Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

okna kupé e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
HanzE3
Klubové ID: 1381
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od HanzE3 »

Už jsem téměř vychytal vše co bylo potřeba nutně udělat a těď zbývají "měnší nemoci". K věci, seká se mi okno u spolujezdce, funguje jen na přerušované mačkání vypínače a okno u řidiče mi to už udělalo taky.Když je teplota kolem nuly nejde šíbr - nemá nějakou "ochranu", aby se to nepo... Co s tím, namazat???
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Crazy »

to by me taky moooc zajimalo ,dela me to totiz uplne to same..a ten sibr taky, nez se asi jako ohreje ci co..vazne netusim. :(
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od castro »

jestli musíš okno zavírat přerušovaně že vždy vyjede třeba o 3cm a musíš znovu stisknout, a znovu a znovu, tak tam je problém s řídící jednotkou okna. Ale může být jen přerušený kontakt co vede na motorek stahovačky. Vedetam napájení a ten menší konektor pod tím je z řídící jednotky a pokud neni zapojený, dělá to přesně to co popisuješ.. takže problém někde tam nejspíš...
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Crazy »

takze o weekendu rozebrat . :lol: dik
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HanzE3 »

Castro : Nebýt tebe tak nejezdim a auto nefunguje, vždy stručný a rychlý návod. Velký dík :wink:
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od HanzE3 »

castro píše:jestli musíš okno zavírat přerušovaně že vždy vyjede třeba o 3cm a musíš znovu stisknout, a znovu a znovu, tak tam je problém s řídící jednotkou okna. Ale může být jen přerušený kontakt co vede na motorek stahovačky. Vedetam napájení a ten menší konektor pod tím je z řídící jednotky a pokud neni zapojený, dělá to přesně to co popisuješ.. takže problém někde tam nejspíš...
to by mohlo být tim kabelem, když jsou dveře otevřený, tak to nejde vůbec. :wink: :idea:
jarda
Klubové ID: 1426

#7 Příspěvek od jarda »

castro díky i za mě :cool2:

a nevíš náhodou když to funguje ale nahlas vrčí, jestli to je ten mechanizmus zvedání, nebo motorek?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
D-E-J-V
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od D-E-J-V »

dělá mi to uplně to samé....tedy vyjede a o kousek sjede...a znova.....u řidiče vždycky a u spolujezdece jen občas...není rozdíl mezi otevřenými a zavřenými dveřmi...ani když tomu oknu pomůžu navrch tak se to nezmění.........takže to asi rozeberu...potřeboval bych vědět kde se nachází ŘJ stahování oken..díky
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tak když už to budete rozebírat, mrkněte i na silonové pojezdy, co jsou v kolejnici ve dveřích.
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od HanzE3 »

Fx píše:Tak když už to budete rozebírat, mrkněte i na silonové pojezdy, co jsou v kolejnici ve dveřích.
A co s nima?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

HanzE3 píše:
Fx píše:Tak když už to budete rozebírat, mrkněte i na silonové pojezdy, co jsou v kolejnici ve dveřích.
A co s nima?
Jestli nejsou prasklý. Můžou se tam příčit.
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od HanzE3 »

Fx píše:
HanzE3 píše:
A co s nima?
:idea:
Killca
Klubové ID: 1648

#13 Příspěvek od Killca »

D-E-J-V píše:dělá mi to uplně to samé....tedy vyjede a o kousek sjede...a znova.....u řidiče vždycky a u spolujezdece jen občas...není rozdíl mezi otevřenými a zavřenými dveřmi...ani když tomu oknu pomůžu navrch tak se to nezmění.........takže to asi rozeberu...potřeboval bych vědět kde se nachází ŘJ stahování oken..díky
tak ty uz mas trochu jinej problem, me to dela u ridice, je to asi ulomenym zubem na stahovacce no, nebo jsou nejak zasrany tesnici gumy a spaten se okinku po ni klouze, chce to vymenit gumy a ty pojezdy jak pise FX, ale me osobne vymena pojezdu nepomohla vubec a okno zsjizdi ve stale stejnem miste, pri otevrenych dverich ale jede lip, takze asi jen odnejtovat a nanejtovat novou stahovacku, oser
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od HanzE3 »

