Povolit lana na ruční brzdě,sundat kola a bubny,rozhýbat samostavy a doseřídit je tak ,aby byl stejný odpor točení a pak to finálně doseřídit na páce ruční brzdy.Je to záležitost těch samostávů samozřejmě,že lana nejsou zamrzlá(zarezlá).
aigo píše:aha doufam ze to pujde tak lehce jak pisete ja se bal do toho zasahovat abych s tim neco nepokonil a kolik maji mit pakny vzadu brzdoveho oblozeni???
Oni se většinou sjedou nerovnoměrně.Takže když budou mít 2mm a mín tak bych je určitě vyměnil.
to jo ale budu to delat poprve tak bych byl rad abych tam neco nezkurv... takze nejdriv povolim ty srouby u rucni paky potom odbrzdim sundam kolo a rozhejbat to? a nebude vadit kdyz se kazde kolo sunda zvlast? a bebude to mit potom vliv i na nozni brzdu??
Nebudeš muset nic odvzdušnit.Ručka ti brzdí špatně protože obložení je daleko od bubnu jak je sjeté.A když semoštely fungují tak jak mají tak ta vůle mezi bubnem a obložením je minimální protože ji samoštely pořád doháněj a tudíš ručka brzdí tak jak má a pedál nemá takdlouhou prodlevu.Když vše správně seřídíš tak ručka bude brzdit a pedál bude mít kratší dráhu.
aigo píše:a casova narocnost? sice si sroubovakem oko nevypichnu ale rikam tohle bude premiera...
Záleží jek jsi zručnej a jak hodne to bude zarezlé,atd.Já to dělám v klidu obě strany i s výměnou 1,1/2 až 2 hodiny.Ale stalo se my že jsem to dělal i 5 hodin.Např.strhneš imbus co drží buben takže odvrtáváš nebo buben nejde sundat,atd.
WD sprej na uvolnění,pak to pořádně očistit,namazat vazelínou,ten kraj lanovodu taky stříkni WD.Na ty lanovody koukni jaký maj krok.Tou dírou kolovýho šroubu toč s tím zubatým kolečkem co to půjde,až se opře a pak se 1-2 zuby vrat aby to nepřibrzdovalo,hlavně každý kolo stejně aby si měl rovnoměrný účinek brzd.
tak uz jsem to dotvoril a vypada ze i uspesne pakny jsou koukam nove jen jsem vul rozdelal celou brzdu do mrte a az potom sem si vsimnul ze tam je stelovaci rozperka...