Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

výměna čelního skla 316i compact e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
TNT_Striker

#1 Příspěvek od TNT_Striker »

chtěl bych se zeptat, zda je možné doma vyměnit čelní sklo u 316 e36 compact a co budu muset všechno potřebovat krom nového čelního skla.Díky za pomoc
Fanny

#2 Příspěvek od Fanny »

Jestli ses sikovnej tak to mozny je, budes potrebovat pomocnika, lepidlo a horní bauset. Ale radsi bych se s nekym domluvil a udelal to pres pojistovnu ve specializovanym servise.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od surfis »

Fanny píše:Jestli ses sikovnej tak to mozny je, budes potrebovat pomocnika, lepidlo a horní bauset. Ale radsi bych se s nekym domluvil a udelal to pres pojistovnu ve specializovanym servise.

Tak už vím, proč mi ředitel likvidace říkal, že 7 skel z 10 je pojistnej podvod... Budeme muset přitvrdit... :mad:
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pazdi »

tohle se tu řešilo už mockrát...ono pokud chce sklo měnit, tak k tomu má imo důvod...třeba já mám sklo neskutečně pobitý od kamínků, sice opravdu rozbitý je jen na jednom kousínku, ale v noci se s tím moc jezdit nedá, bo jde vidět, jak je doťupkaný...taky to budu řešit přes pojistku, až se k tomu "dokopu"...příjde mi to normální...platím si pojistku - platím...mám rozibtý přední sklo - mám...
surfis
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od surfis »

Pazdi píše:tohle se tu řešilo už mockrát...ono pokud chce sklo měnit, tak k tomu má imo důvod...třeba já mám sklo neskutečně pobitý od kamínků, sice opravdu rozbitý je jen na jednom kousínku, ale v noci se s tím moc jezdit nedá, bo jde vidět, jak je doťupkaný...taky to budu řešit přes pojistku, až se k tomu "dokopu"...příjde mi to normální...platím si pojistku - platím...mám rozibtý přední sklo - mám...

Nechci tady rozjíždět nějakou debatu na tohle téma, ale klient si má věc pojistit tehdy, když má vše v pořádku a né, když má dobitý sklo, nebo prasklý. To je pojistný podvod. Ještě, že od novýho roku budeme všechny auta , který se pojistí havarijně fotit a dokumentovat jejich poškození (třeba škrábance, nebo oťukaný sklo).
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pazdi »

surfis píše:
Pazdi píše:tohle se tu řešilo už mockrát...ono pokud chce sklo měnit, tak k tomu má imo důvod...třeba já mám sklo neskutečně pobitý od kamínků, sice opravdu rozbitý je jen na jednom kousínku, ale v noci se s tím moc jezdit nedá, bo jde vidět, jak je doťupkaný...taky to budu řešit přes pojistku, až se k tomu "dokopu"...příjde mi to normální...platím si pojistku - platím...mám rozibtý přední sklo - mám...

Nechci tady rozjíždět nějakou debatu na tohle téma, ale klient si má věc pojistit tehdy, když má vše v pořádku a né, když má dobitý sklo, nebo prasklý. To je pojistný podvod. Ještě, že od novýho roku budeme všechny auta , který se pojistí havarijně fotit a dokumentovat jejich poškození (třeba škrábance, nebo oťukaný sklo).

sklo jsem měl v pořádku, když jsem to pojišťoval, takže to opravdu jako pojistný podvod neberu :wink:
no a upřímně, když si někdo pojistí sklo, který má rozbitý a chce ho hned vyměnit, když si tu pojistku dělá...tak je imo blbost pojišťováků, že jim je líno vyjít ven a kouknout na to auto...neber to jen jako českou vychcanost chlape...chápu, že pojišťování děláš, ale koukni na to z druhý strany...pojišťovny se tě snaží obrat kde to jde...amortizace apod...stačí blbost - na min. autě mi ťukly předek, rozbitá nová facelift maska, ledviny, Mnárazník a světla...bylo to max 2 měsíce starý...všecko se muselo řešit znovu...pojišťovna si připsala amortizaci a já dostal prd...takže lidi to prostě chtěj ochcávat no...
surfis
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od surfis »

Pazdi píše:
surfis píše:

sklo jsem měl v pořádku, když jsem to pojišťoval, takže to opravdu jako pojistný podvod neberu :wink:
no a upřímně, když si někdo pojistí sklo, který má rozbitý a chce ho hned vyměnit, když si tu pojistku dělá...tak je imo blbost pojišťováků, že jim je líno vyjít ven a kouknout na to auto...neber to jen jako českou vychcanost chlape...chápu, že pojišťování děláš, ale koukni na to z druhý strany...pojišťovny se tě snaží obrat kde to jde...amortizace apod...stačí blbost - na min. autě mi ťukly předek, rozbitá nová facelift maska, ledviny, Mnárazník a světla...bylo to max 2 měsíce starý...všecko se muselo řešit znovu...pojišťovna si připsala amortizaci a já dostal prd...takže lidi to prostě chtěj ochcávat no...

Problém je v tom, že zaměstnanci pojišťovny auta chodí kontrolovat, ale makléři a sjednatelé těm je to jedno a jde jim jen o sjednanou smlouvu - z jejich kapsy to není... :wink:

K tomu příkladu bouračky... Dolož, že vše bylo na autě 2 měsíce nové (nákupní doklady) a bude ti to zaplaceno! Pokud to nedodložíš, tak bohužel. Doklad neznamená nějakou fakturu napsanou na kolenu od Franty z horní dolní...

Jestli si měl sklo v době sjednání pojistky v pořádku, tak je to správně.

PS: nedělám pojistky... :wink:
TNT_Striker

#8 Příspěvek od TNT_Striker »

díky moc za příspěvky :wink: mě hlavně zajímalo zda to musím dát do specializovanýho servisu nebo zda se dá to sklo vyměnit bez odborné pomoci :wink: a co bych na to popřípadně potřeboval. Je mi jasný že by to byl jinak podvod pojistnej kdybych šel si tedko sklo pojistit..
surfis
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od surfis »

TNT_Striker píše:díky moc za příspěvky :wink: mě hlavně zajímalo zda to musím dát do specializovanýho servisu nebo zda se dá to sklo vyměnit bez odborné pomoci :wink: a co bych na to popřípadně potřeboval. Je mi jasný že by to byl jinak podvod pojistnej kdybych šel si tedko sklo pojistit..

Radši si to odvez do spešl firmy. Máš na to záruku a bez starostí...
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pazdi »

surfis píše:Problém je v tom, že zaměstnanci pojišťovny auta chodí kontrolovat, ale makléři a sjednatelé těm je to jedno a jde jim jen o sjednanou smlouvu - z jejich kapsy to není... :wink:

K tomu příkladu bouračky... Dolož, že vše bylo na autě 2 měsíce nové (nákupní doklady) a bude ti to zaplaceno! Pokud to nedodložíš, tak bohužel. Doklad neznamená nějakou fakturu napsanou na kolenu od Franty z horní dolní...

tak já se oháněl tím, že to je nový, že mám i faktury za nákup práci jsem teda neměl, bo jsem to tam dával sám...bylo mi odpovězeno něco v tom smyslu, že to můžou být faktury na úplně jiné díly, když nemám doklad o tom, že mi to namontovali na auto...no, ale to už je fuk...teď budu řešit podobný "upgrade" na svým, tak doufám, že nedopadnu stejně, že mě během chvilky někdo bouchne:)
nevím, jestli děláš, bo neděláš pojistky, vím jen, že se pojišťovnictvím živíš :wink:
surfis
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od surfis »

Pazdi píše:
surfis píše:Problém je v tom, že zaměstnanci pojišťovny auta chodí kontrolovat, ale makléři a sjednatelé těm je to jedno a jde jim jen o sjednanou smlouvu - z jejich kapsy to není... :wink:

nevím, jestli děláš, bo neděláš pojistky, vím jen, že se pojišťovnictvím živíš :wink:

Čoveče pojišťovnictvím, se taky neživím... Ale v pojišťovně dělám... :lol: :wink:
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pazdi »

surfis píše:
Pazdi píše:

Čoveče pojišťovnictvím, se taky neživím... Ale v pojišťovně dělám... :lol: :wink:

tak už mě napadá snad jen ochranka :lol:
surfis
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od surfis »

Pazdi píše:
surfis píše:
Pazdi píše:[quote="surfis"]Problém je v tom, že zaměstnanci pojišťovny auta chodí kontrolovat, ale makléři a sjednatelé těm je to jedno a jde jim jen o sjednanou smlouvu - z jejich kapsy to není... :wink:

tak už mě napadá snad jen ochranka :lol:[/quote]

A na čem pak všichni v pojišťovně dělaj, do čeho celej den ťukaj? :lol: Bez toho to už nejde... :wink:
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pazdi »

bodejď by to šlo, když všechny kalkulačky jsou v křemíkovým nebi :lol:
Fanny

#15 Příspěvek od Fanny »

surfis píše:
Fanny píše:Jestli ses sikovnej tak to mozny je, budes potrebovat pomocnika, lepidlo a horní bauset. Ale radsi bych se s nekym domluvil a udelal to pres pojistovnu ve specializovanym servise.

Tak už vím, proč mi ředitel likvidace říkal, že 7 skel z 10 je pojistnej podvod... Budeme muset přitvrdit... :mad:

Ja sem spis myslel domluvit se se znamym a udelat to z jeho povinnyho. Kdyz mi to rozbije sutr od nejakyho auta, ktery kolem me prolitne v opacnym smeru tak ho stejne nedohonim a pojistovne muze bejt suma fuk esi to udelal ten nebo ten. Neni to sice uplne spravny, ale jako podvod si predstavuju jiny veci ktery se bezne dejou.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od surfis »

Fanny píše:
surfis píše:

Ja sem spis myslel domluvit se se znamym a udelat to z jeho povinnyho. Kdyz mi to rozbije sutr od nejakyho auta, ktery kolem me prolitne v opacnym smeru tak ho stejne nedohonim a pojistovne muze bejt suma fuk esi to udelal ten nebo ten. Neni to sice uplne spravny, ale jako podvod si predstavuju jiny veci ktery se bezne dejou.

Podvod to je, ať se na to budeš koukat z jakýkoliv strany. Pokud ti nějaký projíždějící auto rozbije čelní sklo, tak od toho tu je připojištění čelního skla!
Fanny

#17 Příspěvek od Fanny »

Projizdejici auto mi rozbilo sklo, vymenil sem. Za 1,5 mesice: projizdejici auto mi rozbilo sklo. Za 14 dnu: proletajici holub mi rozbil sklo. Z pojisteni celniho skla mam narok na 1 vymenu rocne. Takze tohle pripojisteni mi ted moc nepomuze...
surfis
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od surfis »

Fanny píše:Projizdejici auto mi rozbilo sklo, vymenil sem. Za 1,5 mesice: projizdejici auto mi rozbilo sklo. Za 14 dnu: proletajici holub mi rozbil sklo. Z pojisteni celniho skla mam narok na 1 vymenu rocne. Takze tohle pripojisteni mi ted moc nepomuze...

U nás to tak kdysi taky bylo. Dneska je to jedno, můžeš si sklo měnit třeba každý týden... :wink:
Itchy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Itchy »

Hosi jelikoz se tady ten topic zmenil na jine tema.. Tak se chci zeptat. Celni sklo jasne vymenit. Ale lze zachovat ten bauset ? Furt tady ctu ne nejde. kdyz si sikovny tak jo atd. Kde je pravda je to technicky proveditelne jo ? protoze kupovat buaset 2x drazsi nez sklo se mi nechce.
Odpovědět