Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

digi klima-POMOC!!!!!!!!!!!!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
libovka

#61 Příspěvek od libovka »

JaraX píše:
zachy325 píše:
JaraX píše:to bude něco bud přímo v panelu klimy a nebo teoreticky by to mohl dělat i ten elektro ventil, funguje na principu eleketromagnetu a přivedeného napětí, tuším že s pozitivní logikou, tudíž čím větší napětí, tím víc otevřenej ventil a tím víc teplta, nic víc by v autě nemělo řešit teplej/studenej než todle a panel klimy, takž si první pujč od nějakyho kamoša panel klimy a pokud to není ono, šetři na ventil, taky bych zkusil změřit kolik voltů jde do toho ventilu, teoreticky někde bude čidlo co měří teplotu vzduchu co jde z klimy, pokud jde teplej moc tak asi přivře ventil, takže asi tak.

diky za radu a nevis nahodou kde ten ventil je?

u motoru na blatníku, sou to takovy dva valečky do kterych vedou hadice a dráty.

Ty ventily fungujou na principu ON-OFF.Takže musej cvakat.Čím vyšší teplota tím rychleji cvakaj-otevíraj.Problém bych hledal fakt v ovládacím panelu.Švagr má ten samej problém a vím na 100% že je to ovládací panel.
kalik

#62 Příspěvek od kalik »

to Kuaja a Killca: dík za info
Peter
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Peter »

zachy325 píše: ahoj a kde presne je ten kohout???jinak se uz otepluje tak to zachvilku bude zbytecny ale alespon at to je na pristi zimu spraveny

Zachy vyriešil si to už? Mám rovnaký problém v e39. Pri dlhej jazde prestane ísť teplý vzduch, musím mu dať naplno 32 a späť. Vnútorné čidlo mám vyčistené.
Ešte by som sa pozrel na ten ventil. Neviete niekto či ho je možné rozobrať a vyčistiť?
zachy325
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od zachy325 »

Peter píše:
zachy325 píše: ahoj a kde presne je ten kohout???jinak se uz otepluje tak to zachvilku bude zbytecny ale alespon at to je na pristi zimu spraveny

Zachy vyriešil si to už? Mám rovnaký problém v e39. Pri dlhej jazde prestane ísť teplý vzduch, musím mu dať naplno 32 a späť. Vnútorné čidlo mám vyčistené.
Ešte by som sa pozrel na ten ventil. Neviete niekto či ho je možné rozobrať a vyčistiť?

bohuzel ne ale jeste jsem neskousel ten ventil u motoru tak skusim jeste to a uvidime
Peter
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Peter »

Prišiel som na to, že chladnejší začne fúkať ked povytáčam motor ... :? nejaké nápady :?:
Mirda328

#66 Příspěvek od Mirda328 »

no tak to je presne ono :? asi zacnu jezdit v kulichu a poradnejch zimnich fuskach sakra, dam28 a mam na nose rampouch, dam 29zacne malinko topit musim dat 32 aby to makalo ale zadnej zazrak tak se pripojuju k tematu asi to vsechno rozeberu vycistim to cidlo a ty ventyly, jo nemuze byt vhaji to cidlo? myslim ho prepajet?
Mirda328

#67 Příspěvek od Mirda328 »

joa mimochodem jak vyndam ten panel s displejem klimy abych tocely nerozrejpal? diky
Killca

#68 Příspěvek od Killca »

mirda2 píše:joa mimochodem jak vyndam ten panel s displejem klimy abych tocely nerozrejpal? diky

panel normalne vytrhnout, nejlip zespoda odpajcnout BCcko a pak jde panel ven v klidu, pod BC v mini kaslicku by mela byt dira na prst aby bc slo vytahnout

jinak muze byt v haji ten rezistor co meri teplotu co je v panelu, pak teoreticky i termostatem to muze byt, pak ty secky ventily atd a vzduchem ve chladici kapaline

kdyz jedes a chvili to drtis, neroztopi se to vic pri ty podlaze? jestli jo, tak termostat vymenit
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Mirda328

#69 Příspěvek od Mirda328 »

Killca píše:
mirda2 píše:joa mimochodem jak vyndam ten panel s displejem klimy abych tocely nerozrejpal? diky

panel normalne vytrhnout, nejlip zespoda odpajcnout BCcko a pak jde panel ven v klidu, pod BC v mini kaslicku by mela byt dira na prst aby bc slo vytahnout

jinak muze byt v haji ten rezistor co meri teplotu co je v panelu, pak teoreticky i termostatem to muze byt, pak ty secky ventily atd a vzduchem ve chladici kapaline

kdyz jedes a chvili to drtis, neroztopi se to vic pri ty podlaze? jestli jo, tak termostat vymenit

