspěvek od martilulin »

Ceed mi v tech minus peti nazhavuje 15 sekund,o pulku dele nezli VW.BMW mi zhavilo ten den,stejne jako vzdy 3 sekundy
Odpovědět