Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 snížit předek.....
-
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych trošku sundat dolů předek. Ikdyž mám jako letní al kola 17", tak mi připadá, že vepředu je to stále nějak moc vysoko. Představoval bych si snížení o 30 - 40mm.
Doporučíte mi nějaký konkrétní typ a výrobce snížených pružin?
Mám E36 touring, M-Technik podvozek a kola 8J/17 ET38 225/45 (AC-Schnitzer)
Díky za rady a zkušenosti....
PS: upřednostním kvalitu....
Doporučíte mi nějaký konkrétní typ a výrobce snížených pružin?
Mám E36 touring, M-Technik podvozek a kola 8J/17 ET38 225/45 (AC-Schnitzer)
Díky za rady a zkušenosti....
PS: upřednostním kvalitu....
-
- Kontaktovat uživatele:
OK, koukal jsem na H&R 35/35. Pokud je M-Tech snížený s fabriky o 20mm, tak by auto mělo klesnout jen o 15mm. Můžeš mi to potvrdit?
Jsou to tyto pružiny:
http://www.alu-pneu.cz/datadetail.php?r ... v1=3%2BE36
Nebo pokud znáš lepší shop, nebo pružiny, moc rád se poučím.
Díky
Jsou to tyto pružiny:
http://www.alu-pneu.cz/datadetail.php?r ... v1=3%2BE36
Nebo pokud znáš lepší shop, nebo pružiny, moc rád se poučím.
Díky
OT:
vím, že to tady každej odsoudí, ale na bývalé e36 jsem to řešil zkrácením předních pružin o závit..
snížení 3cm..! komfort zachován..! tlumiče neodešly..! najezdil jsem s tím asi 40.000km bez jakých koliv problémů..! v létě to budou dva roky co s tím jezdí nový majitel a zatím si nijak nestěžoval...!!
vím, že to tady každej odsoudí, ale na bývalé e36 jsem to řešil zkrácením předních pružin o závit..
snížení 3cm..! komfort zachován..! tlumiče neodešly..! najezdil jsem s tím asi 40.000km bez jakých koliv problémů..! v létě to budou dva roky co s tím jezdí nový majitel a zatím si nijak nestěžoval...!!

-
- Kontaktovat uživatele:
jj taky premyslim!Jen nevim co tam dat,jelikoz mi predni tlumice pomalu jdou do kytek,tak sem premyslel o komplet podvozku,ale dnes sem nandal nova kolesa jen tak pro predstavu jak budou vypadat na aute.No dosel sem k nazoru ze predek by to chtelo snizit a zadak nechat,jen ho pritvrdit!A kupovat sportovni tlumice na predek a zadek nechat na serii je blbost!Takze nevim
-
- Kontaktovat uživatele:
když jsem známému říkal že mi přijde zadek auta oproti předku trochu nízko, odpověděl mi na to že u touringů se dost často stává že praskne pružina v posledním zavitu, ještě jsem se k tomu nedostal abych se podíval.. ale něco na tom možná bude.. potom by bylo řešení bud snížit předek, anebo koupit na zadek nový pružiny..
No nevím, ale s tim řezáním, to bych udělal možná na nějaký škocně co s ní borci lítaj po vesnici, ale proti gustu... Já mám taky Touringa s M podvozkem a pro snížení předku jsem zvolil pouze sadu 2 pružin od weitec. Klesne to tak o 1-2cm ale je to asi nejrozumnější prozatimní kompromis, než bude uplně komplet podvozek. Zadek se mi snižovat nechce a podvozek není v takovém stavu aby zasložil kompletní výměnu, takže toto je v podstatě jediná varianta. Sada vyšla na cca. 3000,-. Kdyby byl podvozek na výměnu šel bych nejspíš do KW se štelovatelnou výškou.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jendix píše:když jsem známému říkal že mi přijde zadek auta oproti předku trochu nízko, odpověděl mi na to že u touringů se dost často stává že praskne pružina v posledním zavitu, ještě jsem se k tomu nedostal abych se podíval.. ale něco na tom možná bude.. potom by bylo řešení bud snížit předek, anebo koupit na zadek nový pružiny..
Čao tak přesně to jsem tet řešil praskla pružina v poslednim zavitě.Sniženi o proti druhemu kolu bilo tak 2 až 2,5cm vymenil jsem za starši origo a už v pohodě.Sam sem se přesvědčil že pružiny na turingu praskaji.