no nevim ja tomu nevenoval moc pozornost myslel jsem ze se mi to zda ale vcera stim jela pritelkyne a prej ze to neni auto ale mrazak :lol: se do toho dnes pustim a snad na neco prijdu, kdyz dam manuelni foukani tak na okno i na nohy by mel jit stejne teplej vzduch ze, no ja jezdim s octavcou a tam vim jak to maka jestli je to u bmw stejny tak to poznam

jinak diky za radu
Killca

#70 Příspěvek od Killca »

mirda2 píše:no nevim ja tomu nevenoval moc pozornost myslel jsem ze se mi to zda ale vcera stim jela pritelkyne a prej ze to neni auto ale mrazak :lol: se do toho dnes pustim a snad na neco prijdu, kdyz dam manuelni foukani tak na okno i na nohy by mel jit stejne teplej vzduch ze, no ja jezdim s octavcou a tam vim jak to maka jestli je to u bmw stejny tak to poznam
jinak diky za radu

pri "auto" jedou vetraky pdole toho kde je potreba pritopit a jedou teple (na nohy vlastne furt) a z hlavniho stredovyho bud nefouka nic nebo jen studeny na ovlazeni ridicovejch oci do breku (kolecko pod nim ale musi byt na stredu),, pri manualnim nastaveni fouka z toho co je nastaveny (kerej vetrak) to co je nastaveny (teplota)
Mirda328

#71 Příspěvek od Mirda328 »

okej, to jsem rad ze vim co ty cudly delaj, to dnes cely rozpitvam, ale jak rozeberu ty ventyly tak nevim co tam mam hledat vlastne nebo jak je vyzkouset asi jen vycistit? to mi vytece asi hodne vody co :(
Killca

#72 Příspěvek od Killca »

mirda2 píše:okej, to jsem rad ze vim co ty cudly delaj, to dnes cely rozpitvam, ale jak rozeberu ty ventyly tak nevim co tam mam hledat vlastne nebo jak je vyzkouset asi jen vycistit? to mi vytece asi hodne vody co :(

nooo, stimhle hrabanim se ve strevech vetrani jeste zkusenost nemam,to neporadim, ale zrejme, rozhejbat a procicstit promazat co se ma hejbat, vycistit co se da a shlednout fukncnost no, ale nevim, treba netopi ty draty co se rozehrivaj pri nastaveni teploty, teda jestli tam vubec neco takovyho je
Mirda328

#73 Příspěvek od Mirda328 »

panove tak u me to vypada ze odesel motorek ktery seje vzduch skrz cidlo, doporucuju zkontrolovat -ja to nastartoval a a koukam motorek se netoci tudis cidlo nema aktualne teply vzduch.....proto mi to topilo az nad 28, uz je mi to jasny, nazacatku bylo studene pak se ale ohrivalo od podsviceni displeje a myslelo si to ze je vzduch teply a nechtelo to topit protoze okolo neproudil aktualni vzduch!!! pak je jasny proc to topi jen na plny ceres
Peter
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Peter »

:idea: ten motorček sa má točiť vždy ked je zapnuté vetranie :?: ak áno tak to všetko vysvetluje
Mirda328

#75 Příspěvek od Mirda328 »

no to si jisty nejsem ale na druhou stranu jak jinak by se tam dostaval cerstvy vzduch na cidlo, kdyz uvnitr toho panelu je teplo porad stejny, me te motorek chli makal a pak zacal delat jen drrrrrr ....jako kdyz se nemuze rozbehnout takze prvni du sehnat nebo rozebrat motorek
Killca

#76 Příspěvek od Killca »

ten vetracek se toci vzdy kdyz je poloha pred startovanim coz se rovna== ze foukaj vetraky a vzdy se jeste chvili toci i po vypnuti i zamceni auta
Mirda328

#77 Příspěvek od Mirda328 »

tak rozebrano, vycisteno dukladne a motorek se krasne toci tak ho tam vrazim a uvidime :)
Killca

#78 Příspěvek od Killca »

no me en vetracek docela huci jak trafo, si na to koukal poradne? ja sem mysel ze primo ten vetracek se neda rozebrat, tobe jde? jinak jsem koukal dnes na ten panel a mam tam dohromady 3 konektory, jeden velkej hlavni, jeden mensi datovej a vetrackovej konektor, tak mas o jeden vic, by me zajimalo co to bude za fuknci
Vorel

#79 Příspěvek od Vorel »

Je to nefungojící ventilátor v klimě.Když se digi-klima vyndá,tak je zespodu.Jekmile přestane běžet,teplotní čidlo je zmatený a klima začne blbnout přesně tak jak popisuješ
Mirda328

#80 Příspěvek od Mirda328 »

jj jde rozebrat, upne celej ten motorek, osicka, ulozeni, magnet i civka a tistak s odpory, umil jsem to isopropylalkoholem na tistaky malym sterckem osudil slozil a maka pradne a hodne tise, jen nezbyl cas na motaz, ale myslim, ze touz je to nejmensi
Odpovědět