Ahoj. Mám problém a nevím jak velkej. Autko jezdilo v pohodě, ale cca minulý týden začalo klepat v motoru a docela znatelně kouřit Nevíte co za čerta v tom je, mám stracha aby mi neodešel komplet motor když s tím budu jezdit Moc děkuju za jakoukoli radu
tupaccz píše:no pokud neubyva olej tak motor bude ok ale viš jak u tech td to klepaní dříve nebo později přijde kolik mas najeto???
Tak sem se na to včera podíval pořádně...černý kouř jen když přidám zprudka, ale normálně po pomalém přidání kdy se ozve to klepání je dým světlý a do modra Co to může být?
rada je tahle: dokud to jede, odvez to do servisu a priprav se na bud generalku motoru, nebo na to, ze to budes prodavat na dily, kazdopadne, kdyz to dela tohle, nespravoval bych to na ulici, usetris spoustu casu a nervu v tom servise, nemluve o tom, ze tenhle motor proste sem tam potrebuje par dilu vymenit...
miramax píše:rada je tahle: dokud to jede, odvez to do servisu a priprav se na bud generalku motoru, nebo na to, ze to budes prodavat na dily, kazdopadne, kdyz to dela tohle, nespravoval bych to na ulici, usetris spoustu casu a nervu v tom servise, nemluve o tom, ze tenhle motor proste sem tam potrebuje par dilu vymenit...
To jo, ale jde mi o to jestli to půjde spravit nebo jestli mám zrovna shánět druhý motor víš a co by třeba ten nový motor stál
no dívej zajeď kmechanikovi a on ti zijsti co je špatne onoto klidně muže být jen turbo no jen:-D hlavně kontroluj olej určite to bude ubývat a mechanik ti řekne jestli turbo nebo motor ale nenapsal si pořak kolik to má najeto no a další věc jak často jsi měnil olej?
tupaccz píše:no dívej zajeď kmechanikovi a on ti zijsti co je špatne onoto klidně muže být jen turbo no jen:-D hlavně kontroluj olej určite to bude ubývat a mechanik ti řekne jestli turbo nebo motor ale nenapsal si pořak kolik to má najeto no a další věc jak často jsi měnil olej?
No najeto má dle tacho 180 tis, ale víš jak, to nemusí být pravda. Olej se měnil vždy pravidelně v servisu. Zajímavé je že to začalo dělat najednou...na volnoběh pohoda, ale jak se přidá začne to klepat a před tím to ani nekouřilo, až po tom co to začalo klepat. Mám strach aby to třeba nebyla klika
tupaccz píše:no dívej zajeď kmechanikovi a on ti zijsti co je špatne onoto klidně muže být jen turbo no jen:-D hlavně kontroluj olej určite to bude ubývat a mechanik ti řekne jestli turbo nebo motor ale nenapsal si pořak kolik to má najeto no a další věc jak často jsi měnil olej?
No najeto má dle tacho 180 tis, ale víš jak, to nemusí být pravda. Olej se měnil vždy pravidelně v servisu. Zajímavé je že to začalo dělat najednou...na volnoběh pohoda, ale jak se přidá začne to klepat a před tím to ani nekouřilo, až po tom co to začalo klepat. Mám strach aby to třeba nebyla klika
180000 to je akorat tak na vyměnu toho turba vis jak jak odejde naš modro černy dym s vyfuku a melo by to papat i ten olej klepání budíž i to je mozne tuba proste jedou a pak zničeho nic třeba odejde těsnění a je to hotove prověř to turbo na BMW JE 18000km fakt maloznamy ma skoro 500000km a ješte mu to jede