Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
blikající xenony
Mám E 46 a při jízdě mi problikne xenon (jako strobáč)...Nedělá to pořád, ale připadá mi že vždycky mě to obtěžuje týden a pak měsíc mám od toho pokoj(neproblikne ani jednou).Myslel jsem první , že to bude výbojkou, tak jsem koupil obě nové.Nepomohlo to, tak jsem na radu technika prohodil trafa, ale taky nepomohlo.Pak jsem koupil i nové geretky co jsou v parabole, ale ani tohle nepomohlo.dělal to jen jeden, teď to udělá jednou za měsíc i druhý.Nemá někdo s tímhle nějaké zkušenosti?Prej by to mohlo být i nakodováním jednotky, ale to se mi zdá divn, že by to dělalo jen někdy.Dík za radu
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Magister píše:Mám E 46 a při jízdě mi problikne xenon (jako strobáč)...Nedělá to pořád, ale připadá mi že vždycky mě to obtěžuje týden a pak měsíc mám od toho pokoj(neproblikne ani jednou).Myslel jsem první , že to bude výbojkou, tak jsem koupil obě nové.Nepomohlo to, tak jsem na radu technika prohodil trafa, ale taky nepomohlo.Pak jsem koupil i nové geretky co jsou v parabole, ale ani tohle nepomohlo.dělal to jen jeden, teď to udělá jednou za měsíc i druhý.Nemá někdo s tímhle nějaké zkušenosti?Prej by to mohlo být i nakodováním jednotky, ale to se mi zdá divn, že by to dělalo jen někdy.Dík za radu
A nedělá ti to cca po kilometru jízdy při spuštění naprosto studených xenonů?

Fx píše:Magister píše:Mám E 46 a při jízdě mi problikne xenon (jako strobáč)...Nedělá to pořád, ale připadá mi že vždycky mě to obtěžuje týden a pak měsíc mám od toho pokoj(neproblikne ani jednou).Myslel jsem první , že to bude výbojkou, tak jsem koupil obě nové.Nepomohlo to, tak jsem na radu technika prohodil trafa, ale taky nepomohlo.Pak jsem koupil i nové geretky co jsou v parabole, ale ani tohle nepomohlo.dělal to jen jeden, teď to udělá jednou za měsíc i druhý.Nemá někdo s tímhle nějaké zkušenosti?Prej by to mohlo být i nakodováním jednotky, ale to se mi zdá divn, že by to dělalo jen někdy.Dík za radu
A nedělá ti to cca po kilometru jízdy při spuštění naprosto studených xenonů?
taky někdy...máš nějaké info k tomu?
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Magister píše:taky někdy...máš nějaké info k tomu?
Celkem normální jev. Napřed pro zážeh je potřeba velké napětí v řádu kilovoltů a po zahřátí výbojky napětí postupně klesá. V jednu chvíli trafo přepne na konstantní napětí a v tu chvíli výbojka problikne. Pokud máš s tímto stálý problém netýkající se jen zážehu a nic nezabírá, zkusil bych tam cvaknout filtry - je to odpor s kondenzátorem, přesné hodnoty bych ti mohl zjistit, nebo by ti je mohl napsat někdo, kdo je ví z hlavy.
Jen takový dotaz, jaká "značka" je ta sada? Mám svůj tajný tip, tak jen jestli jsem se trefil

Fx píše:Magister píše:taky někdy...máš nějaké info k tomu?
Celkem normální jev. Napřed pro zážeh je potřeba velké napětí v řádu kilovoltů a po zahřátí výbojky napětí postupně klesá. V jednu chvíli trafo přepne na konstantní napětí a v tu chvíli výbojka problikne. Pokud máš s tímto stálý problém netýkající se jen zážehu a nic nezabírá, zkusil bych tam cvaknout filtry - je to odpor s kondenzátorem, přesné hodnoty bych ti mohl zjistit, nebo by ti je mohl napsat někdo, kdo je ví z hlavy.
Jen takový dotaz, jaká "značka" je ta sada? Mám svůj tajný tip, tak jen jestli jsem se trefil![]()
To je origoš bosch.Už jsem z toho celkem bezradný, jednu dobu jsem uvažoval, že to vyměním celé za nové a bude pokoj:o)
Právě to někdy dělalo na nerovnostech a to jsem myslel, že někde bude špatný kontakt, nebo dráty, ale to jsem celé prolezl 10x a nic.Potom, když měl problém trvalejší ráz, tak jsem to bedlivě sledoval a zjistil, že to nejsou jen nerovnosti, ale že to udělá ikdyž stojím na semaforu a auto se nehýbe.
Nevím to úplně přesně, ale někde se tady už dřív psalo, že pokud namontuješ dodatečně xenony tak musíš nechat přehrát soft. v řídící jednotce nebo je potřeba připojit nějaký odpor ( hodnotu neznám), pomocí kterého se potom xenony tváří jako normální žárovky. Zkus si najít starší témata. Všechno se tu už řešilo. 

-
- Kontaktovat uživatele:
hertz1 píše:Nevím to úplně přesně, ale někde se tady už dřív psalo, že pokud namontuješ dodatečně xenony tak musíš nechat přehrát soft. v řídící jednotce nebo je potřeba připojit nějaký odpor ( hodnotu neznám), pomocí kterého se potom xenony tváří jako normální žárovky. Zkus si najít starší témata. Všechno se tu už řešilo.
ty xenony jsou origo ....
taky tento jev jsem zacal registrovat ale ted uz asi tak 3 mesice ani tuk tak nevim.