Uz sem to zde psal ale bohuzel mi nebylo odpovezeno.Jde u onoho modelu povolit spojka?...Klouze mi,ale slyselslysel jsem ,ze kdyz spojkovy pedal nema ze zacatku vuli a jde hned v tahu tak by pry stacilo spojku povolit je to prada da se to?Kdyz ano kde se nachazi stelovani? DEKUJIII
Mám podobný problém ale 316i rv 95. začátek spojky jde zlehka zhruba 3-5 cm pak jde ztuha v tuz chvíly zabere a pak už jde celou dobu stejně ztuha. Ale to mně netrápí. spíš řeším rozjezdy. Do 2000 jde relativně dobře pak se ale jakoby ztartí výkon (otáčky se zastavěj a nelezou) pak to zas zabere auto jakoby poskočí a ropzkáče se jak svin dokud tam nenarvu za 2... ale dělá to jen občas. Při rozjedzdech za studena mi občas nechtěj vylízt otáčky (na neutrál bez problémů) i když to táhnu přes spojku a na podlahu prostě nechtěj vylízt trvá větzšuinou tak 5-10 vteřin a pak se chytne...
shade120l píše:Mám podobný problém ale 316i rv 95. začátek spojky jde zlehka zhruba 3-5 cm pak jde ztuha v tuz chvíly zabere a pak už jde celou dobu stejně ztuha. Ale to mně netrápí. spíš řeším rozjezdy. Do 2000 jde relativně dobře pak se ale jakoby ztartí výkon (otáčky se zastavěj a nelezou) pak to zas zabere auto jakoby poskočí a ropzkáče se jak svin dokud tam nenarvu za 2... ale dělá to jen občas. Při rozjedzdech za studena mi občas nechtěj vylízt otáčky (na neutrál bez problémů) i když to táhnu přes spojku a na podlahu prostě nechtěj vylízt trvá větzšuinou tak 5-10 vteřin a pak se chytne...
Jako opotřebovaná/neseštelovaná spojka je jedna věc. Ale to, že ti auto netáhne a blbne je motorová záležitost. Já bych to viděl na nějakou elektroniku, zkus diagnostiku nejprve. Co volnoběh,svíčky, filtry?