Asi tlumič, buď uchycení se nějak povolilo, anebo je komplet v pr.. Ještě jsem na to nekoukal. Rád bych se zeptal, jestli je svépomocná výměna zadních tlumičů u e36 nějaký problém. Naposled jsem měnil tlumiče u Formana a v pohodě.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Asi tlumič
Poslední dobou slýchávám ze zadní horní části nějaké klepání. Anděl strážný to asi nebude, protože to klepe i když jedu pomalu.
Asi tlumič, buď uchycení se nějak povolilo, anebo je komplet v pr.. Ještě jsem na to nekoukal. Rád bych se zeptal, jestli je svépomocná výměna zadních tlumičů u e36 nějaký problém. Naposled jsem měnil tlumiče u Formana a v pohodě.
-
plysakmartin
- Klubové ID: 1651
Ja ti to poviem tak: menil som sam predne (stahovaky som mal, ale auto len na zvedaku) a uz NIKDY, ale fakt NIKDY na to ani nesahnem. Tak nasrany som snad bol prvykrat v zivote... To aj zenska prestala vyliezat z baraku a pytat sa kedy to bude hotove, aby nedostala 30 nahodnych ran kladivom ...
7er. True definition of luxury. Yours.
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Mohu se zeptat v cem byl problem? Menil jsem predni tlumice na nekolika autech ale u BMW jeste ne a chystam se na to... Tak at vim co me ceka... diky100RM píše:Ja ti to poviem tak: menil som sam predne (stahovaky som mal, ale auto len na zvedaku) a uz NIKDY, ale fakt NIKDY na to ani nesahnem. Tak nasrany som snad bol prvykrat v zivote... To aj zenska prestala vyliezat z baraku a pytat sa kedy to bude hotove, aby nedostala 30 nahodnych ran kladivom ...
- bergos
- Klubové ID: 159
neviděl bych na tom žádný problém, už jsem to delal ma dvou e36. ta druhá byla už celkem rychlovka.
ale stahovák je opravdu zapotřebí jen na předek. nejvíce jsem se zdržel při odplastování interiéru. 
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi

Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
Já jsem se u předních tlumičů na E36 taky pěkně zapotil. Což o to, sundat tlumič není žádný problém, ale musel jsem stlačit pružiny úplně na maximum, až se závity o sebe dotýkaly a potom jsem je zaaretoval takovýma svorkama, ale při povolování se mi to trochu roztáhlo a když jsem sundal horní misku, tak jsem ji potom za živého boha nemohl dostat zpátky, páč 6-ti vál má ty péra fakt tuhé...no spotil jsem se aj na ř*ti...
-
chrompacket
to klepani co popisujes z vrchni casti je urco horni ulozeni tlumicu..cenovka jednoho by mela byt cca 400,- nevim ted presne...problem v tlumicich to urcite nebude pokud to vydava klepavy zvuk...mj. pokud chces vymenit horni ulozeni, musi stejne tlumice dolu..vymena je jednoducha...dole je sroub M10 nebo M12, ktery drzi tlumic zespod, na vrchu to drzi ve zvonu v tom hornim ulozeni...to se povoli, povoli se kost stabilizatoru a tlumic jde ven...pruziny jsou oddelene od tlumicu...
klido se muzes stavit ke mne do garage je to chvilka prace a rad uvidim tu cosmosschwarz po takove dobe...
jestli budes chtit neni problem objednat dily a dovezt
zdarec Roman
klido se muzes stavit ke mne do garage je to chvilka prace a rad uvidim tu cosmosschwarz po takove dobe...
jestli budes chtit neni problem objednat dily a dovezt
zdarec Roman
-
chrompacket
klepani se ozve i tehdy projedes li i nepatrnou nerovnosti ci pri pridani plynu apod..Brody píše:Jeste banalni otazecka.Jak poznam ze je v haji ulozeni?Jestli se to da vubec poznat aniz bych to rozebral?
nejlepe je odkryt koberec ci zvednout kapotu a podivat se...vetsinou se u zadni vytrhne komplet guma a pistnice v tom smajda jak v mamine