Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

el. ovládání tuning.zrcátek

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
krsa
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od krsa »

Lidi,koupil jsem nové zrcátka viz: http://www.f2tuning.cz/produkt/1895-spo ... ?katID=107 ale mám problém je zprovoznit. Po dlouhém úsilí se nám to podařilo zprovoznit pouze tak, že obě reagovaly stejně ale samostatně ovládat nejdou. Je tu nějaký koumák co by věděl jak na to?nebo někdo,kdo měl stejný problém? Díky za každý tip!
plysakmartin

#2 Příspěvek od plysakmartin »

To nerozchodíš tak jak se má, protože tady na těch zrcátkách máš tři káble, kdežto v autě čtyři :wink:
Koto

#3 Příspěvek od Koto »

Určitě to nějak půjde, neni na netu někde schema k těm zrcátkům? Z pomocí toho už se to vykoumá. Elektrika je docela "easy", lepší než zarezlej šroub :D
buchtik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od buchtik »

takl taky přidám na e46 jsem si taky kouoppil nové zrcátka a neumím to rozchodit jsou to repliky M5 a neumím je zapojit nevíte někdo nebo kdoy by byl ichotný rád bych tam zajel a zaplatil bych mu to mi to prostě nejde i když kable mám 4
Koto

#5 Příspěvek od Koto »

V zrcátku jsou dva motůrky pro ovládání náklonu sklíčka (pro horizontální a vertikální směr). Pokud máš variantu se 4 drátkama, potom jsou ke každému motůrku dva a polaritou (plus a mínus nebo obráceně) měníš směr otáčení motůrku a tím i sklíčka. Jednoduše si zjisti pomocí Voltmetru kde se při jaký poloze joysticku objevuje jaký napětí a podle toho ty drátky připoj ke konektoru ve dveřích. Dělal jsem to na oktávce a bylo to "raz dva" hotový.

Pokud má zrcátko kablíky jenom 3 a ve dveřích jsou drátky 4, je to trochu složitější, protože v zrcátku je jeden drát pro oba motory společnej, takže nejde jen tak snadno rozdvojit pro konektor ve dveřích (při pohybu joystickem to půjde do zkratu a spálí se pojistka).
Jedině že by v sobě zrcátko mělo nějakou elektroniku, která tohle řeší. Proto by se hodilo aspon zhruba schema jak je zrcátko řešený.
Odpovědět