Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zamrznul zámek

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
radekc

#1 Příspěvek od radekc »

Tak sem večer neotevřel dveře, neorigo centrál nevyjel - asi nemá tolik síly a s klicem v zámku nejde otocil ani u spolujezdce a je to coupe e30. Predpokladam ze az se trochu otepli povoli to, ale co delat aby se to zase nestalo?
ARMAN

#2 Příspěvek od ARMAN »

wd40 střiknout čas od času do všech zamků trubičkou co se sni prodava funguje každou zimu
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

kdyz prijedes kamkoliv na benzinku a reknes ze chces rozmrazovac zamku,dostanes takovou mensi ampuli s takovou peknou nasadou primo tak akorat do zamku a stoji to 19,- :) coz nebude asi problem ne ?:-D uz jsem taky poridil,tlamou to clovek nezahreje :-D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BMWPower »

Nahřát zapalovačem klíč a ono to už povolí... :wink:
CZAirwolf

#5 Příspěvek od CZAirwolf »

Nemate vyhrev zamku ? Myslel jsem, ze je to u E36 standard.
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BMWPower »

CZAirwolf píše:Nemate vyhrev zamku ? Myslel jsem, ze je to u E36 standard.
To je asi nějaká nadstandartní výbava. Já to u e34 měl. :wink:
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

radekc píše:.... co delat aby se to zase nestalo?
1) Zabezpečit, aby se tam (=zámek i celé dveře) voda nedostala ==> funkční těsnění u oken a u kliky- glycerin, funkční klapka v zámku, když klapka chybí, alespoň přelepit izolepou

2) Odstranit vodu ze dveří a zámků ==> vyčistit odtokové otvory v dolní hraně dveří, do zámků nastříkat glykosol, místo rozsprašovače tam nasadit ten aplikátor s hadičkou, co má např. WDéčko. V nouzi i koncentrovaný líh. Vodka, slivovica nebo okena obsahují vodu, tak to nééé.

3) Lehce promazat něčím, co v mrazu netuhne a neváže vodu. Vazelínu určitě ne, protože všechny vazelíny jsou hydroskopické - pohlcují vodu, která potom ztuhne. Takže nejvýhodnější jsou oleje s obsahem grafitu. Dříve jsem používal olej na šicí stroje, do kterého jsem přidal grafitový prášek. Ten vznikal při broušení tužek na smirkovém papíru, ale dneska už máme pentilky. Dnes je ten grafitový olej už k dostání stejně jako spousta jiných přípravků, viz odkazy níže.
http://www.auto-filson.cz/grafitovY-ole ... i-622.html
http://www.olejshop.cz/xVP-rozmrazovac-zamku-50ml

4) Když už to zamrzne, že nejde s klíčem otočit nebo ani klíč zastrčit, určitě nepolévat horkou vodou (bohužel, viděl jsem). Nastříkat rozmrazovací přípravek je zpravidla málo účinné, lepší je do zámku zasunout něco teplého. Dříve se přímo klíček nahřál nad zapalovačem. To s moderním čipovým klíčem dělat nebudu. Na trhu se prodávají tzv. rozmrazovací jehly, které se průchodem proudu z baterie ohřejí a zámek povolí. Jenže když to budete konečně potřebovat, baterky budou out. Takže náhradní řešení je kancelářská sponka a zapalovač. Po tomto rozehřátí by měla následovat aplikace nemrznoucího a mazacího přípravku, ale zpravidla následuje zbrklý odjezd a situace se při zamykání opakuje.

Body 2) a 3) opakovat preventivně také po každé oblevě nebo mytí vozu v myčce.

A úplně nejdůležitější je mít škrabku, rozmrazovač, rukavice atd. u sebe, v tašce, kufříku, a ne v autě, do kterého se nemohu dostat. A Ti, co mají auto v garáži, nesmí zapomenout na zámek od garáže !!

Jeden článek je taky zde:
http://auto.idnes.cz/zamrzly-zamek-udel ... 01M266T02C
FreeTree

#8 Příspěvek od FreeTree »

Stav se někde, kde prodávají zámky a kup Mazadlo FAB, vynikající účinky jak mazací, tak rozmrazovací. :wink:
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dsvatos »

StarML: Souhlas, paráda, všechno hezky napsaný.. Jen otázka.. Jseš poeta, nudíš se, nebo tě jen baví psát slohovky? :lol: Já bych na to asi neměl, takhle se rozepisovat :wink:
ARMAN

#10 Příspěvek od ARMAN »

MattyX píše:kdyz prijedes kamkoliv na benzinku a reknes ze chces rozmrazovac zamku,dostanes takovou mensi ampuli s takovou peknou nasadou primo tak akorat do zamku a stoji to 19,- :) coz nebude asi problem ne ?:-D uz jsem taky poridil,tlamou to clovek nezahreje :-D
a pak přijdeš k autu, klič nejde do zamku a hned tě napadne žes koupil ten zazračnej rozmrazovač zamků!.... a ta lahvička je v autě :mrgreen: :wink:

Jak piše starML lepši je prevence :)
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#11 Příspěvek od starML Člen Klubu »

dsvatos píše:.. Jseš poeta, nudíš se, nebo tě jen baví psát slohovky?
Tak aby z toho zase nebyl román - trošku nudy v tom bude. Ale když už chci poradit, tak se to snažím udělat v obecnější rovině, dát příklady a odkazy. Je pravda, že moje poslední příspěvky jsou poněkud delší, taky jsem se naučil hledat ve WDS a tam jsou zase obrázky. Ze začátku fóra jste se pánové uměli rozepsat a vysvětlovat, teď už se Vám nechce. Poslední dobou je tady zvykem příspěvek 2-5 řádků, jako když musíte vyřídit maily v práci. No, já to mám taky, přesně 5.řádek, čaute :D

Obrázek
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MattyX Moderátor »

ARMAN píše:
MattyX píše:kdyz prijedes kamkoliv na benzinku a reknes ze chces rozmrazovac zamku,dostanes takovou mensi ampuli s takovou peknou nasadou primo tak akorat do zamku a stoji to 19,- :) coz nebude asi problem ne ?:-D uz jsem taky poridil,tlamou to clovek nezahreje :-D
a pak přijdeš k autu, klič nejde do zamku a hned tě napadne žes koupil ten zazračnej rozmrazovač zamků!.... a ta lahvička je v autě :mrgreen: :wink:

Jak piše starML lepši je prevence :)
nn presne tohle me napadlo a tu chytrou lahvicku nosim v kapci v bunde :-D nebooooj na vsecko je potreba myslet :-D :-D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Odpovědět