Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

spojka a vibrace volantu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mega

#1 Příspěvek od Mega »

Dnes jsem si koupil BMW e36 320i Touring a mám nějakej ten dotaz:
Spojkovej pedál mi jde hodně ztuha sešlápnout a zabírá uplně nahoře čím to muže být a kolik mě to muže stát?
Když jedu rychle přes menší nerovnosti a při brždění tak mi vibruje volant a jde to do celýho auta.
Prosím pomozte a poraď te :cry: :cry: :cry:
Tomas8409
Klubové ID: 866
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Tomas8409 »

Mega píše:Dnes jsem si koupil BMW e36 320i Touring a mám nějakej ten dotaz:
Spojkovej pedál mi jde hodně ztuha sešlápnout a zabírá uplně nahoře čím to muže být a kolik mě to muže stát?
Když jedu rychle přes menší nerovnosti a při brždění tak mi vibruje volant a jde to do celýho auta.
Prosím pomozte a poraď te :cry: :cry: :cry:
vybrace budou špatné přední kotouče...
Killca
Klubové ID: 1648

#3 Příspěvek od Killca »

Mega píše:Spojkovej pedál mi jde hodně ztuha sešlápnout a zabírá uplně nahoře čím to muže být a kolik mě to muže stát?
rekl bych ze kdyz jde ztuha tak by to chtelo vymenit kapalinu (myslim ze se to leje do nadrzky na brzdovku,ma to stejny odber) a odvzdusnit- brzdova kapalina nevim kolik stoji, 150kc za litr kapaliny?! jinak uz muze byt vadny pritlacak a pak koupit celou novou spojkovou sadu, nejak kolem 6ti tisic no

a spojka zabira nahore i me a to sem daval novou spojkovou sadu, takze to bude asi normalni
Mega píše:Když jedu rychle přes menší nerovnosti a při brždění tak mi vibruje volant a jde to do celýho auta
vibruje ti volant-mohou byt vadne cepy a silentbloky na predni naprave (na ramenou) A/NEBO krive brzdove kotouce, pokud ti ale na hladke rovince atuo nevibruje, tak to budou ty cepy a silentbloky

jinak pri prejizdeni der se rozjizdi ABS tak vibruje do pedalu i kdyz brzdis i kdyz nebrzdis, tak jen pro info, kdyby nahodou
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Mega píše: Spojkovej pedál mi zabírá uplně nahoře
No jen usuzuju ze e36 neni stodváca takze by mel spojkovej pedal zabirat stale v jednom miste protoze by mel mit nejaky samonastavovani jako treba starej golf kde bylo samonastavovaci lanko. Potvrdi mi to nekdo? Ja zatim spojku u e36 nemenil.
GG

#5 Příspěvek od GG »

Spojka jde ztuha, bávo to tak má. Jinak mě taky zabírá až ve druhé třetině. Když neprokluzuje a necuká, neřešit.
U toho volantu bych to viděl na kuláky.
Mega

#6 Příspěvek od Mega »

:idea: Díky moc za pomoc budu to řešit!!!!!!! :driver:
shade120l
Klubové ID: 1466
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od shade120l »

Spojka zabírá nahoře to je normální má to samoštel... I když mě jde dost zlehka...

S tím volnatekm jak už říkaly kluci čepy tyčky řízení atd... Možná ještě nevyvážený kola nebo tlumiče ted to taky řeším :-((
Odpovědět