Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

vrtule klimatizace

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od dzusik »

chci se optat když půstím klimatizaci tak by se měla pustit i vrtule ne?co je hned za ledvinkama ale mě nejde.nevíte čím by to mohlo být?mám bmw 318 tds.
krtek
Klubové ID: 2549

#2 Příspěvek od krtek »

Přidávám se k dotazu-mám stejný problém a zdá se mi,že ta vrtule je nějaká seklá,prostě rukou když ji chci lehce pootočit,tak to o něco dře a vůbec se jí nechce... :?:
Jurek11

#3 Příspěvek od Jurek11 »

Taky jsem měl takový problém. Pokud se nehýbe a nebo jde těžko, tak je to přidřený. Mě pomohlo vyndat vystříkat a rozchodit a už to frčííí. :evil: Jinak mám 318TDS Demontáž a montáž v pohodě spodem auta.
Susi

#4 Příspěvek od Susi »

Já ho měl na 523i spálenej. Tohle je nemoc. :?
pan_vojtech

#5 Příspěvek od pan_vojtech »

Ešte pred týždňom som mal ten istý problém.Rozobral som elektromotor, kde dve magnety boli odlomené.Po nalepení a poskladaní motorček fungoval,ale som zistil že rezistor je tiež v háji.Namiesto 85W som dal 50W odpor,tým pádom má ventilátor trochu menšie otáčky.
Môže mi niekto poradiť,kedy sa zapína druhý rýchlostný stupeň ventilátora chladenia klími?...
Magister

#6 Příspěvek od Magister »

dzusik píše:chci se optat když půstím klimatizaci tak by se měla pustit i vrtule ne?co je hned za ledvinkama ale mě nejde.nevíte čím by to mohlo být?mám bmw 318 tds.
U BMW se vrtule nespouští hned po zapnutí klimatizace, ale až za čas, kdy tlakové čidlo vyhodnotí přetlak.U koncernu VW se spouší hned po zanutí klimatizace.Měl jsem ji taky v háji, ale to mi vyhodnotila diagnostika hned v zimě, takže jsem s tím počítal, že to musím dát do cajku.Musím se ale přiznat, že se to chovalo tak, že to udělalo až po delším stání na semaforu a ozval se takový zvuk´´jako vcucnutí´´ a klima nechladila.Co jsem ujel několik desítek metrů, opět chladila.....
Odpovědět