Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

svezte mě někdo v iesu!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kourk

#1 Příspěvek od kourk »

svezte mě prosím někdo v íesu m42. Mam ho ale zdá se mi to strašně nevýkonný. spíš jako obyč nějaká 1,6. co sem jezdil ve starý vektře dvoulitru 85kw tak mi to přišlo teda výkonější. a to asi nebude normální. Diagnostiku mi dělal kabátník vdobřichovicích a nic nenašel. tak nevim jestli je to iso tak slabý normálně, nebo s tim fakt něco mam. Když to netočim do mrtě tak to fakt nejede. Svíčky sem měnil, palivovej filtr sem měnil, vzduchovej filtr vaha vzduchu a hadice sou čistounky a nikde neporušený. nebo co by to mohlo bejt na co by diagnostika nepřišla? žádný extra divný zvuky se z toho neozívaj, jen z toho slyšim takový jako syčení za jízdy když třeba na 4 přidám, vejfuk ale nikde neprská, to sem koukal. pak mě ještě napadlo že by mohli bejt vydřený nějak válce, nebo ventili nějaký přiohnutý, ale to by asi dělalo v motoru bordel ne? nebo nízkej tlak na palivovim čerpadle. co všechno můžu vyloučit když si nechám změřit tlaky na válcích? když budou v pohodě znamená to že ventili choděj jak maj a sou v pořádku nebo to se vyloučit nedá? No nevim, už sem z toho zoufalej, proto prosím někoho od prahy, nebo okolí řevnic, dobřichovic, berouna, praha západ, jestli by mě prostě v tom isu nesvezl, jestli to neni normální a neni to jenom nějakej muj pocit subjektivní. Jo a omlouvám se za pravopis, psal sem to ve fofru! :) UFF.
koki
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od koki »

jaký svíčky si měnil? pokud máš na autě jiný než předepsaný NGK BKR6EK, tak je zkus vyměnit cena 140,-/ks
kourk

#3 Příspěvek od kourk »

koki píše:jaký svíčky si měnil? pokud máš na autě jiný než předepsaný NGK BKR6EK, tak je zkus vyměnit cena 140,-/ks
Mam předepsaný NGK BKR6EK.
FiliposII
Klubové ID: 1332
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od FiliposII »

kdysi jsem tu cetl ze nekdo mel na isu prothlu (nebo ju tam vubec nemel) membranu, ktera urcuje jesi pude sani pres dluhe potrubi nebo kratke (jedno je lepsi na nizke otacky a druhe na vysoke). Po vimene na kteru dosel nahodu psal ze mu to jede omoc lip Ale je to enom typ proc by ti to nejelo

Jinak tlakama zjistis jenom jak su na tem valce pokud bude tlak dobry tak je vse OK no kdybys mel skriveny enom jeden ventil jak pises tak by to auto poskubavalo, takze to bych take asi vylucil, ale jisty si tim nejsu
kourk

#5 Příspěvek od kourk »

a kde najdu tu menbránu?
kourk

#6 Příspěvek od kourk »

auto nijak necuká! ještě dotaz, jak bych poznal podpálený ventili? musel bych to rozebrat. Nebo moh by to bejt duvod problému, nebo to je blbost?
kourk

#7 Příspěvek od kourk »

ještě něco dodám. Jezdilo se nějakou dobu s uplně zaseklym napínákem roz. řetězu, takže vůbec nenapínal. Nevím ale jak dlouho, už sem to tak koupil, a než sem nechával dělat rozvody, tak sám sem na tom najel tak 3 tisíce. Mohlo to následně zpusobit nějakej problém další?
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dsvatos »

Změř si tlaky...
Killca
Klubové ID: 1648

#9 Příspěvek od Killca »

a zkontroluj tlak palivovyho cerpadla, no_nameovi jela M3 jako iso a bylo to podelany cerpadlo, pak koukni na secky gumovy hadice okolo sani vzduchu, jestli nejsou jen trochu naruply, jinak vymenit a pak ty tlaky ve valcich no
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
jarda
Klubové ID: 1426

#10 Příspěvek od jarda »

jsem denně na Praze - Stodůlkách, tak nevim jestli to je Praha Západ, ale svezl bych Tě klidně..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od castro »

ta klapka v sání je na spodním dílu paroží sání, tam kde se schází a zas rozcházejí v X. uprostřed je zespodu takovej pazmekt.

Neni složitý sundat vrchní díl sání a kouknout na ni jestli neni nějak zaseklá. myslim že 4 šrouby/matky zeshora povolíš, odpojíš pár čidel a v pohodě to odklopíš i s klapkou sání.

pak bych zkontroloval i hadice "k" a "od" volnoběžnýho ventilu. Najdeš ho tak že do něj vede hadička z vlnovce sání... tak jestli to nebere vzduch někde tam....

jestli ti to syčí, tak by to mohlo někde přisávat, klidně třeba přes těsnění sání tam kde drží v hlavě motoru.

Voda ti nemizí? olej čistej bez bílý emulze na měrce? olejový skvrny v expanzce chladící kapaliny?

prostříkni kontaktolem konektor od váhy vzduchu...

a zajel bych na diagnostiku... pár lidí tady z klubu má alespoň tu základní...

co spotřeba? v normě?

airbox máš origo? nebo konusovej bastl bez odstínění tepla?
kourk

#12 Příspěvek od kourk »

jo díkes. Tak nechám změřit ty tlaky na válcích a na tom čerpadle. Pak se dižtak ozvu Jardovi
kourk

#13 Příspěvek od kourk »

voda nemizí a v oleji emulze neni. diagnostiku mi dělal kabátník v dobřichovicích. To řikal že funguje všechno jak má. diagnostika by ale tu klapku v tom paroží poznala ne, kdyby byla špatná. spotřeba kolem 10, ale spíš že na to šlapu protože to nejede.
kourk

#14 Příspěvek od kourk »

airbox origo.
e36power

#15 Příspěvek od e36power »

odkud ses?? klidne te provezu
kourk

#16 Příspěvek od kourk »

e36power píše:odkud ses?? klidne te provezu
kousek od Karlštejna taková vesnička - Mořina
Odpovědět