Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Alternator-nabíjanie.....318i
-
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar hosi!Chcem sa vas opytat,ci ste uz merali nabíjanie akumlatora?Dneska som meral: pri volnobehu som nameral 13,8V ked som zapol svetla(aj dialkove) tak mi to kleslo na 12,3 a ked som zapol vsetko co som vedel
tak mi to kleslo na 10,6.......skusal som pridavat otacky,ale hodnoty sa nezmenili....podla mna alternator by mal drzat min. 13V!!! Co hovorite, mam zly alternator??? Alternator je 65A! Diky!

to nemuže,proud dává alternator...jestli ti nesviti kontrolka při zapnutem klíčku,muže to mit 2 duvody....budto je praskla samotná žárovka(auto nedobiji,protože žárovicka budí nabíjení) a pak problém v alternatoru,např upadlej dratek od snímaciho kroužku.To ale asi nebude tvuj prípad,píšeš že to tvoje auto nejakej ten proud dává,takže já bych to tipoval na regulator napětí v alternatoru 

-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Trochu to asi dobíjí, jinak by jsi už dávno nejezdil. Osobně bych vyndal alternátor, rozebral tak, abych se dostal na uhlíky. Buď je jeden uhlík zaseklý, visí, nebo je už rozpadlý. Potom regulátor nemůže dát potřebný budící proud do vinutí. Pokud budou uhlíky OK, jemným smirkovým papírem očistit kroužky, na kterých uhlíky sedí. Při rozebrání bych ještě proměřil diody, jestli není některá spálená = nevede vůbec. 

-
- Kontaktovat uživatele:
JanK píše:to nemas pravdu,na volnobeh a pri vsem zaplém muze jit az na 12,2V
No ja to beru podle sveho pred pulrokem repasovaneho altiku..vymeneno vse nove,rotor,regulator od Bosche (ne zadna shitka za 300kc)
Mam naprosto stabilne dobijeni jak jsem psal, jedno jestli volnobeh nebo vyssi otacky a jedno jestli vyhrivam sicny,zadni okno, fukary atd...¨
Ale pokud odbornik rika, ze i naprosto v poradku altik muze davat 12,3 na volnobeh...tak to tak asi bude.
-
- Kontaktovat uživatele:
Oživim trochu toto téma. Mam podobnej problém. Když nastartuji auta s plně nabitou baterii (nabita z nabíječky doma), tak se po asi pul minutě jemně rozsvíti kontrolka baterie a stale jemně problikává. Když mi takhle problikavala minule, tak se nakonec uplně vybila a auto přestalo jet. Ještě předem řikam, že jsem vyndaval předevčírem chladič a před tím sem nikdy tento problém neměl. Díky za rady