Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

blikající xenony

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Magister

#1 Příspěvek od Magister »

Mám E 46 a při jízdě mi problikne xenon (jako strobáč)...Nedělá to pořád, ale připadá mi že vždycky mě to obtěžuje týden a pak měsíc mám od toho pokoj(neproblikne ani jednou).Myslel jsem první , že to bude výbojkou, tak jsem koupil obě nové.Nepomohlo to, tak jsem na radu technika prohodil trafa, ale taky nepomohlo.Pak jsem koupil i nové geretky co jsou v parabole, ale ani tohle nepomohlo.dělal to jen jeden, teď to udělá jednou za měsíc i druhý.Nemá někdo s tímhle nějaké zkušenosti?Prej by to mohlo být i nakodováním jednotky, ale to se mi zdá divn, že by to dělalo jen někdy.Dík za radu
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Magister píše:Mám E 46 a při jízdě mi problikne xenon (jako strobáč)...Nedělá to pořád, ale připadá mi že vždycky mě to obtěžuje týden a pak měsíc mám od toho pokoj(neproblikne ani jednou).Myslel jsem první , že to bude výbojkou, tak jsem koupil obě nové.Nepomohlo to, tak jsem na radu technika prohodil trafa, ale taky nepomohlo.Pak jsem koupil i nové geretky co jsou v parabole, ale ani tohle nepomohlo.dělal to jen jeden, teď to udělá jednou za měsíc i druhý.Nemá někdo s tímhle nějaké zkušenosti?Prej by to mohlo být i nakodováním jednotky, ale to se mi zdá divn, že by to dělalo jen někdy.Dík za radu

A nedělá ti to cca po kilometru jízdy při spuštění naprosto studených xenonů? :)
Magister

#3 Příspěvek od Magister »

Fx píše:
Magister píše:Mám E 46 a při jízdě mi problikne xenon (jako strobáč)...Nedělá to pořád, ale připadá mi že vždycky mě to obtěžuje týden a pak měsíc mám od toho pokoj(neproblikne ani jednou).Myslel jsem první , že to bude výbojkou, tak jsem koupil obě nové.Nepomohlo to, tak jsem na radu technika prohodil trafa, ale taky nepomohlo.Pak jsem koupil i nové geretky co jsou v parabole, ale ani tohle nepomohlo.dělal to jen jeden, teď to udělá jednou za měsíc i druhý.Nemá někdo s tímhle nějaké zkušenosti?Prej by to mohlo být i nakodováním jednotky, ale to se mi zdá divn, že by to dělalo jen někdy.Dík za radu

A nedělá ti to cca po kilometru jízdy při spuštění naprosto studených xenonů? :)

taky někdy...máš nějaké info k tomu?
jacob
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jacob »

jednou se mi stalo že to dělala jen jedna výbojka a dosti nepravidelně, tak jsem vyměnil a je klid. Jinak xenon sady mám za 2.000,-
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Magister píše:taky někdy...máš nějaké info k tomu?

Celkem normální jev. Napřed pro zážeh je potřeba velké napětí v řádu kilovoltů a po zahřátí výbojky napětí postupně klesá. V jednu chvíli trafo přepne na konstantní napětí a v tu chvíli výbojka problikne. Pokud máš s tímto stálý problém netýkající se jen zážehu a nic nezabírá, zkusil bych tam cvaknout filtry - je to odpor s kondenzátorem, přesné hodnoty bych ti mohl zjistit, nebo by ti je mohl napsat někdo, kdo je ví z hlavy.

Jen takový dotaz, jaká "značka" je ta sada? Mám svůj tajný tip, tak jen jestli jsem se trefil :twisted: :lol:
Magister

#6 Příspěvek od Magister »

Fx píše:
Magister píše:taky někdy...máš nějaké info k tomu?

Celkem normální jev. Napřed pro zážeh je potřeba velké napětí v řádu kilovoltů a po zahřátí výbojky napětí postupně klesá. V jednu chvíli trafo přepne na konstantní napětí a v tu chvíli výbojka problikne. Pokud máš s tímto stálý problém netýkající se jen zážehu a nic nezabírá, zkusil bych tam cvaknout filtry - je to odpor s kondenzátorem, přesné hodnoty bych ti mohl zjistit, nebo by ti je mohl napsat někdo, kdo je ví z hlavy.

Jen takový dotaz, jaká "značka" je ta sada? Mám svůj tajný tip, tak jen jestli jsem se trefil :twisted: :lol:

To je origoš bosch.Už jsem z toho celkem bezradný, jednu dobu jsem uvažoval, že to vyměním celé za nové a bude pokoj:o)
Právě to někdy dělalo na nerovnostech a to jsem myslel, že někde bude špatný kontakt, nebo dráty, ale to jsem celé prolezl 10x a nic.Potom, když měl problém trvalejší ráz, tak jsem to bedlivě sledoval a zjistil, že to nejsou jen nerovnosti, ale že to udělá ikdyž stojím na semaforu a auto se nehýbe.
Magister

#7 Příspěvek od Magister »

jacob píše:jednou se mi stalo že to dělala jen jedna výbojka a dosti nepravidelně, tak jsem vyměnil a je klid. Jinak xenon sady mám za 2.000,-

výbojky jsem koupil jako první nové, ale nepomohlo to.A žžádná náhrada...origoš z BMW za 4326/ks
hertz1

#8 Příspěvek od hertz1 »

Nevím to úplně přesně, ale někde se tady už dřív psalo, že pokud namontuješ dodatečně xenony tak musíš nechat přehrát soft. v řídící jednotce nebo je potřeba připojit nějaký odpor ( hodnotu neznám), pomocí kterého se potom xenony tváří jako normální žárovky. Zkus si najít starší témata. Všechno se tu už řešilo. :wink:
lospiratos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od lospiratos »

hertz1 píše:Nevím to úplně přesně, ale někde se tady už dřív psalo, že pokud namontuješ dodatečně xenony tak musíš nechat přehrát soft. v řídící jednotce nebo je potřeba připojit nějaký odpor ( hodnotu neznám), pomocí kterého se potom xenony tváří jako normální žárovky. Zkus si najít starší témata. Všechno se tu už řešilo. :wink:

ty xenony jsou origo ....
taky tento jev jsem zacal registrovat ale ted uz asi tak 3 mesice ani tuk tak nevim.
Odpovědět