Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Tupe rany pri razeni
Chci se zeptat,zkousel jsem HLEDAT a nasel jsem jen veci okolo.... Kdyz z neutralu seslapnu spojku a hned dam jednicku, zezadu je slyset tupy bouchnuti- to uz se tu resilo nekolikrat, to jsen NASEL, ale kdyz zmacknu spojku, chvilku pockam a pak dam jednicku, vsechno ok.... Vi nekdo co to dela, jestli se treba dyl rovnaj kolecka v prevodovce ci kde a jak to vylecit? Dik
buchne to preto, lebo pri zaradeni sa trochu pohne kardan.... buchnut moze samotny diferencial, ulozenie diferencialu alebo hardy spojka...
Jo.. a ked chvilku pockas a potom to nebuchne - to preto, lebo vtej chvili sa uz kolecka v prevodovke netocia, tak pri zaradeni sa neprenesie sila do toho kardanu
Jo.. a ked chvilku pockas a potom to nebuchne - to preto, lebo vtej chvili sa uz kolecka v prevodovke netocia, tak pri zaradeni sa neprenesie sila do toho kardanu

alfi666 píše:buchne to preto, lebo pri zaradeni sa trochu pohne kardan.... buchnut moze samotny diferencial, ulozenie diferencialu alebo hardy spojka...
No fajn ale tohle by delat nemelo, neco je spatne, co udelat aby se koceka dotocily rychleji

HAMANN píše:alfi666 píše:buchne to preto, lebo pri zaradeni sa trochu pohne kardan.... buchnut moze samotny diferencial, ulozenie diferencialu alebo hardy spojka...
No fajn ale tohle by delat nemelo, neco je spatne, co udelat aby se koceka dotocily rychleji?
Co som pocul, tak je to vraj tym, ze nevypina uplne spojka... ale nemozem to potvrdit... mne to robi tiez a chcem sa nato pozriet.. spojka mi odchadza, to viem, ale chcem riesit aj to buchnutie... hardyspojka+ulozenie kardanu nieje problem.. novy diferak vsak kvoli nejakemu buchotu kupovat teda nebudem

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam neco podobneho.Kdyz se rozjizdim a chci preradit nebo jen seslapnu spojku tak se mi ozve tupa rana od zadu.Je to jen na jednicku a zpatecku.Jinak je to v pohode.Nejvic je to znat kdyz zajizdim do garaze nebo proste parkovani,kdyz si clovek musi hrat se spojkou.
Mam vuly v v tom stredovym ulozeni kardanu.O tom vim a ted v zime to budu menit a rovnou kouknu i na ulozeni diferaku.tak snad to bude jedno z toho
Mam vuly v v tom stredovym ulozeni kardanu.O tom vim a ted v zime to budu menit a rovnou kouknu i na ulozeni diferaku.tak snad to bude jedno z toho
Přesně to jisté mi dělalo také, záleželo jak moc agresivně jsem pouštěl spojku podle toho jak sebou náprava musela trhnout s karosérií, byla to kombinace uvolněné nápravy a vůle v kardanu, stačilo dotáhnout, ono se to časem ochodí a vytvoří se vůle, podle mne nic závažného, je to jak píšete, tupá rána jako když o sebe praští 2 kovové elementy
Kámoš má podobný problém na E46 3,0d Touring,ale přesvědčený,že to je DIFERÁÁÁK!!!!!!
Prvně to začalo cinknutím při rozjezdu a v zatáčkách.
Vyměnila se HARDYSPOJKA a vůbec to nepomohlo.
Těď už v tom cinká a bouchá zároveň,takže se to zhoršuje a to jezdí velice šetrně,protože je podělanej,že se mu rozletí úplně.
Tak jaká je diagnóza???
Prvně to začalo cinknutím při rozjezdu a v zatáčkách.
Vyměnila se HARDYSPOJKA a vůbec to nepomohlo.
Těď už v tom cinká a bouchá zároveň,takže se to zhoršuje a to jezdí velice šetrně,protože je podělanej,že se mu rozletí úplně.
Tak jaká je diagnóza???
-
- Kontaktovat uživatele:
podle mě to je vůle ve stálým převodu v rozvodovce, když dam neutrál a pootáčim kardanem u vstupu do rozvodovky a kola stojí na zemi je tam vůle, vtom bude většinou problém si myslim, vymezuje se to že se mění podložky pod těma kusama kde jsou pánve pro ložiska difu a tim se šoupe s talířovým kolem(celou klecí difu), hruška se šoupe stejným způsobem, ale asi to chce nějakou barvu aby bylo přímo vidět kde se ty zuby dotýkají a podle toho to pak nasatvit
č.8 jsou podložky ke kleci difu
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-33_0462/
č.9 podložka k pastorku
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... 33_0372/#7
č.8 jsou podložky ke kleci difu
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-33_0462/
č.9 podložka k pastorku
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... 33_0372/#7
Ahoj kluci,mám E46 330D a diferák bouchá opravdu dost. Jelikož jsem na auto pedant. Tak to musím udělat. Nejvíc to bouchne,když dám zpátečku. Ale je logické,že pro opětovné bouchnutí. Bych musel,zařadit jedničku a cuknout. Zítra si půjčím diferák z toho samého auta. Jenom s tím rozdílem,že je to z automatu. Ale to snad bude stejné. Rozeberu ho,kouknu se na něj. Když budou všechny zuby dobré. A ložiska taky. Tak si vymezím hezky vůle. A potom si ho vyměním za svůj. Když to bude dobré. Tak Opravím i ten druhý. A pak ho vrátím. Za ten půjčený. Jinak kdybyste potřebovali nějaké starší díly na BMW tak Milan Adam777177147. okres Pelhřimov Můžete se na něj obracet mým jménem. Václav Másilko
Kámoš mě poprosil jestli bych se nezeptal. Děla mu to taky to ze při řazení 1 nebo R mu to pry bouchne. Ale teď si pry všiml toho, ze když jede s lehkou nohou na jakoukoliv rychlost a náhle seslapne až na podlahu a drží, tak to bouchne taky, a ještě se mu zvednou otacky - ne standartne plynule, ale vyletí mu to třeba z 2500 rovnou na 2900, pak se to o 200 sníží a ukazuje dal plynule. Netuší někdo proč to děla a jestli to jde odstranit? Díky.
masilkov píše:Tak jestli mu neklouže spojka. Začal bych diferenciálem. Za předpokladu,že bylo zkontrolováno veškré uložení a křížky kardanu
Neklouže. Prý volal mechanikovi a ten mu po popsání problému řekl, že je chyba někde v otáčkoměru. Že jinak by cuklo i auto a tachometr. Ale toto se neděje. Auto zruchluje plynule, jen otačkoměr vyletí a pak se kousek vrátí..
Kluci kouknětě na upnutí diferenciálu! Diferák je spojen s kardanem a ve vzduhu ho drží šroub, přesně ten šroub jsem měl ulomenej a difer mi tam skákal a mlátil...
V odkazu je rám pro diferenciál, kterej ve vzduchu drží šroub č 17...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... e_carrier/
V odkazu je rám pro diferenciál, kterej ve vzduchu drží šroub č 17...
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... e_carrier/
noname píše:Ulomený ?to máš docela problém a nechápu jak se mohl ulomit na 1,8
Mě to strhlo závit (moji vinou) prostrčil jsem tam 10 ku imbus a ok...Pokud je ulomený, tak budeš muset vydělat dif a provrtat to
Ano ulomený, co je na tom divnýho?