Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rezonance e36 318i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Mám menší problém, začali se mi od někud ozvívat drnčívé rezonance! Původně jsem si myslel že to dělá reprák (takový chrčící zvuk) ale dneska jsem zjistitl že když vypnu rádio dělá to taky.. a jen při určitých otáčkách navíc.. cca 2800ot/min.. předem díky za všechny rady.. :wink: začínám trochu dostávat strach.. doufám že to nebude nic v převodovce (typuju to na silentblok na převodovce)
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Chtelo by to asi lepe specifikovat... dela to jen za jizdy nebo aji kdyz vytocis motor na miste? Pokud i na miste najel bych na rampu a at ti nekdo prida plyn a patrej. A taky odkud to jde jestli z motoru nebo z pod auta... To je tak tezke rict...
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jendix »

xSAFA píše:Chtelo by to asi lepe specifikovat... dela to jen za jizdy nebo aji kdyz vytocis motor na miste? Pokud i na miste najel bych na rampu a at ti nekdo prida plyn a patrej. A taky odkud to jde jestli z motoru nebo z pod auta... To je tak tezke rict...

no právě že jenom se zařazenou rychlostí za jízdy.. aspon co jsem zatím vysledoval.. je jedno na kterou rychlost.. pokaždý je to stejný.. při 2800 otáčkách to začne.. vždy stejnou frekvencí.. ve stejném otáčkovém rozsahu.. přibližně.. z toho usazuju.. že to asi bude nějakej ten silentblock.. jinak ozívá se to odněkud od převodovky.. zdá se.. těžko se to odhaduje odkud to jde.. až se dostanu na jámu tak to samo prozkoušim.. a osahám.. jen jsem si říkal jestli neměl někdo s něčím takovým zkušenosti.. uvítám každý tip na co se podívat..

ps: řikal jsem si že by to mohlo být třeba taky ložisko někde v převodovce, ale to by se podle mě projevovalo postupně.. tohle začalo z ničeho nic..
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

me takle drnci katalyzator, ale jen kdyz to trochu podtocim no, tak to asi nebudes mit stejny, skoukni silenty na prevodovce a na motoru a koukni i na kardan, muze bejt povolenej nebo neco no
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

Killca píše:me takle drnci katalyzator, ale jen kdyz to trochu podtocim no, tak to asi nebudes mit stejny, skoukni silenty na prevodovce a na motoru a koukni i na kardan, muze bejt povolenej nebo neco no

a co uložení kardanu? to mi teda tvrdil kámoš že by to mohlo dělat, já si zase řikám, že uložení by se projevovalo spíš postupně.. tohle prostě z ničeho nic začalo minulý pondělí.. tak si spíš řikám že by se někde mohl proklepat ten silentblock.. no o víkendu na to snad kouknu.. :roll:
Sumik

#6 Příspěvek od Sumik »

Mě toto dělal vysypaný katalizátor.Bylo tam tak 25% té hmoty a v té bandasce byl zcela volně.Je zajímavé že emisema to prošlo i na STK v Rakousku bez problémů.Navařili jsme tam kat myslím ze SAABA , protože byl zhruba ve stejné bandasce ,drnčení zmizelo a STK zase bez problémů. :D
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

Sumik píše:Mě toto dělal vysypaný katalizátor.Bylo tam tak 25% té hmoty a v té bandasce byl zcela volně.Je zajímavé že emisema to prošlo i na STK v Rakousku bez problémů.Navařili jsme tam kat myslím ze SAABA , protože byl zhruba ve stejné bandasce ,drnčení zmizelo a STK zase bez problémů. :D

no ale tohle je takovej jinej zvuk.. jak jsem psal. nejdřív jsem myslel že je to repérákama.. ale pak jsem zjistil že to jde od převodovky.. navíc je to jen při určitých otáčkách na všechny převodový stupně.. bez rychlosti jsem zkoušel auto vytočit.. a nic nerezonovalo ani neklepalo.. fakt nevim..
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

Ten kat to nebude to dela spis jak psal killca kdyz je motor pod otackama tak to zachrasti. mel jsem taky uvolenenej ten plášt...
Odpovědět