Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

studeny motor, visko spojka nejde zastavit rukou....

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
calif

#1 Příspěvek od calif »

zdravim, vim ze se to tu resilo, ale funkce hledat mi nefacha, proto se tu jak debil porad ptam na veci co bych si mohl najit....
takze natocim motor, vrtule na visko se roztoci soubezne s motorem, ale nezastavim ji ani rukou ani novinama jak se tu psalo, nybrz ani sroubovakem :)
takze je v spatna??? nechapu co na tom muze byt rozbiteho, sundaval sem ji kdyz sem menil termostat, je to jen vrtule na hrideli, zadne kabely nic...:(
ale v lete ani v tech nej hicech se mi motor neprehral....
prosim o radu....jinak motor M50
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

A jaký kabely by sis tam jako představoval ? :lol: :lol: Zjisti si jak vlastně visko-spojka funguje :wink: Pokud ji při studeným motoru neprotočíš rukou, tak si běž koupit novou..
calif

#3 Příspěvek od calif »

no jo sem holt mechanik amater s nizkym povedomim o motorickych soucastkach a tak vubec :)
no za studena s vyplym motorem s ni otocim, ne ze bych ji roztocil jak ruletu ale tocim s ni.....takze ok?
Slid
Klubové ID: 1699

#4 Příspěvek od Slid »

pozor na utažení visky
šrouby ventilátoru (4 tuším) utáhnout 10Nm
samotnou visku k náboji čerpadla 40Nm
Vypadá to, že ji máš zadřenou, zkus sní otočit u stojicího motoru, pokud sní neotočíš nebo jen velmi z tuha je drblá a buď ji zastavíš nějak u studeného opravdu násilně kde fakt na ní zatlačíš ze shora třeba těma novinama, že skoro chytnou :D a nějak to pomůže a odsekne se a nebo už ji nepomůže už nic a bude chtít dát novou.
Mě se taky jednou takhle kousla, přetáhl jsem šrouby a bylo hotovo, naštěstí jsem je pak utáhl dobře,fakt hodně zatlačil u studeného motor, kde sem skoro spálil noviny a takhle zázračně odsekla se a zase funguje dále už rok.
calif

#5 Příspěvek od calif »

Slid píše:pozor na utažení visky
šrouby ventilátoru (4 tuším) utáhnout 10Nm
samotnou visku k náboji čerpadla 40Nm
Vypadá to, že ji máš zadřenou, zkus sní otočit u stojicího motoru, pokud sní neotočíš nebo jen velmi z tuha je drblá a buď ji zastavíš nějak u studeného opravdu násilně kde fakt na ní zatlačíš ze shora třeba těma novinama, že skoro chytnou :D a nějak to pomůže a odsekne se a nebo už ji nepomůže už nic a bude chtít dát novou.
Mě se taky jednou takhle kousla, přetáhl jsem šrouby a bylo hotovo, naštěstí jsem je pak utáhl dobře,fakt hodně zatlačil u studeného motor, kde sem skoro spálil noviny a takhle zázračně odsekla se a zase funguje dále už rok.
no tak ja povoloval jen celou vrtuli abych se dostal na ten termostat,to znamena jen tu matku na te hrideli, tusim 32klic, je tam opacny zavit,pak sem ji normalne nasadil a utahnul, tak nevim jakou silou, proste tak normalne,zkusim s ni otocit s vyplym motorem, mela by se tocit jako kdyz cvrnku do detskyho větrníku nebo staci kdyz pohnu s lopatkama? ale asi bude zatuhla no :( jinak ty ctyri sroubky nevim jaky myslis....ty co jsou na visko? kdyz sem ji vyndal videl sem na ni nejake sroubky.....nebo ty co jsou u te hridele na ktere je nasazena vrtule? jsem z toho magor, kluci ja prakticky nikdy na aute nic nesprvavoval az posledi rok co mam BMW :)
jo ale kdyz je motor studeny a bezi tak tu vrtuli nezastavim ani sroubovakem,,,:( ale jak rikam, v lete ani v nej vedrech sem nesel pres pulku s teplotou.....chjo
fix
Klubové ID: 1145
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od fix »

někde tu bylo že viska se může po startu točit chvíli natvrdo s motorem než se v ní kapalina dostane kam má - a pak povolí

(v návodu u visky se píše že správně funguje pouze roztočená)
Slid
Klubové ID: 1699

#7 Příspěvek od Slid »

tady sem narychlo oskenoval, tak mrkněte, sakra si to zvětšete :oops:
Obrázek
Obrázek
Odpovědět