Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
svezte mě někdo v iesu!
svezte mě prosím někdo v íesu m42. Mam ho ale zdá se mi to strašně nevýkonný. spíš jako obyč nějaká 1,6. co sem jezdil ve starý vektře dvoulitru 85kw tak mi to přišlo teda výkonější. a to asi nebude normální. Diagnostiku mi dělal kabátník vdobřichovicích a nic nenašel. tak nevim jestli je to iso tak slabý normálně, nebo s tim fakt něco mam. Když to netočim do mrtě tak to fakt nejede. Svíčky sem měnil, palivovej filtr sem měnil, vzduchovej filtr vaha vzduchu a hadice sou čistounky a nikde neporušený. nebo co by to mohlo bejt na co by diagnostika nepřišla? žádný extra divný zvuky se z toho neozívaj, jen z toho slyšim takový jako syčení za jízdy když třeba na 4 přidám, vejfuk ale nikde neprská, to sem koukal. pak mě ještě napadlo že by mohli bejt vydřený nějak válce, nebo ventili nějaký přiohnutý, ale to by asi dělalo v motoru bordel ne? nebo nízkej tlak na palivovim čerpadle. co všechno můžu vyloučit když si nechám změřit tlaky na válcích? když budou v pohodě znamená to že ventili choděj jak maj a sou v pořádku nebo to se vyloučit nedá? No nevim, už sem z toho zoufalej, proto prosím někoho od prahy, nebo okolí řevnic, dobřichovic, berouna, praha západ, jestli by mě prostě v tom isu nesvezl, jestli to neni normální a neni to jenom nějakej muj pocit subjektivní. Jo a omlouvám se za pravopis, psal sem to ve fofru!
UFF.
-
FiliposII
- Klubové ID: 1332
- Kontaktovat uživatele:
kdysi jsem tu cetl ze nekdo mel na isu prothlu (nebo ju tam vubec nemel) membranu, ktera urcuje jesi pude sani pres dluhe potrubi nebo kratke (jedno je lepsi na nizke otacky a druhe na vysoke). Po vimene na kteru dosel nahodu psal ze mu to jede omoc lip Ale je to enom typ proc by ti to nejelo
Jinak tlakama zjistis jenom jak su na tem valce pokud bude tlak dobry tak je vse OK no kdybys mel skriveny enom jeden ventil jak pises tak by to auto poskubavalo, takze to bych take asi vylucil, ale jisty si tim nejsu
Jinak tlakama zjistis jenom jak su na tem valce pokud bude tlak dobry tak je vse OK no kdybys mel skriveny enom jeden ventil jak pises tak by to auto poskubavalo, takze to bych take asi vylucil, ale jisty si tim nejsu
-
castro
- Klubové ID: 633
- Kontaktovat uživatele:
ta klapka v sání je na spodním dílu paroží sání, tam kde se schází a zas rozcházejí v X. uprostřed je zespodu takovej pazmekt.
Neni složitý sundat vrchní díl sání a kouknout na ni jestli neni nějak zaseklá. myslim že 4 šrouby/matky zeshora povolíš, odpojíš pár čidel a v pohodě to odklopíš i s klapkou sání.
pak bych zkontroloval i hadice "k" a "od" volnoběžnýho ventilu. Najdeš ho tak že do něj vede hadička z vlnovce sání... tak jestli to nebere vzduch někde tam....
jestli ti to syčí, tak by to mohlo někde přisávat, klidně třeba přes těsnění sání tam kde drží v hlavě motoru.
Voda ti nemizí? olej čistej bez bílý emulze na měrce? olejový skvrny v expanzce chladící kapaliny?
prostříkni kontaktolem konektor od váhy vzduchu...
a zajel bych na diagnostiku... pár lidí tady z klubu má alespoň tu základní...
co spotřeba? v normě?
airbox máš origo? nebo konusovej bastl bez odstínění tepla?
Neni složitý sundat vrchní díl sání a kouknout na ni jestli neni nějak zaseklá. myslim že 4 šrouby/matky zeshora povolíš, odpojíš pár čidel a v pohodě to odklopíš i s klapkou sání.
pak bych zkontroloval i hadice "k" a "od" volnoběžnýho ventilu. Najdeš ho tak že do něj vede hadička z vlnovce sání... tak jestli to nebere vzduch někde tam....
jestli ti to syčí, tak by to mohlo někde přisávat, klidně třeba přes těsnění sání tam kde drží v hlavě motoru.
Voda ti nemizí? olej čistej bez bílý emulze na měrce? olejový skvrny v expanzce chladící kapaliny?
prostříkni kontaktolem konektor od váhy vzduchu...
a zajel bych na diagnostiku... pár lidí tady z klubu má alespoň tu základní...
co spotřeba? v normě?
airbox máš origo? nebo konusovej bastl bez odstínění tepla?

a vpravo Killca