Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Piští servo ale né při zatáčení

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Po ránu nastaruju a z motoru se ozývá přerušované pískání až klepání když jsem k řemenici servopumpy nastříkal oleje tak to ztichlo ale když přidám plynu tak zas začne strašně popiskávat, dělá to tak prvních 10km pak nic až po delším stání zas... Při točení volantem se ten zvuk nemění točit jde poměrně lehce. Myslíte, že pomůže vyměnit servo olej?? Nebo jdou na pumpě vyměnit třeba jen ložiska? Nebo sehnat druhou servo pumpu???? :roll: Díky
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Nikdo nic? :roll:
zachy325
Klubové ID: 1684
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zachy325 »

xSAFA píše:Po ránu nastaruju a z motoru se ozývá přerušované pískání až klepání když jsem k řemenici servopumpy nastříkal oleje tak to ztichlo ale když přidám plynu tak zas začne strašně popiskávat, dělá to tak prvních 10km pak nic až po delším stání zas... Při točení volantem se ten zvuk nemění točit jde poměrně lehce. Myslíte, že pomůže vyměnit servo olej?? Nebo jdou na pumpě vyměnit třeba jen ložiska? Nebo sehnat druhou servo pumpu???? :roll: Díky
me delalo neco podobneho furt to hucelo ale kdyz zatacel tak ne a nakonec to prestalo jit volant stuhl a bylo.
Nadrzka do serva plna oleje tak jsem myslel ze to bude neco se rizenim a ono nic bylo to servo cerpadlo :)
vymenil jsem ho a byl klid
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

zachy325 píše:
xSAFA píše:Po ránu nastaruju a z motoru se ozývá přerušované pískání až klepání když jsem k řemenici servopumpy nastříkal oleje tak to ztichlo ale když přidám plynu tak zas začne strašně popiskávat, dělá to tak prvních 10km pak nic až po delším stání zas... Při točení volantem se ten zvuk nemění točit jde poměrně lehce. Myslíte, že pomůže vyměnit servo olej?? Nebo jdou na pumpě vyměnit třeba jen ložiska? Nebo sehnat druhou servo pumpu???? :roll: Díky
me delalo neco podobneho furt to hucelo ale kdyz zatacel tak ne a nakonec to prestalo jit volant stuhl a bylo.
Nadrzka do serva plna oleje tak jsem myslel ze to bude neco se rizenim a ono nic bylo to servo cerpadlo :)
vymenil jsem ho a byl klid
No bude to asi nejrozumnejsi :)
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Leveler »

Ještě bych zkusil koupit novej řemen (pár Kč) a hezky dotáhnout.Pokud to bude stále dělat, tak to bude servopumpou.
zachy325
Klubové ID: 1684
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zachy325 »

Leveler píše:Ještě bych zkusil koupit novej řemen (pár Kč) a hezky dotáhnout.Pokud to bude stále dělat, tak to bude servopumpou.
to snad ho napadlo jako prvni ne? :)

po remenu pak dal resit jinak servocerpadlo nove vymnenym dilem cca 4500kc coz neni tak zle :)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

zachy325 píše:
Leveler píše:Ještě bych zkusil koupit novej řemen (pár Kč) a hezky dotáhnout.Pokud to bude stále dělat, tak to bude servopumpou.
to snad ho napadlo jako prvni ne? :)

po remenu pak dal resit jinak servocerpadlo nove vymnenym dilem cca 4500kc coz neni tak zle :)
remen mam novy ale toto dela jednoznacne to cerpadlo

Kdepak ho sezenu za tu cenu 4500,- ? 8O
Jiri

#8 Příspěvek od Jiri »

když jsi nastříkal na řemenici olej tak se pak nediv že to prokluzuje. Řemen ani řenenice se ničím nemažou je to takový třecí spoj. Jedině tak odmastit. Vymněň řemen , protože stary bude po namazání v hajzlu ( guma se mastnotou rozpadá) , odmasti a uvidíš.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

Jiri píše:když jsi nastříkal na řemenici olej tak se pak nediv že to prokluzuje. Řemen ani řenenice se ničím nemažou je to takový třecí spoj. Jedině tak odmastit. Vymněň řemen , protože stary bude po namazání v hajzlu ( guma se mastnotou rozpadá) , odmasti a uvidíš.
Olej sem nestrikal na remen ani remenici ale za ni k lozisku serva, nebudu mazat remen olejem :roll: A nepíská řemen ale to čerpadlo.
MagicMisel
Klubové ID: 1822
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MagicMisel »

kluci mam taky problem!nez se motor zahreje tak to pri otaceni pisti!asi ta servopumpa v haji ze?a kde se da sehnat nejlevneji?nebo da se nejak repasovat??díky jde o e34 530 V8
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od xSAFA »

Mojemu servu prospela pouze vymena oleje :P
MagicMisel
Klubové ID: 1822
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MagicMisel »

ok skusim ho vymenit!jinak nevis jestli se da ta servopumpa repasovat nebo musim sehnat jinou??a nevis kde bych se docetl kolik toho oleje tam prijde??
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xSAFA »

Repasovat nevím jestli jde :(

Jinak já dolil něco malinko přes 1l ATF oleje s tím že se mi nepodařilo vypustit vše, takže když koupíš 2l myslím že by to mělo stačit. Ale já to dělal na e36 nevím jestli je e34 stejná :)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od xSAFA »

Jinak je tady několik témat o výměně servo kapaliny zkus pohledat. A výměnu udělej tolikrát kolikrát bude potřeba než bude olej pěkně červený :wink:
Odpovědět