Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

316I E36 problém s motorem

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilAC

#1 Příspěvek od KamilAC »

Může někdo porarit, v čem by tak mohl být problém? Vždy když zaprší, nebo je vlhko, o zimě nemluvě, začne se auto při sešlápnutí plynu v nízkých otáčkách dusit, ztrácí výkon a nejede. S vyššma otáčkama problém ustává. Svíčky OK, filtr i přívod vzduchu OK, přívod benzínu OK. Auto bylo na diagnostice a na nic se nepřišlo. Jak říkám, děje se to vždy když prší. Má někdo podobnou nepříjemnou zkušenost, nebo dovede někdo poradit co s tím???
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Leveler »

Máš tam někde vlhkost.Mrkni na víčko(pálec) rozdělovače jestli tam nemáš vlhko..Je to ta plastová potvora jak do ní vedou káble od svíček :wink:
pitrisek

#3 Příspěvek od pitrisek »

zdravim panove. mam 316 compact e36 a mam ten stejny problem :( staci trochu deste a auto je do dvou tisic mrtve... jak to rozturju tak uz jede.kdyby to bylo rozdelovacem tak by skytaly vsechny auta ne??? 8O
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Leveler »

Táta měl na Oplu stejnej problém.Jak bylo vlhko nebo pršelo, tak se mu to výčko prostě orosilo a prskalo mu to a cuckalo..Za podívaní a vystříkání sprejem proti vlhkosti nic nedáte :wink:
tomasbob
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od tomasbob »

Ahojky kluci.Mám také 316i E36 Compact a cuká mi taky,ale nemám rozdělovač,ale jen cívku a 4 bod stříkačku. S tím rozdílem,že mě to škube pořád i při vyšších otáčkách. Volnoběh drží krásně ale při rozjezdech a při jízdě je to dost znatelný hlavně i na výkonu celkově. Kdo mi poradí co s tím? Svíčky mám nový.Olej a filtry jsou novém,ale mám pocit,že mi to začalo dělat až po resetu inspekce a výměny oleje,ale to si nejsem jistý. Myslíte, že diagnostika mi něco ukáže a vyřeší tento problém???Díky za info.Tom
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

tomasbob píše:Ahojky kluci.Mám také 316i E36 Compact a cuká mi taky,ale nemám rozdělovač,ale jen cívku a 4 bod stříkačku. S tím rozdílem,že mě to škube pořád i při vyšších otáčkách. Volnoběh drží krásně ale při rozjezdech a při jízdě je to dost znatelný hlavně i na výkonu celkově. Kdo mi poradí co s tím? Svíčky mám nový.Olej a filtry jsou novém,ale mám pocit,že mi to začalo dělat až po resetu inspekce a výměny oleje,ale to si nejsem jistý. Myslíte, že diagnostika mi něco ukáže a vyřeší tento problém???Díky za info.Tom

Koukni jestli nemáš díru v hadici mezi váhou a sáním.
KamilAC

#7 Příspěvek od KamilAC »

Tak jsem vyzkoušel vše co jste poradili, nic nefunguje. Váha vzduchu, rozdělovač jsem zkusil prhodit ze stejnýho modelu, beze změny. Teď začaly bejt tepla tak to zase chodí, ale rady si nevím stále. Už fakt jen střílím od boku, co třeba kondenzát v nádrži? Už mě fakt nic nenapadá. :(
KamilAC

#8 Příspěvek od KamilAC »

tomasbob píše:Ahojky kluci.Mám také 316i E36 Compact a cuká mi taky,ale nemám rozdělovač,ale jen cívku a 4 bod stříkačku. S tím rozdílem,že mě to škube pořád i při vyšších otáčkách. Volnoběh drží krásně ale při rozjezdech a při jízdě je to dost znatelný hlavně i na výkonu celkově. Kdo mi poradí co s tím? Svíčky mám nový.Olej a filtry jsou novém,ale mám pocit,že mi to začalo dělat až po resetu inspekce a výměny oleje,ale to si nejsem jistý. Myslíte, že diagnostika mi něco ukáže a vyřeší tento problém???Díky za info.Tom

Mě teda diagnostika nic neukázala
KamilAC

#9 Příspěvek od KamilAC »

Furt nikdo nemá stejnej zážitek?
Foldas

#10 Příspěvek od Foldas »

a co kabely ke svíčkám?
KamilAC

#11 Příspěvek od KamilAC »

Všechno zdravý, říkám zkoušeli sme vše měnit z jinýho zdravýho auta...
Piggie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Piggie »

Ahoj, mam naprosto stejne auto a mel jsem naprosto stejnej problem.
Kdyz zaprselo, nebo sem to protah myckou, zacal pak strasne skubat motor a pri seslapnuti plynu se zadusil.

Problem je v tom ze ti zatejka voda do ridici jednotky...ta je nekde vedle baterky.

Mas pravdepodobne ucpany odtokovy hadicky co ti z tohoto prostoru odvadej vodu.

Ty hadicky najdes za motorem, na te prepazce co oddeluje motorovej prostor od kabiny ridice.

Jsou zahnute do L a na jednom konci zplosteny. Daj se normalne vyndat a vycistit. Kdyz sem je vyndal, docela sem cumel co tam bylo bordelu.

Od te doby to prestalo zlobit.

Piggie

Kamil328i píše:Všechno zdravý, říkám zkoušeli sme vše měnit z jinýho zdravýho auta...
KamilAC

#13 Příspěvek od KamilAC »

Piggie píše:Ahoj, mam naprosto stejne auto a mel jsem naprosto stejnej problem.
Kdyz zaprselo, nebo sem to protah myckou, zacal pak strasne skubat motor a pri seslapnuti plynu se zadusil.

Problem je v tom ze ti zatejka voda do ridici jednotky...ta je nekde vedle baterky.

Mas pravdepodobne ucpany odtokovy hadicky co ti z tohoto prostoru odvadej vodu.

Ty hadicky najdes za motorem, na te prepazce co oddeluje motorovej prostor od kabiny ridice.

Jsou zahnute do L a na jednom konci zplosteny. Daj se normalne vyndat a vycistit. Kdyz sem je vyndal, docela sem cumel co tam bylo bordelu.

Od te doby to prestalo zlobit.

Piggie

Člověče to mě ani nenapadlo, každopádně vyzkoušim. Když ale do jednotky nateče voda, tak by snad byla K.O.,ne? :cry:

Kamil328i píše:Všechno zdravý, říkám zkoušeli sme vše měnit z jinýho zdravýho auta...
KamilAC

#14 Příspěvek od KamilAC »

Tak hadičky vyhozeny, bordelu moc nebylo ale vyčistil jsem to. Tak se uvidí :D
Piggie
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Piggie »

Kamil328i píše:Tak hadičky vyhozeny, bordelu moc nebylo ale vyčistil jsem to. Tak se uvidí :D

Ahoj, oki

Dej pak vedet jestli to zabralo.
pitrisek

#16 Příspěvek od pitrisek »

zravicko panove. mel jsem uplne stejny problem u e36 compact a ve finale to byla lambda... vymenil jsem a uz zadny proble neni... jede jak ma i kdyz prsi :D
Odpovědět