Cca před měsícem se mi začlo ozývat z motoru nepravidelné poťukávání dělá to hlavně za studena a mám pocit že pokud mrzne je to o něco horší než když je v noci +5. I když je motor zahřáty na provozní teplotu stále to nepatrně slyšet po delší trase už to neslyšet vůbec. Začlo to mám takový pocit dělat chvíli po výměně klinoveho remene a mam takovy pocit že to bude delat bud nejaka napinaci kladka nebo lozisko na altiku / klimakompresoru. Vodni pumpu mam novou pul roku ta by mela byt ok. Nemyslím že to bude něco v motoru (nedej bože) protže zvuk je hodně slyšet a hlavně v přední části u kladek. Hodně těžko se to hledá protože se to celkem rozléhá, dnes ještě zkusím zajet na rampu a zkusím naslouchat ze spodu. Zkoušel jsem kladky prostříkavat olejem ale je tam hodně špatný přístup.
Napadlo mě ještě zkusit na jedno nastartování shodit remeny a utvrdit se že to dělá to co myslím. Stane se něco? nerad bych vyšťavil baterku protože ted nemam nabíječku...
Bez řemenů to startuj studený. Pokud to tak necháš chviličku, nic se nestane. Ale dýl je to už nebezpečný, nejede vodní pumpa. O dobíjení se nestarej, to co baterka vydá na jedno nastartování se dobíjí docela dlouho. Za tu testovací chvilku se to stejně nestačí dobít. A samotnej motor zas tak moc elektriky aby to položilo baterku nežere
Také se mi ozívá drobné klepání od motoru, akorát ho mam pravidelný a celkem tichý... Mohly by to bejt ty hydroštely?? Nebo mám taky skusit schodit řemeny co to uděla?? Akorát tam ty řemeny... blbej aby se tom vyznal... neni to jak škodka:)... Děkuji za odpovědi
Leveler píše:Todle sem kdysi měl na starým autě..Prostě rachot jak když je vylágrovanej motor.Dělalo to servo čerpadlo.
Servo čerpadlo mi taky dělá věci, když dam plnej rejd to je něco... ASi ložisko viď?? Mam 318i e36:) Děkuji
Tak nedávej plnej rejd To nevíš že se servořízením se to nemá dělat??? Je tam přepouštěcí tlakovej ventil kterej je tak slyšet. Servu tenhle režim zrovna nepřidá..
Leveler píše:Todle sem kdysi měl na starým autě..Prostě rachot jak když je vylágrovanej motor.Dělalo to servo čerpadlo.
Servo čerpadlo mi taky dělá věci, když dam plnej rejd to je něco... ASi ložisko viď?? Mam 318i e36:) Děkuji
Tak nedávej plnej rejd To nevíš že se servořízením se to nemá dělat??? Je tam přepouštěcí tlakovej ventil kterej je tak slyšet. Servu tenhle režim zrovna nepřidá..
Aha... Tak to sem nevěděl, už bydu hodnej na servo... Dík za radu