Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nepravidelné klepání z motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Cca před měsícem se mi začlo ozývat z motoru nepravidelné poťukávání dělá to hlavně za studena a mám pocit že pokud mrzne je to o něco horší než když je v noci +5. I když je motor zahřáty na provozní teplotu stále to nepatrně slyšet po delší trase už to neslyšet vůbec. Začlo to mám takový pocit dělat chvíli po výměně klinoveho remene a mam takovy pocit že to bude delat bud nejaka napinaci kladka nebo lozisko na altiku / klimakompresoru. Vodni pumpu mam novou pul roku ta by mela byt ok. Nemyslím že to bude něco v motoru (nedej bože) protže zvuk je hodně slyšet a hlavně v přední části u kladek. Hodně těžko se to hledá protože se to celkem rozléhá, dnes ještě zkusím zajet na rampu a zkusím naslouchat ze spodu. Zkoušel jsem kladky prostříkavat olejem ale je tam hodně špatný přístup.

Napadlo mě ještě zkusit na jedno nastartování shodit remeny a utvrdit se že to dělá to co myslím. Stane se něco? nerad bych vyšťavil baterku protože ted nemam nabíječku...

Díky za moudra a rady 8)
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od dsvatos »

Bez řemenů to startuj studený. Pokud to tak necháš chviličku, nic se nestane. Ale dýl je to už nebezpečný, nejede vodní pumpa. O dobíjení se nestarej, to co baterka vydá na jedno nastartování se dobíjí docela dlouho. Za tu testovací chvilku se to stejně nestačí dobít. A samotnej motor zas tak moc elektriky aby to položilo baterku nežere :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

Bezva jasny startovat to budu studeny staci to na par sekund pokud nic neklepne je jasny kde hledat chybku :wink:
laionel

#4 Příspěvek od laionel »

A co hydroštosy :oha:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

laionel píše:A co hydroštosy :oha:
No to se mi nezda ten zvuk je velmi nepravidelný :roll: a co jsem slyšel hydroštely ty cvakaj jinak.. Olej sem ted menil zadna zmena.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od xSAFA »

Tak kdyz sem shodil remeny a nastartoval motor stichl o 100% a veskery tukani prestalo takze aspon ze to neni nic horsiho 8)
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dsvatos »

xSAFA píše:Tak kdyz sem shodil remeny a nastartoval motor stichl o 100% a veskery tukani prestalo takze aspon ze to neni nic horsiho 8)
:wink: Tak to už je teďka pohodička :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

dsvatos píše:
xSAFA píše:Tak kdyz sem shodil remeny a nastartoval motor stichl o 100% a veskery tukani prestalo takze aspon ze to neni nic horsiho 8)
:wink: Tak to už je teďka pohodička :wink:
:wink: jj mel jsem z toho takovej neprijemnej pocit ze by to mohlo byt neco horsiho :roll:
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Leveler »

Todle sem kdysi měl na starým autě..Prostě rachot jak když je vylágrovanej motor.Dělalo to servo čerpadlo.
kabu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kabu »

Leveler píše:Todle sem kdysi měl na starým autě..Prostě rachot jak když je vylágrovanej motor.Dělalo to servo čerpadlo.
Servo čerpadlo mi taky dělá věci, když dam plnej rejd to je něco... ASi ložisko viď?? Mam 318i e36:) Děkuji
kabu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kabu »

Také se mi ozívá drobné klepání od motoru, akorát ho mam pravidelný a celkem tichý... Mohly by to bejt ty hydroštely?? Nebo mám taky skusit schodit řemeny co to uděla?? Akorát tam ty řemeny... blbej aby se tom vyznal... neni to jak škodka:)... Děkuji za odpovědi
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dsvatos »

kabu píše:
Leveler píše:Todle sem kdysi měl na starým autě..Prostě rachot jak když je vylágrovanej motor.Dělalo to servo čerpadlo.
Servo čerpadlo mi taky dělá věci, když dam plnej rejd to je něco... ASi ložisko viď?? Mam 318i e36:) Děkuji
Tak nedávej plnej rejd :!: To nevíš že se servořízením se to nemá dělat??? Je tam přepouštěcí tlakovej ventil kterej je tak slyšet. Servu tenhle režim zrovna nepřidá..
kabu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od kabu »

dsvatos píše:
kabu píše:
Tak nedávej plnej rejd :!: To nevíš že se servořízením se to nemá dělat??? Je tam přepouštěcí tlakovej ventil kterej je tak slyšet. Servu tenhle režim zrovna nepřidá..
Aha... Tak to sem nevěděl, už bydu hodnej na servo... Dík za radu :)
Odpovědět