Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Tlumiče Kayaba Gas a Just - špatná zkušenost
-
dave
-
Totic
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Čautě,
Můj mehanik říká, že Kayaby jsou velice dobré. Co jich udělal.. (hlavně e36) a žádné se mu s reklamacemi nevrátili. Prý vydrží min. 5 let, mnohdy i 8 - 10 let.
Koupil jsem si takhle nedávno báwo v baworsku a musel měnit komplet tlumiče. Daly se Kayaba Excel G. Přední luxus, komfort i tuhost. Ale zadní jsou tvrdé a na nerovnostech to spíš bouchá, než tlumí. Asi tím, že auto má lehkou prdel. Jenže nad nimi jak je nějaký doraz/uložení, mi při přejetí kanálu začal vrzat a pak jsme zjistili, že se ta dorazová guma utrhla (?stáří) a píst protrhl koberec a projížděl až do kufru ! Oprava tak 500,-
Otázka, zda byl tlumič špatně uložen, nebo to chce měnit úplně komplet..
Jsem tady nový člen, představil bych se nejlíp asi jako -> BMW 323i Saloon, model´97, Cossmosschwarz
[/b]
Můj mehanik říká, že Kayaby jsou velice dobré. Co jich udělal.. (hlavně e36) a žádné se mu s reklamacemi nevrátili. Prý vydrží min. 5 let, mnohdy i 8 - 10 let.
Koupil jsem si takhle nedávno báwo v baworsku a musel měnit komplet tlumiče. Daly se Kayaba Excel G. Přední luxus, komfort i tuhost. Ale zadní jsou tvrdé a na nerovnostech to spíš bouchá, než tlumí. Asi tím, že auto má lehkou prdel. Jenže nad nimi jak je nějaký doraz/uložení, mi při přejetí kanálu začal vrzat a pak jsme zjistili, že se ta dorazová guma utrhla (?stáří) a píst protrhl koberec a projížděl až do kufru ! Oprava tak 500,-
Otázka, zda byl tlumič špatně uložen, nebo to chce měnit úplně komplet..
Jsem tady nový člen, představil bych se nejlíp asi jako -> BMW 323i Saloon, model´97, Cossmosschwarz
[/b]
-
dave
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
já mám KYB na autě... najeto cca 50tis a jsou všechny 4 naprosto OK. Otec je rád montuje na všechny auta, protože za příznivou cenu jsou velmi kvalitní a zatím neměl jedinou reklamaci.... proti tomu Koni věčně řešil reklamačky s prasklými ventily seřizování tuhosti, Monroe vydrží docela dlouho ale nic moc, Sachs sronatelné s KYB ale cenově horší, Bilstein... z 95% stejné s KYB (části se vyrábí ve stejných výrobnách a mají stejnou technologií) nicméně Němci si nechají za značku zaplatit. takže spíš myslím že jsi koupil nějaký zmetek nebo odešly v souvislosti špatných silentbloků nápravy.dave píše:Uložení tlumiče bylo v pořádku, oba vytekly. Je mi to divný, když všude čtu tolik chvály na Kayabu.
Jsou to dvě 13matky a jde to dolu i s uložením. Dole je to na 18klíč. Práce na 15minutpapyk píše:Ano, sundáš koberec z těch hrnců a dostaneš se k hornímu uložení tlumiče, povolíš 10 nebo 13 matku (ted si nejsem kuwa jistej) a máš ho venku.Brody píše:Banalni otazka.Jak sou vzadu prichyceny tlumice?Musi se neci povolovat v kufru?De mi o to jestli se tam dostanu