Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Zamrznul zámek
-
MattyX
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
kdyz prijedes kamkoliv na benzinku a reknes ze chces rozmrazovac zamku,dostanes takovou mensi ampuli s takovou peknou nasadou primo tak akorat do zamku a stoji to 19,-
coz nebude asi problem ne ?:-D uz jsem taky poridil,tlamou to clovek nezahreje 
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
-
starML
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
1) Zabezpečit, aby se tam (=zámek i celé dveře) voda nedostala ==> funkční těsnění u oken a u kliky- glycerin, funkční klapka v zámku, když klapka chybí, alespoň přelepit izolepouradekc píše:.... co delat aby se to zase nestalo?
2) Odstranit vodu ze dveří a zámků ==> vyčistit odtokové otvory v dolní hraně dveří, do zámků nastříkat glykosol, místo rozsprašovače tam nasadit ten aplikátor s hadičkou, co má např. WDéčko. V nouzi i koncentrovaný líh. Vodka, slivovica nebo okena obsahují vodu, tak to nééé.
3) Lehce promazat něčím, co v mrazu netuhne a neváže vodu. Vazelínu určitě ne, protože všechny vazelíny jsou hydroskopické - pohlcují vodu, která potom ztuhne. Takže nejvýhodnější jsou oleje s obsahem grafitu. Dříve jsem používal olej na šicí stroje, do kterého jsem přidal grafitový prášek. Ten vznikal při broušení tužek na smirkovém papíru, ale dneska už máme pentilky. Dnes je ten grafitový olej už k dostání stejně jako spousta jiných přípravků, viz odkazy níže.
http://www.auto-filson.cz/grafitovY-ole ... i-622.html
http://www.olejshop.cz/xVP-rozmrazovac-zamku-50ml
4) Když už to zamrzne, že nejde s klíčem otočit nebo ani klíč zastrčit, určitě nepolévat horkou vodou (bohužel, viděl jsem). Nastříkat rozmrazovací přípravek je zpravidla málo účinné, lepší je do zámku zasunout něco teplého. Dříve se přímo klíček nahřál nad zapalovačem. To s moderním čipovým klíčem dělat nebudu. Na trhu se prodávají tzv. rozmrazovací jehly, které se průchodem proudu z baterie ohřejí a zámek povolí. Jenže když to budete konečně potřebovat, baterky budou out. Takže náhradní řešení je kancelářská sponka a zapalovač. Po tomto rozehřátí by měla následovat aplikace nemrznoucího a mazacího přípravku, ale zpravidla následuje zbrklý odjezd a situace se při zamykání opakuje.
Body 2) a 3) opakovat preventivně také po každé oblevě nebo mytí vozu v myčce.
A úplně nejdůležitější je mít škrabku, rozmrazovač, rukavice atd. u sebe, v tašce, kufříku, a ne v autě, do kterého se nemohu dostat. A Ti, co mají auto v garáži, nesmí zapomenout na zámek od garáže !!
Jeden článek je taky zde:
http://auto.idnes.cz/zamrzly-zamek-udel ... 01M266T02C
a pak přijdeš k autu, klič nejde do zamku a hned tě napadne žes koupil ten zazračnej rozmrazovač zamků!.... a ta lahvička je v autěMattyX píše:kdyz prijedes kamkoliv na benzinku a reknes ze chces rozmrazovac zamku,dostanes takovou mensi ampuli s takovou peknou nasadou primo tak akorat do zamku a stoji to 19,-coz nebude asi problem ne ?:-D uz jsem taky poridil,tlamou to clovek nezahreje
Jak piše starML lepši je prevence
-
starML
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Tak aby z toho zase nebyl román - trošku nudy v tom bude. Ale když už chci poradit, tak se to snažím udělat v obecnější rovině, dát příklady a odkazy. Je pravda, že moje poslední příspěvky jsou poněkud delší, taky jsem se naučil hledat ve WDS a tam jsou zase obrázky. Ze začátku fóra jste se pánové uměli rozepsat a vysvětlovat, teď už se Vám nechce. Poslední dobou je tady zvykem příspěvek 2-5 řádků, jako když musíte vyřídit maily v práci. No, já to mám taky, přesně 5.řádek, čautedsvatos píše:.. Jseš poeta, nudíš se, nebo tě jen baví psát slohovky?

-
MattyX
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
nn presne tohle me napadlo a tu chytrou lahvicku nosim v kapci v bundeARMAN píše:a pak přijdeš k autu, klič nejde do zamku a hned tě napadne žes koupil ten zazračnej rozmrazovač zamků!.... a ta lahvička je v autěMattyX píše:kdyz prijedes kamkoliv na benzinku a reknes ze chces rozmrazovac zamku,dostanes takovou mensi ampuli s takovou peknou nasadou primo tak akorat do zamku a stoji to 19,-coz nebude asi problem ne ?:-D uz jsem taky poridil,tlamou to clovek nezahreje
![]()
![]()
Jak piše starML lepši je prevence
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar