Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

xenony vs. check control

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
balda88
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od balda88 »

ahoj všichni mám problém se xenony. dal jsem to světel angel eyes xenony, při normální žárovkách vše oki, ale nastal problém. dal jsem tak xenony a od té doby mi to píše chybu DEFAULT LAMPS CODES. neví někdo co s tím? děkuji moc za každou radu
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

použij HLEDAT :wink:
balda88
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od balda88 »

hledal jsem, ale nenašel jsem ten důvod nebo jak to odstranit
Magister

#4 Příspěvek od Magister »

to auto hledá vlákno :wink: výbojka má plyn, takže buď na to prodávají takové ty krabky s odporem,nebo si to vyrobíš sám :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Magister píše:to auto hledá vlákno :wink: výbojka má plyn, takže buď na to prodávají takové ty krabky s odporem,nebo si to vyrobíš sám :wink:

Ono to spíš dělá něco jako měření odběru při puštění světel... Takže to chce buď 55W trafa, nebo odpor (případně s kondíkem).
balda88
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od balda88 »

díky moc chlapy, jen jsem potřeboval vědět kde začít hledat, toto mi stačí :)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jinak důvod je ten, že standardně mají xenony 35W oproti 55W u žárovek.
P-J

#8 Příspěvek od P-J »

Fx píše:Jinak důvod je ten, že standardně mají xenony 35W oproti 55W u žárovek.

To, že tam je rozdíl ve watáži sice pravda je, ale zrovna tohle na check vliv nemá (ani nemůže), protože mezi xenonkou a light modulem je elektronika, kdežto mezi žárovkou a lightmodulem už nic není..... :wink:

Prostě to funguje tak, že u obyč. žárovky se kontroluje jiná hodnota odporu, než u xenonu....
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

P-J píše:

To, že tam je rozdíl ve watáži sice pravda je, ale zrovna tohle na check vliv nemá (ani nemůže), protože mezi xenonkou a light modulem je elektronika, kdežto mezi žárovkou a lightmodulem už nic není..... :wink:

Prostě to funguje tak, že u obyč. žárovky se kontroluje jiná hodnota odporu, než u xenonu....

Já teda nevím, ale neřekl bych, že to bude měřit odpor jinak než Ohmovou metodou. Pokud tedy check naměří nějakou hodnotu proudu, pak lze určit odpor i příkon - takže teoreticky máme oba pravdu. Mýlím se?
P-J

#10 Příspěvek od P-J »

Fx píše:
P-J píše:

Já teda nevím, ale neřekl bych, že to bude měřit odpor jinak než Ohmovou metodou. Pokud tedy check naměří nějakou hodnotu proudu, pak lze určit odpor i příkon - takže teoreticky máme oba pravdu. Mýlím se?

Můžeme a nemusíme.... :wink: U žárovky je to celkem jasné, tam to bude nejspíš přes ten odpor, u té elektroniky xenonu to asi bude jinak, protože samotná elektronika bude mít odpor stejný ať bude xenonka dobrá, nebo špatná, takže si myslím, že elektronika obsahuje nějakou jednouduchou autodiagnostiku výbojky a na podle toho co zjistí upraví hodnotu na vstupu a lightmodul to podle toho pozná......

A možná je to všechno úplně jinak.... :lol:
Odpovědět