Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
316I E36 problém s motorem
Může někdo porarit, v čem by tak mohl být problém? Vždy když zaprší, nebo je vlhko, o zimě nemluvě, začne se auto při sešlápnutí plynu v nízkých otáčkách dusit, ztrácí výkon a nejede. S vyššma otáčkama problém ustává. Svíčky OK, filtr i přívod vzduchu OK, přívod benzínu OK. Auto bylo na diagnostice a na nic se nepřišlo. Jak říkám, děje se to vždy když prší. Má někdo podobnou nepříjemnou zkušenost, nebo dovede někdo poradit co s tím???
Ahojky kluci.Mám také 316i E36 Compact a cuká mi taky,ale nemám rozdělovač,ale jen cívku a 4 bod stříkačku. S tím rozdílem,že mě to škube pořád i při vyšších otáčkách. Volnoběh drží krásně ale při rozjezdech a při jízdě je to dost znatelný hlavně i na výkonu celkově. Kdo mi poradí co s tím? Svíčky mám nový.Olej a filtry jsou novém,ale mám pocit,že mi to začalo dělat až po resetu inspekce a výměny oleje,ale to si nejsem jistý. Myslíte, že diagnostika mi něco ukáže a vyřeší tento problém???Díky za info.Tom
tomasbob píše:Ahojky kluci.Mám také 316i E36 Compact a cuká mi taky,ale nemám rozdělovač,ale jen cívku a 4 bod stříkačku. S tím rozdílem,že mě to škube pořád i při vyšších otáčkách. Volnoběh drží krásně ale při rozjezdech a při jízdě je to dost znatelný hlavně i na výkonu celkově. Kdo mi poradí co s tím? Svíčky mám nový.Olej a filtry jsou novém,ale mám pocit,že mi to začalo dělat až po resetu inspekce a výměny oleje,ale to si nejsem jistý. Myslíte, že diagnostika mi něco ukáže a vyřeší tento problém???Díky za info.Tom
Koukni jestli nemáš díru v hadici mezi váhou a sáním.
tomasbob píše:Ahojky kluci.Mám také 316i E36 Compact a cuká mi taky,ale nemám rozdělovač,ale jen cívku a 4 bod stříkačku. S tím rozdílem,že mě to škube pořád i při vyšších otáčkách. Volnoběh drží krásně ale při rozjezdech a při jízdě je to dost znatelný hlavně i na výkonu celkově. Kdo mi poradí co s tím? Svíčky mám nový.Olej a filtry jsou novém,ale mám pocit,že mi to začalo dělat až po resetu inspekce a výměny oleje,ale to si nejsem jistý. Myslíte, že diagnostika mi něco ukáže a vyřeší tento problém???Díky za info.Tom
Mě teda diagnostika nic neukázala
Ahoj, mam naprosto stejne auto a mel jsem naprosto stejnej problem.
Kdyz zaprselo, nebo sem to protah myckou, zacal pak strasne skubat motor a pri seslapnuti plynu se zadusil.
Problem je v tom ze ti zatejka voda do ridici jednotky...ta je nekde vedle baterky.
Mas pravdepodobne ucpany odtokovy hadicky co ti z tohoto prostoru odvadej vodu.
Ty hadicky najdes za motorem, na te prepazce co oddeluje motorovej prostor od kabiny ridice.
Jsou zahnute do L a na jednom konci zplosteny. Daj se normalne vyndat a vycistit. Kdyz sem je vyndal, docela sem cumel co tam bylo bordelu.
Od te doby to prestalo zlobit.
Piggie
Kdyz zaprselo, nebo sem to protah myckou, zacal pak strasne skubat motor a pri seslapnuti plynu se zadusil.
Problem je v tom ze ti zatejka voda do ridici jednotky...ta je nekde vedle baterky.
Ty hadicky najdes za motorem, na te prepazce co oddeluje motorovej prostor od kabiny ridice.
Jsou zahnute do L a na jednom konci zplosteny. Daj se normalne vyndat a vycistit. Kdyz sem je vyndal, docela sem cumel co tam bylo bordelu.
Piggie
Kamil328i píše:Všechno zdravý, říkám zkoušeli sme vše měnit z jinýho zdravýho auta...
Piggie píše:Ahoj, mam naprosto stejne auto a mel jsem naprosto stejnej problem.
Piggie
Člověče to mě ani nenapadlo, každopádně vyzkoušim. Když ale do jednotky nateče voda, tak by snad byla K.O.,ne?
Kamil328i píše:Všechno zdravý, říkám zkoušeli sme vše měnit z jinýho zdravýho auta...