Fx píše:
HanzE3 píše:
A co s nima?
tak jsem to dneska rozebral a mam jednu tu plastovou svini v kolejnici na okně prasklou. Ale to by přece to okno mělo fungovat, nebo to maj kluci z BMW vymyšlený, tak že když to cítí nějakej odpor tak to bude dělat tenhle bordel? Snažil jsem se najít i jednotku, rozebral jsem palubku a těch krabiček a relátek je tam nějak moc, nevyznám v nich, kde jí mám přesně hledat a jak ta potvůrka vypadá?
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Slavisimo »

Ta svine stoji asi 53kc. Ono to vetsinou funguje tak ze to pri dojezdu v horni poloze to praska..a praska to tak dlouho az to praskne uplne :D a nakonec se skrizi okno a nevytahnes ho...Takze to neni pricina spatnyho dojizdeni okna.
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od HanzE3 »

Slavisimo píše:Ta svine stoji asi 53kc. Ono to vetsinou funguje tak ze to pri dojezdu v horni poloze to praska..a praska to tak dlouho az to praskne uplne :D a nakonec se skrizi okno a nevytahnes ho...Takze to neni pricina spatnyho dojizdeni okna.
No, ale jaká je ta příčina? Na 90% jednotka? S.tale nevím kde ji najdu, šel jsem podle kabelů a to se nedá, mám tak trošku menší elektrárnu :lol: . Nemám rád hodně elektriky, ale výbava je výbava. :twisted: Jen se v tom bordelu vyznat:wink: Tak ta svině nakonec stála 51Kč :lol: vyměněno a výsledek, že tam aspoň nic nepraská. Okno se chová furt stejně. Včera jsem rozebíral středovej panel, kvůli osvětlení, a všiml jsem si, že tam jsou od zamykání spátečky prodřený káblíci, ale už nebyl čas. Ještě mi někdo řikal, že to může dělat i motorek, když už je polomrtvej a jednotka to pak nepustí. Tak nezbývá než zkoušet. Výsledek dám vědět až to dám dohromady.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

HanzE3 píše:No, ale jaká je ta příčina? Na 90% jednotka? S.tale nevím kde ji najdu, šel jsem podle kabelů a to se nedá, mám tak trošku menší elektrárnu :lol: . Nemám rád hodně elektriky, ale výbava je výbava. :twisted: Jen se v tom bordelu vyznat:wink:
Jako první zkus ten pojezd, vyčisti a promaž ty kolejnice. Je to tak, že při cítění odporu ti okno zastaví a sjede trochu dolů - je to ochrana hlavně proti tomu, aby sis tam neskřípl omylem prsty, kdybys třeba měl ruku vystrčenou na střechu. Koukni na ten spodní konektor jak psal Castro, ale ty máš myslím rok pod 9/94, jestli se dobře pamatuju... A tam jsou tyhle věci řešený jinak než přes jednotku ZKE IV, takže tam nemám přehled.
HanzE3
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od HanzE3 »

Fx píše:
HanzE3 píše:No, ale jaká je ta příčina? Na 90% jednotka? S.tale nevím kde ji najdu, šel jsem podle kabelů a to se nedá, mám tak trošku menší elektrárnu :lol: . Nemám rád hodně elektriky, ale výbava je výbava. :twisted: Jen se v tom bordelu vyznat:wink:
Jako první zkus ten pojezd, vyčisti a promaž ty kolejnice. Je to tak, že při cítění odporu ti okno zastaví a sjede trochu dolů - je to ochrana hlavně proti tomu, aby sis tam neskřípl omylem prsty, kdybys třeba měl ruku vystrčenou na střechu. Koukni na ten spodní konektor jak psal Castro, ale ty máš myslím rok pod 9/94, jestli se dobře pamatuju... A tam jsou tyhle věci řešený jinak než přes jednotku ZKE IV, takže tam nemám přehled.
všechno odzkouším, ale ještě mi nikdo neporadil kde je ta jednotka. Dík :(
bobosnow
Klubové ID: 2047

#19 Příspěvek od bobosnow »

No to by mě taky zajímalo kde to je a jak to vypadá. Mám stejnej problém!! Pomozte někdo a napište to sem.
Odpovědět