Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dotaz uložení řj e36 vs. voda

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
snuky
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od snuky »

Chci se zeptat nedavno sem jel do mycky a po vyjeti auto po 50m prestalo jet a startovat rozebral sem elektriku a koukam ze u rj je spousta vody vysusil sem nechal vyschnout a je to ok. ale nemuze se mi stat ze treba pri prudkem desti tam ta voda zase natece řj neni chranena zadnym plastem nic tam neni neresil ste tento problem nekdo ?
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od castro »

asi by to chtělo nějak utěsnit... ja když meju motor tak stříkám vapkou i na místo kde je řj a nikdy zatim žadnej problem...
Fanny

#3 Příspěvek od Fanny »

Pripojuji se k dotazu, toto se mi uz taky 2x stalo kdyz sem umyval auto cumakem z kopce. Jinak teda mycka mu nevadi.
snuky
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od snuky »

napadlo me vsechny hrany rj olepit silikonem a u patice to zaizolovat aspon izolacni paskou ale nevim jesi neni potreba aby to trochu vetralo
michal09
Klubové ID: 1407

#5 Příspěvek od michal09 »

castro píše:ja když meju motor tak stříkám vapkou i na místo kde je řj a nikdy zatim žadnej problem...
Chlape to si docela odvážnej že stříkáš vapkou do motorovýho prostoru... Je tam spusta čidel a elektroniky... :? :wink:
Pacey

#6 Příspěvek od Pacey »

Ja takhle znicil 2 ridici jednotky nez jsem prisel na to, ze mi tam zateka..Chybel mi tam nejaky plastit totiz nemohl jsem ho nikde sehnat takze doslo na Autec.. Pak uz nebyl zadny problem..
Killca
Klubové ID: 1648

#7 Příspěvek od Killca »

ma tam byt takovy penovy kvadr priheftvany plastovymi cvockami, nebo srouby nebo co to je, je to asi jen original z BMW, mam to tam, do motoru tece vody konve a vzdy funguje jak ma
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fikop »

michal09 píše:
castro píše:ja když meju motor tak stříkám vapkou i na místo kde je řj a nikdy zatim žadnej problem...
Chlape to si docela odvážnej že stříkáš vapkou do motorovýho prostoru... Je tam spusta čidel a elektroniky... :? :wink:
A když prší tak tam jako voda neteče, nebo se tam vůbec nedostane??? Elektrika a alektronika by měla být dostatečně izolována proti stříkající vodě. To jen když máš něco v nepořádku tak se to pokurví....
michal09
Klubové ID: 1407

#9 Příspěvek od michal09 »

Fikop píše:
michal09 píše:
A když prší tak tam jako voda neteče, nebo se tam vůbec nedostane??? Elektrika a alektronika by měla být dostatečně izolována proti stříkající vodě. To jen když máš něco v nepořádku tak se to pokurví....
Jasně, nějaká voda se tam vždycky dostane, ale přece jen ta vapka je trošku něco jinýho. Voda pod takovým tlakem v takovým množství může způsobit neplechu... Prostě mě to přijde zbytečný. :wink:
snuky
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od snuky »

Killca píše:ma tam byt takovy penovy kvadr priheftvany plastovymi cvockami, nebo srouby nebo co to je, je to asi jen original z BMW, mam to tam, do motoru tece vody konve a vzdy funguje jak ma
vsechno je tam origos i ta penovka ale stejne to tam vlitlo je mozny ze ta mycka byla pod dost vysokym tlakem a proste se to tam protlacilo ale stejne bych to chtel radeji jeste nejak izolovat treba objet tu penovku jeste celou silikonem nebo penou ale to je trochu prasarna
Pacey

#11 Příspěvek od Pacey »

Ja uz na mycku nejezdim.. Uziju si to doma :)
Killca
Klubové ID: 1648

#12 Příspěvek od Killca »

no tak tu penovku mas asi jetou, ale kdyz ji objedes silikonem, nejakym vode odolnym pruhlednym, taqk to bude dobry, jednotku stejne nevyndavas kazdej den, jen jestli to vevnitr neni zrezly a netece tam jinudy

jinak ja ted byl na mycce motoru, solil to tam vodou jako o zivot a auto jede normalne jako dycky, tak nevim, asi je ta penovka v lepsim stavu
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
homer01
Klubové ID: 1764
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od homer01 »

mel sem ten samej problem. Varianty sou dve, bud na tu ridici jednotku udelas nejakej drzak aby byla ve vzduchu nebo upravis kaslik aby se tam nedrzela voda
Odpovědět